reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Piękne imiona będą mieć styczniowe maluszki:-) U mnie Filip Paweł lub Filip Gabriel. Imię wymyślił mój synuś, bo jak byliśmy w szpitalu to poznał chłopca o takim imieniu i się z nim zaprzyjaźnił. Po powrocie do domu zaczął tak mówić do brzucha i tak się przyjęło:tak: a mnie się zawsze to imię podobało, niby miał być Pawełek ale Filip też ok:tak:

reklama
Bardzo wiele osób z znajomych i rodziny poleca mi to imię właśnie - Nikodem - ale między innymi zdrobnienie Nikoś mi też nie odpowiada. Tak sami Gabriel - piekne i też mi o nim wiele osób mówi ale zdrobnienie Gabryś ... już mniej.
moja siostra ma synka o imieniu Nikodem:tak:jest moi chrześniakiem;-)i mi sie bardzo to imie podoba:tak:w styczniu kończy 2 latka i mówimy do niego Nikus Nikusiek itp.bardzo słodkie zdrobnienia dla maluszka:-)a jak bedzie straszy to normalnie będzie sie mówic Nikodem i tyle;-)ps.ja myslałam o tym imeniu jak planowaliśmy z M drugie dzieciątko no ale chrzesniaka mam Nikodema co wiadomo...

labamba myslałam, że u Ciebie Alex jest już pewny a tu proszę...to ja mam to samo
niby Tymoteusz ale tyle ludzi mnie do tego imienia zniechęca.. a ponieważ sama nie mialam pewności to się wkurzam, że mnie dezorientują dodatkowo ;-)
Gabriel, Maksymilian, Nikodem - wszystkie mi po głowie chodzą... każde ma w sobie coś ale i też czegoś mu brakuje ... :szok::confused:

Piękne imiona będą mieć styczniowe maluszki:-) U mnie Filip Paweł lub Filip Gabriel. Imię wymyślił mój synuś, bo jak byliśmy w szpitalu to poznał chłopca o takim imieniu i się z nim zaprzyjaźnił. Po powrocie do domu zaczął tak mówić do brzucha i tak się przyjęło:tak: a mnie się zawsze to imię podobało, niby miał być Pawełek ale Filip też ok:tak:

Moja bratanica chciała też Filipka... Dzisiaj przyjechała i mówi do brzuszka 'Cześć Filipku' a ja głupia niemyśląca ciotka wypaliłam, że to będzie Adaś!!:zawstydzona/y: Popłakała się biedulka :-(
Teraz mam wyrzuty sumienia :-(

Moja bratanica chciała też Filipka... Dzisiaj przyjechała i mówi do brzuszka 'Cześć Filipku' a ja głupia niemyśląca ciotka wypaliłam, że to będzie Adaś!!:zawstydzona/y: Popłakała się biedulka :-(
Teraz mam wyrzuty sumienia :-(
No widzisz emilcia Filipek to naprawdę piękne imię;-)

ivi - nie padnij ale ja dziś odkryłam - tzn dotrarło do mnie znaczenie imienia Tymoteusz :szok: i się wkręciłam, że "wielbący Boga" jeszcze mi chłopak księdzem zostanie albo innym duchownym :-D:szok:normalnie przestać mysleć o tym nie moge i wzięłam poważnie pod uwagę Tymona.
Ciekawe co mąż powie jak wróci z pracy... chyba mi się każe popukać :-D tylko najlepsze jest to, że on pozostawia mi zupełną dowolność :eek:

i co tu zrobić :rofl2:

Hehe, Kaja_10 nie przejmuj się, nie spotkałam jeszcze przypadku, by ktoś został duchownym z powodu imienia. ;) Swoją drogą wiele obecnie popularnych imion to typowe imiona biblijne (Daniel, Natan, Nikodem, Gabriel...) Moim zdaniem akurat "wielbiący Boga" jest ciekawszym znaczeniem niż np. "człowiek z lasu" ;)
Najważniejsze, żeby imię było ładne i się Wam podobało. No i żeby dobrze z nazwiskiem brzmiało. :)

reklama
co do meskiego imienia, to mi tez maz dal wolna reke. Ale cwaniak:shocked2::-D no i moj synus nadal bezimienny :-p.Pare imion chodzi mi po glowie,ale do zadnego na 100 % nie jestem przekonana:sorry:

Do góry