reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

dzięki, my też się cieszymy, szczególnie, że już straciliśmy nadzieję (ja miałam dużo problemów ginekologicznych, szkoda je wszystkie wymieniać...), nastawiliśmy na adopcję.. i miło zaskoczyliśmy naszym małym cudem :-D
a co do rad, to przede wszystkim niech się Twoja przyjaciółka razem z mężem porządnie przebada: sperma, hormony, drożność jajowodów, jajniki, owulacja itp (ważny jest lekarz, który z sercem podejdzie do problemu), bo najważniejsze odkryć dlaczego nie mogą zajść w ciążę, dużo jest też na internecie różnych dyskusji i grup kobiet, które się wpierają w tej swojej niedoli, na ich forach można przeczytać wiele ciekawych informacji :tak:
niech nie zwlekają z tymi wszystkimi badaniami, bo starania o dziecko strasznie psychicznie wymęczają :zawstydzona/y:
życzę im powodzenia i spełnienia marzeń o maleństwie ;-)
dziękuję za informacje - przekażę jej wszystko :-)

Pozdrawiam cieplutko Monie i cud w brzuszku ;-)

reklama
Mój kochany M stwierdził,że mogę nazwać maleństwo jak chcę..byle tylko nikt z rodziny nie był chrzestnym(ostatnio mamy dość naszych rodzin).Cieszy mnie to bo wcześniej buntował się przed tym,aby w razie jak będzie synek dostał drugie po nim..a tak już zaklepane:synuś Nataniel Mirek a córcia Dagmara Agnieszka.:-)

Mój kochany M stwierdził,że mogę nazwać maleństwo jak chcę..byle tylko nikt z rodziny nie był chrzestnym(ostatnio mamy dość naszych rodzin).Cieszy mnie to bo wcześniej buntował się przed tym,aby w razie jak będzie synek dostał drugie po nim..a tak już zaklepane:synuś Nataniel Mirek a córcia Dagmara Agnieszka.:-)

Powiem Ci że Nataniel to piękne imię i nawet mi do głowy nie przyszło:sorry:--Superrrr!

Moja druga lalunia będzie miała na imię Sandra ( pierwsza to Laura Urszula ) ale nie możemy zdecydować się na drugie imię!! Jeszcze troszkę czasu nam zostało! Pozdrowienia!

U nas miał byc AntoŚ.. ale okazało się ostatnio na usg , że będzie dziewczynka:)
Toczyliśmy boje między trzema imionami: Gabrysia, Martynka i Laura
Wkoncu nasza 2,5 letnia coreczka Amelia , powiedziała ze chce zeby jej siostrzyczka nazywała się Laurka :) no i tak juz chyba zostanie :-):-):-)
Bravo dla Amelii , pięknie wybrała imię dla siostry--Laura-- moja tez ma tak na imię (dodam że to straszna łobuziara :tak:)

My też chyba damy chłopcu imię Nataniel. Mój Ł. się uparł, a mi się żadne męskie nie podoba. (Ewentualnie Kornel). Tyle, że zastanawiam się, czy nie lepiej nadac w formie Natan. Natomiast jeśli byłaby dziewczynka, to chciałabym, zeby była Milenka, choć znów Ł. upiera się przy naszej pierwszej wersji, czyli Inga :tak: Zresztą ja i tak pewnie jeszcze z tysiąc razy zmienię zdanie :-D

Mi też się Inga podoba, ale też Gabrysia no i Zuzia, cięzka sprawa z tymi imionami, ja z natury jestem bardzo niezdecydowana, a jeszcze w takim wypadku

Nie sądziłam, że wybór imienia to taka trudna sprawa:-) Jak już mam jakieś propozycje ( śliczne imiona pojawiają się tutaj) to niekoniecznie podobają się mojemu mężowi.
Gabrysia, Zuzia, Patrycja, Marysia, Kinga ...oj trudna decyzja:-)

reklama
Nie sądziłam, że wybór imienia to taka trudna sprawa:-) Jak już mam jakieś propozycje ( śliczne imiona pojawiają się tutaj) to niekoniecznie podobają się mojemu mężowi.
Gabrysia, Zuzia, Patrycja, Marysia, Kinga ...oj trudna decyzja:-)
Ja też nie przypuszczałam, że tak trudno wybrać imię dla córci. Cały czas się zastanawiam, bo przecież ma jej służyć do końca życia...ale już się (prawie) przekonałam;-)Kinga....:rofl2:

Do góry