reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych maluszków

Ja byłam nastawiona na dziewczynke..planowałam imie Bianka, ewnenualnie Hania :)
Po prenatlnych na 90% chłopak i jedyne imie jakie mi sie podoba to Ignaś i tak będzie :)

reklama
Strasznie trudny ten wybór imienia :) jak myślałam że noszę chłopca to żadne męskie imię mi się nie podobało a damskich miałam z 10 a teraz jak wiem że dziewczynka to jest problem bo jednak już sama nie wiem :) Chciałam Zoję ale mojemu M się nie podoba bo kojarzy się z Ziają. Myślałam jeszcze o Lenie lub Zuzi ale to teraz jedne z najpopularniejszych imion :/ Decyzja na całe życie nie jest prosta :)

Mujer- też mi się podoba Helenka :) jak Ci się udało męża przekonać ? :)
Męczyliśmy go z Adasiem aż stwierdził, że może być ;)

Strasznie trudny ten wybór imienia :) jak myślałam że noszę chłopca to żadne męskie imię mi się nie podobało a damskich miałam z 10 a teraz jak wiem że dziewczynka to jest problem bo jednak już sama nie wiem :) Chciałam Zoję ale mojemu M się nie podoba bo kojarzy się z Ziają. Myślałam jeszcze o Lenie lub Zuzi ale to teraz jedne z najpopularniejszych imion :/ Decyzja na całe życie nie jest prosta :)
Mnie się też Zoja podoba, a Mąż, że mu się z psem kojarzy. No ja starałam się, aby nie było zbyt popularne.

My nie wiemy jeszcze. Na pewno nie będzie to imię w stylu Jessica, Brajan czy Letisja. Raczej nie wybierzemy też imion z pierwszej 10 nadawanych najczesciej, chociaż podoba nam się imię Franciszek, ale też ma minusy i jest z 10tki. Mąż chciałby Edwarda, na co ja stanowczo nie przystaje. Jeśli byłaby dziewczynka to mi podoba się Aurelia, oczywiście mąż sie nie zgadza. Pod uwagę wchodzą jeszcze: Krzysztof, Adam, Łucja, Marianna. Pewnie jak poznamy płeć burza mózgów będzie na nowo.

Ja narazie obstawiam między Hania a Antosia mąż z kolei chciałby Oliwie albo Pole, więc u nas z imieniem jeszcze daleka droga [emoji14]

Polecam Apolonię [emoji16] można mówić Pola [emoji6]
Zdecydowanie się zgadzam :). Lepiej móc zdrobnić w razie potrzeby niż nie móc tego zrobić, albo mówić obligatoryjnie zdrobniale. Zawsze mi dziwnie brzmi "Pani Polu" albo "Pani Tosiu" do obcej osoby...ale to oczywiście kwestia indywidualna.

U nas z imieniem jeszcze sprawa w sumie otwarta. Chociaż najbliżej nam do Jana i Anny :).

reklama
U mnie walka z imieniem, nie podoba nam się ciągle coś... poprzednie ciążę czekały na Nikodema (Nikos) a w tej ciężko mi nawet o tym pomyśleć... W głowie dziwny problem, że może lepiej pozostawić tamte aniołki i wymyśleć inne imię? Coś się wymyśli.

Do góry