reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

Wiecie co, tak mniej więcej od tygodnia chodzi mi po głowie, że chyba wolałabym Tomka zamiast Karola, ale nic nikomu nie mówiłam. A wczoraj jedziemy sobie drugą godzinę autostradą, zaczyna się robić nudno, to zagaduję do mężulka "I co dalej chcemy Karola" a on na to "A może Tomasz?"
Dawno się tak nie ucieszyłam...

Dorotko- Tomek to super imie! Duzo ladniej niz Karol (to mi sie akurat nie podoba). Tomki to super faceci :-)

reklama
Wiecie co, tak mniej więcej od tygodnia chodzi mi po głowie, że chyba wolałabym Tomka zamiast Karola, ale nic nikomu nie mówiłam. A wczoraj jedziemy sobie drugą godzinę autostradą, zaczyna się robić nudno, to zagaduję do mężulka "I co dalej chcemy Karola" a on na to "A może Tomasz?"
Dawno się tak nie ucieszyłam...
Tomasz piekne imie. bardzo mi sie podoba! gdybym mieszkała tylko w pl to bym tak synka nazwala.
a sytacie mialam bardzo podobna z Marcelkiem. wybraliśmy z mężem imię Eryk i juz jakos tak nie wracaliśmy do tego tematu. wiadomo bylo we Eryk i juz. ale ok 8 miesiąca zaczęła sie we mnie rodzic myśl ze nie jednak Marcel. najpierw trzymałam to w sobie tak ok 2tyg. by sie samej upewnić czy na pewno to nie jakaś chwilowa fanaberia. i któregoś dnia mowie do męża, ze mi sie imię Marcel podoba. a on na to uradowany " mi tez i wole bardziej niż Eryk" :)

Tomasz bardzo piekne imie ( moj maz ma na imie Tomasz ) i wszytkich Tomkow jakich znam to fajne chlopaki :p
My narazie wybralismy Fabian i wiecie co tak sie imie przyjelo ze nikt juz nie mowi jak sie czujesz tylko jak sie czuje Fabianek :) ale zobaczymy jak to bedzie dalej moze tak jak ty marys zmienie pod koniec :)

My tez mamy podobne dylematy. Wybralismy Dominika :) ale raz juz sie Nam wlaczyly watpliwosci czy aby na pewno Dominik do Nas przemawia. Na watpilowscich stanelo i dalej mowimy wszystkim, ze bedzie Dominik. Do stycznia jednak troszke zostalo, wiec jak bedzie to nie wiadomo :p Sprawa sie o tyle komplikuje, ze oprocz Dominik nie podoba Nam sie obojgu zadne inne imie dla chłopca. Przed wyborem Dominika zastanawialismy sie nad Oliwierem, ale nam przeszlo:p Drugie imie synus ma juz pewne - bedzie Jan po moim Dziadku :)

mi się podobają z takich tradycyjnych to: Bartek i Dominik z miej tradycyjnych Denzel albo Denis ;-)
a będzie Maksymilian bo się uparłam na imię na "M" będziemy wszyscy mieć takie same inicjały :p
chyba że do porodu wynajdę jakieś inne na M które bardziej nam się spodoba.. ten Marcel mi teraz w ucho wpadł :p

a dziewczynka miała być Michalina albo Maja :)

W końcu zakopałam topór wojenny z ojcem mojego brzusia i postanowiliśmy dać mu na imię Mikołaj. Jak Wam się podoba? Nie wiem czy to popularne imię czy nie. Być może jeszcze coś się zmieni w tym temacie ale puki co to jedyny kompromis...

Fazerka ja mam starszego Maksymiliana, super chlopczyk!!!! polecam to imie :)))) ale Marcel tez mi sie podoba.....
A u nas bedzie Hania :)

Hanna ślicznie :) a na drugie?

Ciężaróweczki dajecie swoim pociechom drugie imię? mój synuś to Kamil Mikołaj bo przez całą ciążę miał być Mikuś :) a teraz jeszcze się zastanawiamy ...

reklama
My nie dajemy. Ja mam jedno, moja siostra i tato też. Jakoś dziwne mi się zawsze wydawało mieć dwa imiona. Mama miała dwa, z czego drugie będzie nosić teraz moja Weronika. Mąż ma też dwa, ale stwierdziliśmy, że nie jest to w ogóle nam potrzebne. Nam i Werce.

Do góry