reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych pociech:)

reklama
natan podoba mi sie :)
i Antosia tez pieknie. Antonina, antosia tosia imie ma swoj urok. chodz ja nie koniecznie lubie imiona ktore sie tak zdrabnia ze wychodzi w ogole inne imie. np Aleksandra - Ola. mi np bardzo sie podoba imie Alicja ale nie lubie jak ktos zdrabnia Ala. albo Jan i zdrabniają Janeczek, to juz wole Jas :)
Małgorzata - Gosia. a tak pięknie brzmi przecież Małgosia.
Jacek to imię całkowicie nie dla mnie. znam 2 o tym imieniu i patrząc na nich swemu dziecku tak bym na imię nie dala :)
ale Adam ładnie. tylko ze imieniny w Wigilie i poszkodowany pod tym wzgledem.

a czemu poszkodowany. Ja Nikosia imieniny robie w dzien dziecka i wiekszosc tez ze poszkodowany...przeciez w ciagu calego roku tyle zabawek dostanie ze mysle o poszkodowaniu nie ma mowy;)))))

Alka bierzcie Adam!:p

maja magdalena Ty uwazaj z tym Łukaszem to niezłe ziółka są:-D

A moj szanowny wymyslił dla chłopca...Oliwier na co ja mowie NIET

a u mnie tu w rodzinie jes i Adam i Ewa i nikt nigdy o ich imieninach nie pamięta. dlatego napisalam ze poszkodowany. a prezent tez rodzina nie raz jeden po prostu przyniesie. nie ze ten na imieniny a ten na gwiazdkę tylko jeden.
rodzice i najbliższa rodzina będą pamiętać myslec o uczuciach dziecka dalsza juz nie koniecznie.
a jak będzie rodzeństwo to będzie zazdrość ze ten dostaje prezenty na imieniny a ten nie. :) takie sa dzieci. mój brat jest odemnie starszy ale w roku ja mam pierwsza urodziny i on jak byl malutki wiecznie miał do mamy pretensje ze jak to możliwe jest ze ja młodsza a pierwsza tort i prezenty mam :) a wiadomo i tak ze dla takich małych szkrabów to mimo iz jedna ma urodziny to dla dwóch sie prezent niesie.

ale ja bym imienia Adaś z tytułu imienin nie skreślała, bo imię bardzo ładne. tylko rodzince trzeba na wejściu przypominać by życzenia najpierw imieninowe składali.
a u mnie zresztą imienin sie nie obchodzi, tzn symbolicznie jakieś ciasto do kawy i tyle. no dla Marcelka jakiś prezencik niosą ale tez skromny bo ja nie zarzucam dziecka zabawkami i wszystkim zabraniam. lepsza czytanka, kolorowanka itp. a nie kolejny samochód co już w pokoju się nie mieszczą.

Ostatnia edycja:
u nas mamy brat blizniak jest Adam. I odrazu w dzien Wigili w drzwiak wszyscy skladaja zyczenia imienionowe i podarunek no ale on juz jest stary baran nooo :)

słuchajcie dziewczyny zaraz padnę ze śmiechu :-D wyobraźcie sobie że znajoma mi dzisiaj powiedziała że zna chłopca o imieniu KERMIT, no aż się wierzyć nie chce buahhhaaa.... ludzie to maja ułańską wyobraźnię.

Mój A. lubie historię i co chwile wyjeżdza mi z królewskiemi imionami...
Jak już się nie możemy zgodzić na żadne, to rzuca jak zawsze... Konstantyn...zauważcie, że nie Konstanty tylko z "n" na końcu
albo Heniek albo Zygmunt...Kazik też się trafia... tia, jeszcze Izabel do pary ;-)
chyba musiałabym na głowę upaść :-)

reklama
Maja Magdalena - mnie się Twoje typy bardzo podobają. Maja śliczne imię. A dla chłopca mi się bardziej Michał podoba. Też bym tak synka nazwała gdyby nie to że brat męża ma tak na imię i jeszcze jego brat cioteczny (z tym samym nazwiskeim) więc stwierdziłam, że już by za dużo ich było w rodzinie ;-) Łukasz też ładne bardzo tylko jakoś mi się tak sobie kojarzy, bo akurat znałam niezbyt fajnych Łukaszów.

Do góry