reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Imiona dzieciaczków czerwcowych 2013

anusiak ja myślę że to zdrowe podejście, kuzynka mojego męża ma podobnie - tylko troszkę trudniej, jej mąż to hindus, oni teraz mają dwóch synów - milan i leo [milan to bardzo popularne na słowacji imię] - mówiła że strasznie ciężko z tymi hinduskimi imionami, które by funkcjonowały gdziekolwiek u słowian, dla dziewczynki spokojnie by znaleźli [anita, maja] a dla chłopaka zero wspólnych.... mieszkają w uk, więc jest jeszcze trzeci kraj do uwzględnienia

ja staram się takie uniwersalne imiona znaleźć, gdzie wystarczy zmiana jednej czy dwóch liter i jest "międzynarodowe" - bo ok, są imiona ładne, ale kompletnie nieprzetłumaczalne - mieszko czy miłosz, a nie wiem gdzie oni kiedyś będą mieszkać...

Larisa jest imieniem rzadkim ale mimo wszystko w polsce jakoś funkcjonującym :-D ja znam to imię z niemiec

reklama
Larisa to imię pochodzące z języka greckiego, używane szeroko na wschodzie (Rosja, Ukraina) a w polskiej wersji to po prostu Larysa :) Ja jestem z tych odważnych i nigdy się jakoś nie przejmowałam 'co ludzie powiedzą' więc dla mnie akurat nie było problemu z imieniem ;) Sama nie urodziłam się ani nie mieszkam w Polsce więc jakoś zupełnie mnie polski tradycjonalizm nie rusza :)

Teraz na temat wszystkich Dżastin, Kewinów i Dżejsonów, przepraszam od razu jeśli kogoś urażę, ale dla mnie to jest po prostu wiocha... Chcesz nadać dziecku imię zagraniczne - proszę bardzo, ale te wszystkie spolszczenia sa grubo nie na miejscu. Później dziecko biedne chodzi i przedstawia się Dżesika Szewc albo Robin Kowal ... Trzeba być też trochę rozsądnym.

Ostatnia edycja:
Mi też, gdy słyszę "dżesika" to mam przed oczami zapitych rodzicow i dziecie brudne, glodne i obdarte - nawet nie wiem skąd mi się takie skojarzenie wzięło.

Ostatnia edycja:
oj dziewczyny,coś w tym musi być bo ja przed oczyma mam identyczną wizję.ostatnio nawet na fb natknęłam się na dziewczynę,obraz rodziny-przepraszam..ale identyczny jak opisała Fioletowa.. Imię córki ?? Jessica :dry:
mnie to aż telepie..no ale co zrobić..Ktoś inny w sumie podobnie może zareagować na mojego Wojtka :sorry2:

Zazwyczaj tak jest że ludzie z biednych patologicznych rodzin chcą sobie podnieść status poprzez nadawanie dzieciom pretensjonalnych imion:zawstydzona/y:

reklama
witam dziewczyny:) widze ze tu prawdziwa burza mózgów:) u mnie podobnie hihi czekamy na maleńką i jeszcze imienia nie ma a zostalo nam 7 dni do terminu. miała byc Lena ale u siostry jest Milena i to takie podobne więc została do wyboru Martynka i Lilka ale zdecydowani nie jestesmy:) ciezki wybór ufff

Do góry