reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

co do dziewczynki to tylko i wyłącznie Hanna, nie ma innej opcji :-) choćbym miała chłopa płaczem przekonywać.
A chłopak to nie mam pojęcia :no: Na przedostatnim usg lekarz widział chłopca, na ostatnim dwóch lekarzy widziało dziewczynę a jeden chłopca także nadal nie wiem :-p

reklama
u mnie wlasnie ostateczna decyzja zapadla i bedzie Violetta:tak:

a powiedz mi bedziesz miała pisownie przez "V" bo ja mam Wiolette w rodzinie i pisze się przez "W" bo i niestety w Polsce musi być nasza pisownia:sorry:i się także przekonałam jak mi tu mówiono już i teraz jak koleżanka i jej szwagireka musiały niestety mieć Oliwierka przez "W" nie "V" a druga Ksawierka przez "K" nie przez "X":sorry:

a powiedz mi bedziesz miała pisownie przez "V" bo ja mam Wiolette w rodzinie i pisze się przez "W" bo i niestety w Polsce musi być nasza pisownia:sorry:i się także przekonałam jak mi tu mówiono już i teraz jak koleżanka i jej szwagireka musiały niestety mieć Oliwierka przez "W" nie "V" a druga Ksawierka przez "K" nie przez "X":sorry:

Teraz już chyba są mniej restrykcyjni, moja znajoma ma Kaspra, więc chyba ta forma przeszła ;-)

Patrysiu Viloetta funkcjonuje jako imię także przez V, więc nie powinni miec problemów - tym bardziej w wawie:-) Jest Violetta Villas, Violetta Arlak itp. to sa jakies tam bardziej znane postacie i mają przez V imię pisane, nie przez W, ale pewnie i funkcjonuje Wioletta normalnie pisane.

Patrysiu Viloetta funkcjonuje jako imię także przez V, więc nie powinni miec problemów - tym bardziej w wawie:-) Jest Violetta Villas, Violetta Arlak itp. to sa jakies tam bardziej znane postacie i mają przez V imię pisane, nie przez W, ale pewnie i funkcjonuje Wioletta normalnie pisane.

acha no i może racja;-)wiesz bo ja tak pytam bo mam tu w rodzinie Wiolette lub tez zapomniałam że moja siostra ma dane córci Wiktoria to przez "W" nie przez "V" pomimo że tak chciała no i ze słyszałam że nie ma pisowni takiej tylko z polskimi znakami a czy Warszawa czy Trójmiasto to myśle że nie ma to wielkiego znaczenia bo jednak Polska:tak:ale tak jak piszesz może tak jest wiesz ja tam się nie znam:-)

reklama
Do góry