reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

wczoraj byliśmy na usg i ukazał się maleńki penisek :-)

Czułam, że to będzie facet :tak: ... swoją drogą dziwne? taka silna intuicja?

Specyficznych smaków nie miałam więc tylko mocna świadomość pozostaje :-)

reklama
gratuluję intuicji :-)
ja nie miałam żadnych przeczuć, a w ciąży pierwszy raz, więc trudno mi było zgadywać po objawach (swoją drogą, jak płeć dziecka może wpływać na przebieg ciąży? nie słyszałam o takich badaniach..?:eek:)

no ale u nas za to były marzenia o córci i się spełniły, choć nie jestem wybredna i z chłopaka też bym się cieszyła
przy pierwszej ciąży trudno marudzić ;-)
szczególnie, jak się o nią walczyło 4 lata :happy:

gratuluję intuicji :-)
ja nie miałam żadnych przeczuć, a w ciąży pierwszy raz, więc trudno mi było zgadywać po objawach (swoją drogą, jak płeć dziecka może wpływać na przebieg ciąży? nie słyszałam o takich badaniach..?:eek:)

no ale u nas za to były marzenia o córci i się spełniły, choć nie jestem wybredna i z chłopaka też bym się cieszyła
przy pierwszej ciąży trudno marudzić ;-)
szczególnie, jak się o nią walczyło 4 lata :happy:
Dziękuję :-) i cieszę się, ze 4 lata starań zostały uwieńczone maleńką dziewczyną :tak: A jakie rady masz dla dziewczyn starających się? Mam przyjaciółkę w takiej sytuacji ...

To również moja pierwsza ciąża. Płeć na przebieg ciąży na pewno nie ma wpływu (z naukowego punktu widzenia) jednak wielokrotnie słyszałam opinie typu
* jeśli je się słodkie to będzie dziewcze
*jeśli pierwszy raz kopnie z lewej strony to facet
ect.
Oczywiście są to jedynie historyjki czytane na takich forach jak BB :-)

U nas miał byc AntoŚ.. ale okazało się ostatnio na usg , że będzie dziewczynka:)
Toczyliśmy boje między trzema imionami: Gabrysia, Martynka i Laura
Wkoncu nasza 2,5 letnia coreczka Amelia , powiedziała ze chce zeby jej siostrzyczka nazywała się Laurka :) no i tak juz chyba zostanie :-):-):-)

Zgadzam się z Amelką :-)

A my na razie mamy Antka ... zobaczymy czy czas coś zmieni ;-)

Dziękuję :-) i cieszę się, ze 4 lata starań zostały uwieńczone maleńką dziewczyną :tak: A jakie rady masz dla dziewczyn starających się? Mam przyjaciółkę w takiej sytuacji ...
dzięki, my też się cieszymy, szczególnie, że już straciliśmy nadzieję (ja miałam dużo problemów ginekologicznych, szkoda je wszystkie wymieniać...), nastawiliśmy na adopcję.. i miło zaskoczyliśmy naszym małym cudem :-D
a co do rad, to przede wszystkim niech się Twoja przyjaciółka razem z mężem porządnie przebada: sperma, hormony, drożność jajowodów, jajniki, owulacja itp (ważny jest lekarz, który z sercem podejdzie do problemu), bo najważniejsze odkryć dlaczego nie mogą zajść w ciążę, dużo jest też na internecie różnych dyskusji i grup kobiet, które się wpierają w tej swojej niedoli, na ich forach można przeczytać wiele ciekawych informacji :tak:
niech nie zwlekają z tymi wszystkimi badaniami, bo starania o dziecko strasznie psychicznie wymęczają :zawstydzona/y:
życzę im powodzenia i spełnienia marzeń o maleństwie ;-)

u mnie też synuś,Pani ginekolog spytala czy jak obstawiam co jest,ja bez wahania powiedzialam chlopczyk.A on tylko potwierdziła.Od 12tc ciazy wiedzialam,ze chlopak.Chociaz ciaglo mnie na slodkie a to podobno na dziewuszke.

reklama
Ja jem słodkie,przeczucie mówi mi,że synek ale mam nadzieję na dziewczynkę...koleżanki twierdzą,że ciąża mi służy czyli będzie synek..a kopniaka pierwszego poczułam na środku:)

Do góry