reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

Sembo- odważne imię :happy: a mieszkacie w Polsce, czy gdzieś za granicą? :happy:

Morena- Ci Frankowie, których ja znam też bardzo rezolutni, ale lubią pobroić ;-)

reklama
Tez nie znam Franka. Znam za to Tymka- jest super urwisowatym szkrabem-uwielbiam go:-D

No i melduję, że do mojej rodzicielki dotarło, że zostaje Helenka- juz mnie nie męczy:-)

U mnie nadal dylemat. Antoś, Maciuś a może Tobiasz, Igor a i po spotkaniu z Palin Julia Mikołaja by chciała. No taki mętlik mam, że masakra.

nie, nie mieszkamy w Polsce:) ale to akurat dla mnie nie ma znaczenia. Nie nadaje dziecku imienia pod kraj w którym mieszkam tylko takie jakie uważam że powinno nosić.

Paulunia jak dla mnie Maciek z tych dwoch co mialas a reszta to Tobiasz bardzo ladne:-) Mikolaj mial byc u mnie ale ze przyjaciolka tak nazwala synka a urodzila w kwietniu to zmienilismy. W sumie nie tak do konca bylismy pewni bo gdyby to bylo to jedyne to nawet kolezanki synek nie zmienilby naszej decyzji:-) Za to teraz decyzja zapadla jest Nataniel Ksawery i juz sie nie zmieni.

U nas też sie pozmieniało... Pierwotnie miala być Lenka a ostatecznie jest Agnieszka. Choć mężowi zaznaczyłam że to na 99% bo ja sama nie jestem w stanie przewidzieć co mi po porodzie "odwali" jak zobaczę Maleńką, moze uznam że inne imię do niej pasuje i basta ;-)

reklama
Apropo nadawanie dziecku imienia po kraj.. Ja jednak zawsze staram sie podpasowac dzieciom imiona tak aby w ani kraju matki ani ojca nie wydawały sie one dziwne.. Mam z tym doświadczenie niejakie ;) Tak było w przypadku Zuzanny, tak jest i teraz z Sebastiankiem :) nie wiem, mnie to jakos nie kręci, żeby dziecko miało imię nietypowe, byłabym sie nietolerancji innych dzieci itp :) wystarczy mi, ze mamy obco brzmiące nazwisko, które za każdym razem muszę literowac :D zawsze więc najpierw wybieralismy wszystkie imiona wspólne dla obu krajów/kultur. A potem z tej puli imie które nam sie podoba :) może jest to jakiś rodzaj knoformizmu ale tak juz mam :)

Do góry