reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych dzieciaczków

wczoraj byliśmy na usg i ukazał się maleńki penisek :-)

Czułam, że to będzie facet :tak: ... swoją drogą dziwne? taka silna intuicja?

Specyficznych smaków nie miałam więc tylko mocna świadomość pozostaje :-)

reklama
gratuluję intuicji :-)
ja nie miałam żadnych przeczuć, a w ciąży pierwszy raz, więc trudno mi było zgadywać po objawach (swoją drogą, jak płeć dziecka może wpływać na przebieg ciąży? nie słyszałam o takich badaniach..?:eek:)

no ale u nas za to były marzenia o córci i się spełniły, choć nie jestem wybredna i z chłopaka też bym się cieszyła
przy pierwszej ciąży trudno marudzić ;-)
szczególnie, jak się o nią walczyło 4 lata :happy:

gratuluję intuicji :-)
ja nie miałam żadnych przeczuć, a w ciąży pierwszy raz, więc trudno mi było zgadywać po objawach (swoją drogą, jak płeć dziecka może wpływać na przebieg ciąży? nie słyszałam o takich badaniach..?:eek:)

no ale u nas za to były marzenia o córci i się spełniły, choć nie jestem wybredna i z chłopaka też bym się cieszyła
przy pierwszej ciąży trudno marudzić ;-)
szczególnie, jak się o nią walczyło 4 lata :happy:
Dziękuję :-) i cieszę się, ze 4 lata starań zostały uwieńczone maleńką dziewczyną :tak: A jakie rady masz dla dziewczyn starających się? Mam przyjaciółkę w takiej sytuacji ...

To również moja pierwsza ciąża. Płeć na przebieg ciąży na pewno nie ma wpływu (z naukowego punktu widzenia) jednak wielokrotnie słyszałam opinie typu
* jeśli je się słodkie to będzie dziewcze
*jeśli pierwszy raz kopnie z lewej strony to facet
ect.
Oczywiście są to jedynie historyjki czytane na takich forach jak BB :-)

U nas miał byc AntoŚ.. ale okazało się ostatnio na usg , że będzie dziewczynka:)
Toczyliśmy boje między trzema imionami: Gabrysia, Martynka i Laura
Wkoncu nasza 2,5 letnia coreczka Amelia , powiedziała ze chce zeby jej siostrzyczka nazywała się Laurka :) no i tak juz chyba zostanie :-):-):-)

Zgadzam się z Amelką :-)

A my na razie mamy Antka ... zobaczymy czy czas coś zmieni ;-)

Dziękuję :-) i cieszę się, ze 4 lata starań zostały uwieńczone maleńką dziewczyną :tak: A jakie rady masz dla dziewczyn starających się? Mam przyjaciółkę w takiej sytuacji ...
dzięki, my też się cieszymy, szczególnie, że już straciliśmy nadzieję (ja miałam dużo problemów ginekologicznych, szkoda je wszystkie wymieniać...), nastawiliśmy na adopcję.. i miło zaskoczyliśmy naszym małym cudem :-D
a co do rad, to przede wszystkim niech się Twoja przyjaciółka razem z mężem porządnie przebada: sperma, hormony, drożność jajowodów, jajniki, owulacja itp (ważny jest lekarz, który z sercem podejdzie do problemu), bo najważniejsze odkryć dlaczego nie mogą zajść w ciążę, dużo jest też na internecie różnych dyskusji i grup kobiet, które się wpierają w tej swojej niedoli, na ich forach można przeczytać wiele ciekawych informacji :tak:
niech nie zwlekają z tymi wszystkimi badaniami, bo starania o dziecko strasznie psychicznie wymęczają :zawstydzona/y:
życzę im powodzenia i spełnienia marzeń o maleństwie ;-)

u mnie też synuś,Pani ginekolog spytala czy jak obstawiam co jest,ja bez wahania powiedzialam chlopczyk.A on tylko potwierdziła.Od 12tc ciazy wiedzialam,ze chlopak.Chociaz ciaglo mnie na slodkie a to podobno na dziewuszke.

reklama
Ja jem słodkie,przeczucie mówi mi,że synek ale mam nadzieję na dziewczynkę...koleżanki twierdzą,że ciąża mi służy czyli będzie synek..a kopniaka pierwszego poczułam na środku:)

Do góry