reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

Marciaa gratuluje synka Nikodema, imie swietne.

Dzieki dziewczyny za wasze odpowiedzi, chyba zrobie glosowanie w rodzinie. Za Vanessa jestem dlatego, ze duzo bardziej pasuje do nazwiska i nie znam nawet jednej osoby o tym imieniu. Pola nieciekawie pasuje do nazwiska (chociaz mam nadzieje ze mloda kiedys wyjdzie za maz hehe) i znam kilka osob o tym imieniu, ale to zawsze bylo moje wymazone :-p

Jak dla mnie Pola jest swietne;-)

reklama
Pola m isie b. podoba, ale chyab rzeczywiscie Vanessa bardziej pasuje do Stanow, no a wracac to pewnie nie wrocicie jzu do Polski, co???? Jasne ze nie wiadomo jakei mala bedzie miala plany ,ale raczej watpie zeby chciala tu mieszkac...

Witam ;)
Ja będę mieć synka
Będzie Antoni Jan :)

A co do imienia Pola :) piekne imię, mam koleżankę Polę, śliczna zgrabna jak modelka, tyle że z atutami :D natomiast niestety w jej prrzypadku jest głupkowata troche :) ale to może tylko ona tak ma :)

Witam ;)
Ja będę mieć synka
Będzie Antoni Jan :)

A co do imienia Pola :) piekne imię, mam koleżankę Polę, śliczna zgrabna jak modelka, tyle że z atutami :D natomiast niestety w jej prrzypadku jest głupkowata troche :) ale to może tylko ona tak ma :)

Hehehe - się uśmiałam :-D
Widzę, że straszny popyt na Antosiów i Jasiów ostatnio. Ale zwłaszcza na Antosiów.

Dziewczyny, a co myślicie o nadawaniu drugiegi imienia po dziadkach? Bo ja myślałam, zeby może dac po mojej zmarłej niedawno Mamci, ale odpuściłam, bo teściowa ma tak samo na imię, i jej połowa rodziny będzie myślała, ze to po niej, a nie chcę, zeby tak myśleli. Poza tym Halina to takie nie bardzo mi się podobające imię. Już bym wolała po prababci dać, bo była Rozalia Róża. Po dziadkach to w ogóle odpadają! Ech, jakieś za trudne to zadanie dla mnie :-D

wlasnie kochana chodzi o to że duużo ludzi daje imie Antos ;) Antosia i Jasiów ale u mnie w moim mieście nigdzie nie słyszałam żeby miał ktoś na imie Antoś a za to co drugi to Jaś :) Więc u mnie jest to unikatowe imie hehe :) A Jaś to po moim przyjacielu :)
Chociaz miał być Miłosz też :D Julian
Duuużo jest pięknych imion ;)

a u mnie Jas az takei popularne nie jest :tak: no i dlatego sie zdecydowalismy an to klasyczne krotkei imie przy synku.
Z drugi mbylby problem bo tez chcem ykrotkie... no ale moze sie skonczy jednak na Zosi :-D:sorry:

Hehehe - się uśmiałam :-D
Widzę, że straszny popyt na Antosiów i Jasiów ostatnio. Ale zwłaszcza na Antosiów.

Dziewczyny, a co myślicie o nadawaniu drugiegi imienia po dziadkach? Bo ja myślałam, zeby może dac po mojej zmarłej niedawno Mamci, ale odpuściłam, bo teściowa ma tak samo na imię, i jej połowa rodziny będzie myślała, ze to po niej, a nie chcę, zeby tak myśleli. Poza tym Halina to takie nie bardzo mi się podobające imię. Już bym wolała po prababci dać, bo była Rozalia Róża. Po dziadkach to w ogóle odpadają! Ech, jakieś za trudne to zadanie dla mnie :-D

Ja chcę na drugie dać synkowi Tadeusz po moim już zmarłym dziadku. Mój teść czyli przyszły dziadek ma tak samo na imię,ale ja już głośno mówiłam, że po pradziadku to imię i nikt się nie obraża. Nawet ostatnio komuś mówiłam, że się zastanawiamy nad drugim imieniem o pradziadku, a maż, że już zdecydowane i tak będzie, czyli wcale mu nie przeszkadza , że nie mówie ze po teściu.

ja właśnie córeczkę chce nazwać po Babci (będzie Zofia Anastazja), tylko po mojej Babci-czyli ona będzie miała drugie po swojej Prababci, miałam ze swoją Babunią szczególna wieź, była dla mnie strasznie ważną osobą i takie drugie imię jest jakby hołdem dla kogoś szczególnego (z rodziny, lub jakiegoś patrona/-nki), jakby osobą - wzorem dla dziecka??? tak jakoś to pojmuję.... :tak:
jak moja Babcia jeszcze żyła, to jej powiedziałam, że kiedy będę miała córeczkę, drugie imię będę chciała jej dać właśnie po niej... szkoda, że się nie odczekała, bo zmarła dzień przed moim radosnym testem ciążowym...ehhhh :-:)-:)-(

reklama
Ja tez postanowilam ze jesli bedzie po mojemu Maksymilian to drugie bedzie Jan po moim tesciu.Tak tlumaczylam mezowi ale wogole to uwazam ze te dwa imiona do siebie pasuja.
Natomiast jak zdecydujemy sie na Kacper (opcja meza)to nie wiem jeszcze zobaczymy.
Wogole trudno nam sie zdecydowac,tzn maz jest zdecydowany na Kacpra chodz Maksymilian tez mu sie podoba ale szwagierka ma psa Maxa.
Ale syn tez upiera sie na Maksiu i juz teraz do brzuszka wola po imieniu.

Do góry