reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężkie wybory - imię dla Dziecka

Joasia - mi też Ksawery się bardzo podoba :) Ja nie wiem czemu tym razem mamy taki probelmz wyborem, chyba z uwagi na moje zafiksowanie na Fabiana właśnie.. Poprzednio nawet jak nie mieliśmy pomysłu, to kwestia zawężania wyboru i trafialiśmy "akuratnie" - stąd Kinga i Sylwia. A tu każdy wybór nie leży ani mi ani mężowi.. nawet jak coś wspólnie "wybierzemy" to nadal "to nie to" - i ja uparcie do Fabcia wracam ;)

Franek też śliczne, ale Franciszków, Stasiów itd teraz dużo a ja nie lubię często powtarzających się imion :(

Aleksander - skrót Olek mi osobiście nie bardzo się podoba, ale słyszałam ostatnio skracanie "Alek" - i to już dla mnie fajnie brzmi :)

reklama
To może akurat stanie u nas na tym Ksawerym. Śmiałam do męża że będziemy zdrabniać Xavi (jak ten piłkarz). On by chciał też Leo po Messim (ale Leon nie)

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

No mnie się ten skrót Olek, Olo nie podoba, ale właśnie Alek czy Aleks to już ładnie. A sama już nie wiem. Tak długo miał być Szymek i nagle wypadł z obiegu...

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Terminy nadciągają to i widzę że temat imion wrócił :)

U nas w rodzinie był Ksawery ale tylko przez dwa miesiące, mojej siostrze ciotecznej się imię odwidziało i zmienili na Bruno. I jest Bruno, to nic że większość wolała Ksawerego :p ich wybór.

Izabela, czy Olga, Aleksandra bardzo ładnie. Danusia mi się osobiście nie bardzo podoba, kojarzy mi sie tylko z Wałęsową :p i Danuta to takie poważne imię.

Mi się Lidia bardzo podoba, tak miała na imię moja babcia, ale dla mojego męża nie do zaakceptowania.

Karola, Szymon bardzo ładnie to był jeden z moich typów obok Marcela i Filipa.

Faktycznie Olek to jest łobuzarskie imię, wystarczy jak spojrzę na swojego młodszego braciszka :-) Łobuz i zaczepnik nie z tej ziemi.
Danusia mi sie podoba:-) Nie pomyślałam o tym imieniu wczesniej- może na drugie tak dam...
Lidia dla mnie to koszmarne imie ale z tego tytułu że pracowałam z otyłą wredna jedzą o tym imieniu i niestety nie do przyjecia dla mnie :-)
Ksawery ładnie i orygunalnie tylko jakos tak ciężko mi zdrobnić.
A może Sylwester? :p Mamusie syneczkow co sadzicie?

Uff jak dobrze ze u nas wybrane ;)
Ja mialam kolegów w gimnazjum Alka i Olka - Aleksander i Olgierd
Danusia fajnie choc osobiscie starych imion nie lubie.
Rita mi się kojarzy z taką z rogami z Power Rangers heheh
U nas gdyby był syn to pewnie Igor lub Maurycy albo Miłosz.
A dla dziewczynki jeszcze Matylda i Małgosia, Alicja mi sie podobaja. Prawda taka ze jakie by nie bylo to rodzicom ma sie podobac przede wszystkim a nie calemu swiatu

Jestem w 37. tygodniu ciąży <3

reklama
To u nas moimi typami był Tymuś, Leoś , Antek, maz proponował Szymona, Sebe ale Szymon mi sie bardzo złe kojarzy a Seba to taka moja miłość z młodzieńczych lat wiec odpadło w końcu wspólnym typem był Leoś ale Leon nam sie nie podobało ... maz odrzucil Antka wiec forsowałam Tymka i prsyzwyczwjalismy sie do Leona , maz na porodówkę jak dotarł to mowi : rodzimy Antosia :) wiec został Antoś :)

zem3i09kkpneir9y.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Do góry