anusiak ja myślę że to zdrowe podejście, kuzynka mojego męża ma podobnie - tylko troszkę trudniej, jej mąż to hindus, oni teraz mają dwóch synów - milan i leo [milan to bardzo popularne na słowacji imię] - mówiła że strasznie ciężko z tymi hinduskimi imionami, które by funkcjonowały gdziekolwiek u słowian, dla dziewczynki spokojnie by znaleźli [anita, maja] a dla chłopaka zero wspólnych.... mieszkają w uk, więc jest jeszcze trzeci kraj do uwzględnienia
ja staram się takie uniwersalne imiona znaleźć, gdzie wystarczy zmiana jednej czy dwóch liter i jest "międzynarodowe" - bo ok, są imiona ładne, ale kompletnie nieprzetłumaczalne - mieszko czy miłosz, a nie wiem gdzie oni kiedyś będą mieszkać...
Larisa jest imieniem rzadkim ale mimo wszystko w polsce jakoś funkcjonującym ja znam to imię z niemiec
ja staram się takie uniwersalne imiona znaleźć, gdzie wystarczy zmiana jednej czy dwóch liter i jest "międzynarodowe" - bo ok, są imiona ładne, ale kompletnie nieprzetłumaczalne - mieszko czy miłosz, a nie wiem gdzie oni kiedyś będą mieszkać...
Larisa jest imieniem rzadkim ale mimo wszystko w polsce jakoś funkcjonującym ja znam to imię z niemiec