reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

Szczerze mowiac to ja jesli o imie dla chlopca to jestem troche zawiedziona. Bo jak na razie wybralam tylko 3-4, a reszta mi sie nie podoba. Moze dlatego, ze wloskie imiona dla chlopcow glupio brzmia, tak poetycko i czasem smiesznie, dla mnie czesto dziewczeco np. Alessandro, Francesco, Cristiano :baffled:
natomiast jesli chodzi o imiona dla dziewczynek, to fakt, ze sa bardzo ladne i nie sa tez takie standardowe, tylko mozna wybrac cos ladnego i oryginalego;-)

reklama
Mi na dzień dzisiejszy już się żadne imię nie podoba:-) Poczekam jak pokaże swoją płeć i zacznę od nowa ale przynajmniej z jednej strony:tak:

Mi na dzień dzisiejszy już się żadne imię nie podoba:-) Poczekam jak pokaże swoją płeć i zacznę od nowa ale przynajmniej z jednej strony:tak:

Hehe, mi właśnie też:-) nie zastanawiam się narazie nad tym. Teraz wogóle doszedł mi problem, jak okazało się, że będą bliźniaki, bo muszę 2 imiona wymyśleć..a nic mi się nie podoba:baffled:

Jest bardzo duzo imion:tak:ale jak ja przykuje oko do jakiegoś to ono zostaje poprostu już zako****e się w te imiona i te co ja wybrałam jestem już do nich przywiązana tak samo mój M:tak:i np. mówie ze szukam pościeli dla Alanka itp.co już tak mówimy po imieniu :tak:

No ja też się przywiązuje do imienia ale tak góra na tydzien:-D Narazie najczęściej pojawia się "ON". No nic poczekam na badanie.Zobaczymy;-)Chociaż sąsiadka miała po wszystkich badaniach Kingusię a Kingusia wyskoczyła i się w chłopaczka zamieniła:-D

No ja też się przywiązuje do imienia ale tak góra na tydzien:-D Narazie najczęściej pojawia się "ON". No nic poczekam na badanie.Zobaczymy;-)Chociaż sąsiadka miała po wszystkich badaniach Kingusię a Kingusia wyskoczyła i się w chłopaczka zamieniła:-D

tak tak zdarza się:-D dlatego z zakupami i ogolnie z oznajmieniem co bedzie to poczekać chce chociaz do tego połówkowego bo wtedy jedynie daje 90% jaka płeć:tak:dlatego ja pisze że synek i wogóle ale ogólnie nie jestem jeszcze na 100% nastawiona a tylko na 70% bo jak to gin powiedzial że za szybko aby powiedziec co czekam do kolejnej wizyty:tak:

Ciezki orzech do zgryzienia z tymi imionami... Ja tez jestem nastawiona ze to bedzie chlopiec...Marcinek :-) a co do dziewczynki hmmm... wybralam Nadia bo wydawalo mi sie tak rzadko spotykane. A tu widze co drugie imie zenskie ktore pada na tym forum to Nadia;) zaraz sie okaze ze wszystkie dziewczynki urodzone w styczniu to beda Nadie :-D

no ale mimo wszystko mam nadzeje ze to bedzie chlopiec... przynajmniej nie bede miala problemu z wybraniem imienia :)

reklama
Ciezki orzech do zgryzienia z tymi imionami... Ja tez jestem nastawiona ze to bedzie chlopiec...Marcinek :-) a co do dziewczynki hmmm... wybralam Nadia bo wydawalo mi sie tak rzadko spotykane. A tu widze co drugie imie zenskie ktore pada na tym forum to Nadia;) zaraz sie okaze ze wszystkie dziewczynki urodzone w styczniu to beda Nadie :-D

no ale mimo wszystko mam nadzeje ze to bedzie chlopiec... przynajmniej nie bede miala problemu z wybraniem imienia :)

U nas tez chyba Nadia bedzie:sorry: A chlopiec to moze ALeksander albo Antek ale jeszcze nie wiemy do konca

Wśród moich znajomych ciężarówek i młodych mamuś też króluje Nadia dla dziewczynki.

trala la la, ale mi przyjemnie :-)
agugucha to trafiłaś jak moi rodzice z imionami ja jestem Nadia, a mój brat Marcin:-)

Do góry