reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

A u nas chciałam żeby był Leoś ale od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie Ignacy i nie wiem czy tak właśnie nie zostanie [emoji3] poza tym lepiej współgra z nazwiskiem [emoji28]

reklama
Utknełam w miejscu jeśli chodzi o imię. Mielismy wybrane dla dziewczynki ale teraz gdy wiem ze faktycznie będzie dziewczynka chyba zaczynam wątpić. Denerwuje mnie ze rodzina w Polsce za każdym razem bedzie spolszczac imię Sofia na Zosia. Rozumie ze to polski odpowiednik ale my kiedy wyjezdzamy za granice, przynajmniej u siebie nie spotkalam sie z tym, zeby zamieniali imie na hiszpański odpowiednik. Nie wiem czy to głupi powód zeby rezygnować z imienia ale zwątpiłam.

Utknełam w miejscu jeśli chodzi o imię. Mielismy wybrane dla dziewczynki ale teraz gdy wiem ze faktycznie będzie dziewczynka chyba zaczynam wątpić. Denerwuje mnie ze rodzina w Polsce za każdym razem bedzie spolszczac imię Sofia na Zosia. Rozumie ze to polski odpowiednik ale my kiedy wyjezdzamy za granice, przynajmniej u siebie nie spotkalam sie z tym, zeby zamieniali imie na hiszpański odpowiednik. Nie wiem czy to głupi powód zeby rezygnować z imienia ale zwątpiłam.
Rodzinka się przyzwyczai że nie Zosia a Sofii. Najważniejsze by wam się podobało.

Nie rezygnuj. Piekne imię

Będziesz ich poprawiała to sie przyzwyczaja, ja bym nie rezygnowala ;) ale jak Cię to gryzie to poszukaj jeszcze imion które w obu krajach brzmią tak samo. Może coś Ci wpadnie w oko.

Natuśka- ale Zosia też jest ładnie więc nie ma co się przejmować :) wy będziecie mówić Sofia, ale pewnie jak się dziadkom osłucha to też tak będą mówić :) poza tym ewentualnie możesz powiedzieć, że ona nie ma na imię Zosia tylko Sofia

Dzięki dziewczyny:) myślę jeszcze nad innymi ale Sofia jednak zostaje nr 1 narazie, mojemu M ciężko ją wybić z głowy:p stanowczo twierdzi ze będzie innych poprawiać w razie czego

reklama
Do góry