reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

co do dziewczynki to tylko i wyłącznie Hanna, nie ma innej opcji :-) choćbym miała chłopa płaczem przekonywać.
A chłopak to nie mam pojęcia :no: Na przedostatnim usg lekarz widział chłopca, na ostatnim dwóch lekarzy widziało dziewczynę a jeden chłopca także nadal nie wiem :-p

reklama
u mnie wlasnie ostateczna decyzja zapadla i bedzie Violetta:tak:

a powiedz mi bedziesz miała pisownie przez "V" bo ja mam Wiolette w rodzinie i pisze się przez "W" bo i niestety w Polsce musi być nasza pisownia:sorry:i się także przekonałam jak mi tu mówiono już i teraz jak koleżanka i jej szwagireka musiały niestety mieć Oliwierka przez "W" nie "V" a druga Ksawierka przez "K" nie przez "X":sorry:

a powiedz mi bedziesz miała pisownie przez "V" bo ja mam Wiolette w rodzinie i pisze się przez "W" bo i niestety w Polsce musi być nasza pisownia:sorry:i się także przekonałam jak mi tu mówiono już i teraz jak koleżanka i jej szwagireka musiały niestety mieć Oliwierka przez "W" nie "V" a druga Ksawierka przez "K" nie przez "X":sorry:

Teraz już chyba są mniej restrykcyjni, moja znajoma ma Kaspra, więc chyba ta forma przeszła ;-)

Patrysiu Viloetta funkcjonuje jako imię także przez V, więc nie powinni miec problemów - tym bardziej w wawie:-) Jest Violetta Villas, Violetta Arlak itp. to sa jakies tam bardziej znane postacie i mają przez V imię pisane, nie przez W, ale pewnie i funkcjonuje Wioletta normalnie pisane.

Patrysiu Viloetta funkcjonuje jako imię także przez V, więc nie powinni miec problemów - tym bardziej w wawie:-) Jest Violetta Villas, Violetta Arlak itp. to sa jakies tam bardziej znane postacie i mają przez V imię pisane, nie przez W, ale pewnie i funkcjonuje Wioletta normalnie pisane.

acha no i może racja;-)wiesz bo ja tak pytam bo mam tu w rodzinie Wiolette lub tez zapomniałam że moja siostra ma dane córci Wiktoria to przez "W" nie przez "V" pomimo że tak chciała no i ze słyszałam że nie ma pisowni takiej tylko z polskimi znakami a czy Warszawa czy Trójmiasto to myśle że nie ma to wielkiego znaczenia bo jednak Polska:tak:ale tak jak piszesz może tak jest wiesz ja tam się nie znam:-)

reklama
Do góry