reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
A z bierzmowania imion nie macie:-D:-D:-D? Ja mam trzy imiona w sumie:tak:
No ale z bierzmowania nie jest urzędowe, więc w papierach nigdzie go nie ma;-)A szkoda bo bylabym Agnieszka Julia:-D

Anetrix: mi się podoba Marika Wiktoria:happy:

Chciałam dać Michalince dwa imiona, bo drugie patrona, a tu mamy św. Michalinę i zonk:eek: Ale i tak będa dwa imiona, bo mamusia ma traume życiową, że jej jedno imię dali, więc musza być dwa, ale drugie krótkie, bo nazwisko mamy dośc długie:-p

heh dobrze ze z bierzmowania nie jest nigdzie zapisane bo ja na bierzmowaniu dla jaj wziełam sobie imię uwaga.....HONORATA:-D

ja dla mojej młodej planuje Violetta a na drugie chyba Julia (moj brat takie wymyslil i sie obrazil ze nie chce tak dziecka nazwać-ma 13 lat wiec mu wybaczam;-) dlatego młoda dostanie tak na drugie).
a dla chłopaka nie mamy...wierzymy ze to bedzie córcia;-)

Ja też licząc z bierzmowaniem mam trzy :-) Na szczęscie trzeciego nie trzeba nigdzie pisać bo dopiero byłoby ... :-D:szok:

Aga.. no widzisz... Michalinka ma patronkę :-)
Mnie się dla dziewczynki bardzo też Wiktoria podoba i nawet myślałam nad męską formą dla synka... narazie nadal Tymoteusz nr 1 - ale mam wątpliwości i nie powiedziałam jeszcze ostatniego słowa. ;-)

heh dobrze ze z bierzmowania nie jest nigdzie zapisane bo ja na bierzmowaniu dla jaj wziełam sobie imię uwaga.....HONORATA:-D

ja dla mojej młodej planuje Violetta a na drugie chyba Julia (moj brat takie wymyslil i sie obrazil ze nie chce tak dziecka nazwać-ma 13 lat wiec mu wybaczam;-) dlatego młoda dostanie tak na drugie).
a dla chłopaka nie mamy...wierzymy ze to bedzie córcia;-)
Ja tez z bierzmowania mam Honorata:-D

Mój synek będzie się nazywał Adam Vincenty :-) Vincenty po moim dziadku, a córcia miała być Hanna Aleksandra :tak: Aleksandra po babci męża...
A moje imiona to Emilia Paulina Maria :tak: Maria po babci ;-)

Adasia chce mąż :tak: Ja bym wolała Krzysia albo Filipka albo Wojtusia, ale niech już będzie Adaś :) Byleby został Vincenty na drugie, bo to dla mnie bardzo ważne...

Kaja_10 - hehe zapytaj swoich uczennic co sądzą o Tymonie ;) to pewnie wybuch śmiechu wywoła ;-)a tak serio to na prawdę moda na imiona niesamowicie się zmienia... za "moich czasów" mnóśtwo było imion takich jak Kasia, Asia, Ania, Agnieszka.. Teraz przeważają Julki i Oliwki ...;-) A całą szkołę miałam "traumę" bo nie znałam żadnej innej Iwony niż ja! ;-)

Ja nadal nie wiem co z drugim imieniem zrobić... czy nadawać czy nie...

Mój synek będzie się nazywał Adam Vincenty :-) Vincenty po moim dziadku, a córcia miała być Hanna Aleksandra :tak: Aleksandra po babci męża...​

A moje imiona to Emilia Paulina Maria :tak: Maria po babci ;-)​

Adasia chce mąż :tak: Ja bym wolała Krzysia albo Filipka albo Wojtusia, ale niech już będzie Adaś :) Byleby został Vincenty na drugie, bo to dla mnie bardzo ważne...​

Mi się podoba imię Adaś, ale tak na imię miał mój eks i to byłoby źle odebrane przez moją rodzinkę, gdybym dzidziusiowi też tak dała na imię:-pa ja nie chcę słuchać uwag i różnych domysłów:-p Ale to imię bardzo mi się podoba i nie chodzi tu o sentyment.... no może troszeczke...:-D

Ostatnia edycja:
A co na to Twój mąż? Wie, że tak na imię miał Twój ex? Gdyby mój mąż upierał się, żeby nazwać naszą córkę imieniem swojej byłej żony, to chyba bym mu dała cegłówką w głowę a potem przez okno wyrzuciła. Zresztą, gdybym ja taki numer chciała zrobić to jego reakcja pewnie podobna by była... Ale może to tylko my dwoje takie świry jesteśmy nienormalne... :confused:

reklama
Do góry