reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka 2024

co za argument... delikatne imie ma byc...

bo pewnie najlepiej, by całe życie byla słodką, grzeczna i infantylną dziewczynką... niż poważną panią z poważnym imieniema 🤷‍♀️🤦‍♀️

Ja jak informowałam o ciąży moja rodzicielkę to ona miała tylko dwa imiona. I nękała mnie wręcz 😅
• Kubuś, Jakub.
• Amelka

Nie wiem, ale tylko te dwa zawsze są proponowane u mnie w rodzinie xd wkoncu mój bratanek nazwał swojego syna Jakub, prababcia (moja mama) bardzo szczesliwa 😂

reklama
Ja jak informowałam o ciąży moja rodzicielkę to ona miała tylko dwa imiona. I nękała mnie wręcz 😅
• Kubuś, Jakub.
• Amelka

Nie wiem, ale tylko te dwa zawsze są proponowane u mnie w rodzinie xd wkoncu mój bratanek nazwał swojego syna Jakub, prababcia (moja mama) bardzo szczesliwa 😂
To bardzo ładne imiona. Tylko szkoda ze tak często nadawane. Kiedy imię jest zbyt popularne ze smutkiem ale skreślam z listy. Pamiętam jak za moich czasów w klasie zawsze było po kilka Karolin, Patrycji czy np Mateuszków i nie bardzo im się to podobało.

To bardzo ładne imiona. Tylko szkoda ze tak często nadawane. Kiedy imię jest zbyt popularne ze smutkiem ale skreślam z listy. Pamiętam jak za moich czasów w klasie zawsze było po kilka Karolin, Patrycji czy np Mateuszków i nie bardzo im się to podobało.
Ja mam ten zgrzyt z moim Antosiem, ale imię wybrał mąż. Olgierd dużo mniej popularny (choć i tak wcale nie tak rzadko słyszałam na ulicy). Za to drugie imiona z tych mniej popularnych, bo Benedykt i Beniamin

Wanda, pięknie imię. Ale osobiście mi się kojarzy z wredną nauczycielką z podstawówki XD ale dziecko mogłabym tak nazwać. Cezary też fajne. Osobiście znam jednego i jest fajnym kolegą.
U mnie jest Ryszard i Jadwiga, nikt nie robił problemów o to. Każdy się zachwyca imionami.
Bo Jadwiga to piękne imię 😅 mam totalnie słabość z wiadomych względów

Mam problem z większością imion, które wymieniacie nie dlatego, że są złe- bo przeciwnie są super- tylko dlatego, że z kimś mi sie kojarzą i są nacechowane... i u mnie te imiona odpadały 🤣
Teodora nie znam ani jednego 😄👌
Tak, to jest problem 🙈

My się musimy mierzyć ze skojarzeniem, że to po dowódcy załogi Rudego 😂😂😂 i jak mąż odpowiada że to po ojcu Jagiełły to ludzie robią wielkie oczy XD (Benedykt z kolei to wiadomo, po papieżu). A Antoni się mężowi wzielo od antonimu (Beniamin z kolei, bo ma być tym najmłodszym 😂, więc po biblijnym Beniaminie)

• Kubuś, Jakub.
• Amelka

Moja mama chciała Michalinę, do tej pory mowi, że do Natki też by pasowała Misia 😂😂😂 gdybym była w drugiej ciąży to też by mi pewnie truła głowę o Michalinę 😅

Mi nie przeszkadza z popularnością. ;)
Mój syn ma Aleksander a córka Marcelina. Też imiona z pierwszej 10. ;)

reklama
Do góry