Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kolejny Tymcio :-)
Rodzinka się przyzwyczai że nie Zosia a Sofii. Najważniejsze by wam się podobało.Utknełam w miejscu jeśli chodzi o imię. Mielismy wybrane dla dziewczynki ale teraz gdy wiem ze faktycznie będzie dziewczynka chyba zaczynam wątpić. Denerwuje mnie ze rodzina w Polsce za każdym razem bedzie spolszczac imię Sofia na Zosia. Rozumie ze to polski odpowiednik ale my kiedy wyjezdzamy za granice, przynajmniej u siebie nie spotkalam sie z tym, zeby zamieniali imie na hiszpański odpowiednik. Nie wiem czy to głupi powód zeby rezygnować z imienia ale zwątpiłam.
Nie rezygnuj. Piekne imięUtknełam w miejscu jeśli chodzi o imię. Mielismy wybrane dla dziewczynki ale teraz gdy wiem ze faktycznie będzie dziewczynka chyba zaczynam wątpić. Denerwuje mnie ze rodzina w Polsce za każdym razem bedzie spolszczac imię Sofia na Zosia. Rozumie ze to polski odpowiednik ale my kiedy wyjezdzamy za granice, przynajmniej u siebie nie spotkalam sie z tym, zeby zamieniali imie na hiszpański odpowiednik. Nie wiem czy to głupi powód zeby rezygnować z imienia ale zwątpiłam.
Będziesz ich poprawiała to sie przyzwyczaja, ja bym nie rezygnowala ale jak Cię to gryzie to poszukaj jeszcze imion które w obu krajach brzmią tak samo. Może coś Ci wpadnie w oko.Utknełam w miejscu jeśli chodzi o imię. Mielismy wybrane dla dziewczynki ale teraz gdy wiem ze faktycznie będzie dziewczynka chyba zaczynam wątpić. Denerwuje mnie ze rodzina w Polsce za każdym razem bedzie spolszczac imię Sofia na Zosia. Rozumie ze to polski odpowiednik ale my kiedy wyjezdzamy za granice, przynajmniej u siebie nie spotkalam sie z tym, zeby zamieniali imie na hiszpański odpowiednik. Nie wiem czy to głupi powód zeby rezygnować z imienia ale zwątpiłam.
A męża masz polaka? Jak się facetowi coś podoba to się będzie tego trzymałDzięki dziewczyny myślę jeszcze nad innymi ale Sofia jednak zostaje nr 1 narazie, mojemu M ciężko ją wybić z głowy stanowczo twierdzi ze będzie innych poprawiać w razie czego