reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla styczniowych maluszków!!

reklama
Dziewczyny, miałam imię dla dziewczynki a tu się może chłopiec kroi :-D Mam zagadkę - jakie imię, zaczynam zabawę od początku :-D

Cały dzień myślałam i myślałam i narazie mam Kajetan - Kajus, Kajtek - muszę skonsultować rodzinnie jednak :-)
Podoba mi się też Kamil.
Szukam korzeni, znaczeń, patronów - wybór olbrzymi i bądź tu mądry :-D

a ja swojego D przekonałam do Marysi ;-) Więc Marysia i Adaś.
Chociaż przez Was mi Pola wpadło do głowy ;-) ale sama jestem Paula.. więc Pola i Paula jakoś kiepsko mi się widzi.

mój M także ma na imie Adam:-D
o widzisz... czyli pasuje Adaś dla dorosłego mężczyzny-dobrze wiedzieć :-) Mój ma strasznie dziecinne imie moim zdaniem ;-) DANIEL ;-) ale przez to imię jeszcze bardziej mi się podoba :zawstydzona/y::-) chociaż Pan Daniel śmiesznie brzmi ;-);-)

Chociaż przez Was mi Pola wpadło do głowy ;-) ale sama jestem Paula.. więc Pola i Paula jakoś kiepsko mi się widzi.
;-)

Paula, poznałam kiedys raz w życiu mamę o imieniu Paulina i dała swojej córce na imię Paulina. :-) Takie się zdarzają.. więc Paula i Pola to w ogóle inne imiona.

Nikki - dziękuję; już sobie wyobrażam Kajuś, Kajtuś - chyba chwilowo zatwierdzone, choć kto jeszcze wie.

ale my mamy takie dość "nowoczesne" imiona.. Paulina i Daniel ;-) więc chociaż dziecko niech ma jakieś standardowe,hihi. Dla mnie Marysia i Adaś w zupełności odpowiadają. Nie będę już się nawet zastanawiać. A jak tylko poznam płeć,to do brzuszka po imieniu będę wołać,żeby się przyzwyczaić-wtedy mi się może nie odmieni :-)

My juz mamy synka Sebastianka
a jak bedzie dziewczynka to Natalia imieninki dzien po mamusi :-)tj 27lipca:-) no jakby sie odmienilo to podoba nam sie jeszcze Julia lub Oliwia
chłopiec Kubuś:-)

kiedy bylam w pierwszej ciąży i myslelismy ze bedzie dziewczynka to miala byc Natalia wiec pomysł z natalia juz od4 lat jest;-)a jeszcze jest fajne dla dziewczynki Emilia akurat przy piosence "Emili" mowilam mężowi o tym ze jestem w ciązy:-):-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny pół dnia minęło i kolejne wątpliwości. Wymyśliłam Kajetan i jak pisałam muszę skonsultować rodzinnie - moja siostra ma syna o imieniu Kai - nie mieszkają w Polsce. Natrualne ze on jest Kajtuś.
Kajetan natomiast ma zdrobnienia podobne ale i Kajuś - to inne imie i ... moja siostra nie widzi przeszkód.
Natomiast mama twierdzi, że to głupota dawać podobne imiona i ... ponownie wróciły wątpliwości. Powróciło myślenie o Kamilku (Kamiś) i doszedł pomysł na Cezarego (Czaruś) - muszę mieć miłe zdrobnienie. ;-)
Niech mi ktoś pomoże ... :szok::-D:-D

Do góry