reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

Mój bedzie Krystian :) ( Cristiano Ronaldo :-D) jak tesciowa sie przypadkiem dowiedziala to powiedziała ze nie daje sie imion po rodzicach......moj maz ma na drugie Krystian...:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: glupia jakas...
a na drugie to niewiemy...... sebus ma na drugie Jan po dziadkach moim i meza, a teraz drugiemu to niewiem.....myślałam nad Stasiem....ale troche dlugie by bylo....Krystian Stanisław......Albo Ksystian Ksawery oooo tak mi sie bardziej podoba :))
ja chciałam na pierwsze Ksawery ale maz sie nie zgodzil...:eek:

reklama
Ja też nie mam drugiego imienia :) Ale znam przypadek, gdzie drugie imię wcale w niczym nie pomogło, a wręcz przeciwnie :p Znajomy dostał przekaz pieniężny, ma dwa imiona, a przekaz był na jedno imię, w banku nie chcieli wypłacić pieniędzy, na szczęśćie skończyło się tak, że w którymś z kolei wypłacili :)

Mój bedzie Krystian :) ( Cristiano Ronaldo :-D) jak tesciowa sie przypadkiem dowiedziala to powiedziała ze nie daje sie imion po rodzicach......moj maz ma na drugie Krystian...:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: glupia jakas...
a na drugie to niewiemy...... sebus ma na drugie Jan po dziadkach moim i meza, a teraz drugiemu to niewiem.....myślałam nad Stasiem....ale troche dlugie by bylo....Krystian Stanisław......Albo Ksystian Ksawery oooo tak mi sie bardziej podoba :))
ja chciałam na pierwsze Ksawery ale maz sie nie zgodzil...:eek:

Carnuszka88 na drugie daj Ronald :D

Ja byłam wczoraj u lekarza, ledwo wyprosiłam USG. Pani doktor zrobiła mi tak na chybcika i.......i między nóżkami dzidzia miała...pempowinkę hehe...:-) Tak się niefortunnie ułożyła, że zakryła krocze. :-D
Tak więc będzie niespodzianka bo nie mam już sił do tych lekarzy :no:

Ja też mam jedno imię, a wszystko przez mojego przejętego Tatę. Po prostu kiedy został zapytany o imiona dziecka, to powiedział "Magda Magdalena" :-D Na co postukana się w głowę i powiedziano mu, ze przeciez to jedno i to samo (wiem, ze teraz funkcjonują jako odrębne imiona, ale wtedy tak nie było. Poza tym głupio byłoby mieć na imię Magda Magdakena :-D). No i stanęło na samej Magdalenie. A miałam być Anna Magdalena, bądź na odwrót :-D Do tego dołożyłam sobie tylko imię z bierzmowania :tak:

U mnie najprawdopodobniej będzie Aleksander po moim dziadku, a drugiego imienia nie dajemy, bo Aleksander jest długim imieniem i jakoś nie mamy potrzeby dawania drugiego. Drugie imię byśmy dali, gdyby nasze dziecko dostało imię, któro nie jest noszone przez żadnego świętego, więc wtedy by dostał to drugie imię, by miał swojego patrona - anioła stróża:tak:
Ale jakoś tak odkąd znam płeć, to tak mi jakoś trudno przechodzi przez gardło Olek, Aleks mówiąc do mojego brzuszka... No i może intuicyjnie wyczuwam, że to imię nie będzie pasowało do mojego synka?? Nie wiem... Ale jakoś innego pomysłu nie mam.. Tzn. w cześniej miałam, ale teraz mam wrażenie, ze zadne imię nie będzie dpbre dla mojego dzidziusia:eek:

U mnie natomiast, jeśli dziewczynka to-Ania....a chłopczyk??hmmm Tymoteusz, Mikołaj, Mateusz, ...nie mam pojęcia.
Mam nadzieję, że jutro lekarz mi powie czy będzie Ania czy może nadal mam główkować nad męskim imieniem! :-D
U nas też będzie Ania jak będzie dziewczynka:tak: a dla chłopca to wybrane juz jest Tomasz:tak: Hihi :-) Imiona już mieliśmy wybrane jak w ciązy jeszcze nie byłam:-D Mamy cichą nadzieję, że jednak w brzusiu Tomaszek buszuje;-)
Co do drugich imion to cały czas nas z m zastanawia po co?? hehe. Jak ma jedno imię to chyba mu wystarczy i tak będzie wyjątkowe;-)

reklama
u nas się daje dwa imiona

zalezy też od nazwiska bo jak jest popularne (a nasze jest) to czasmi drugie imie pomaga

jak leżałam z 1 ciążą było w szpitalu 6 kobitek które sie tak samo nazywały jak ja zgadzało się imię i nazwisko więc nasze dzieciaczki mają po 2

Do góry