reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka 2024

reklama
U nas jak będzie dziewczynka to właśnie Wanda. ☺️ Nad imieniem dla chłopca się jeszcze zastanawiamy. Każde imię jest piękne. Najważniejsze to to, żeby Wam odpowiadało. Mój tata na każde próby komentarzy i pomysłów jak mam mieć na imię reagował warczeniem ;) i rodzice postawili na swoim i nikomu nic do tego. 😃 Dzieci nie mają w nawyku naśmiewania się z imion czy czegokolwiek innego, to dorośli w nich zaszczepiają takie rzeczy i to nie dotyczy tylko imienia. A teraz pełno jest różnych imion, również tych niespotykanych i starodawnych. Każdy ma swoje preferencje i nikt nie powinien nikomu nic wytykać ani się naśmiewać, a jeżeli to robi to nie warto z nim wchodzić w jakąkolwiek dyskusję na ten temat, albo dobitnie pokazać swoje stanowisko i kropka.
Wanda i Cezary to super imiona! Buziaki 😘

Ostatnia edycja:
Podobają mi się oba. Swoją drogą, pierwsze słyszę, że Cezary to popularne imię dla psa. To jest ten argument Waszych starszych krewnych? Mi się kojarzy z aktorem, którego bardzo lubię. Nie mam na myśli Pazury :D

Podobają mi się oba. Swoją drogą, pierwsze słyszę, że Cezary to popularne imię dla psa. To jest ten argument Waszych starszych krewnych? Mi się kojarzy z aktorem, którego bardzo lubię. Nie mam na myśli Pazury :D
Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣

Chyba najważniejsze, żeby imię nie było obraźliwe i rodzice byli zgodni w wyborze. Co komu do tego jak dasz dziecku na imię 😀 U mnie nikt nie skomentował wyboru imienia dla córki. Mój tato kilkukrotnie sie dopytywał czy na pewno tak będzie miala na imię. No i to tyle 😀 Mam córkę Natalię, do której najczęściej mówimy Natka, Nacia, Natunia, Natusia no i oczywiście Natalia. Imię pasuje do niej idealnie, choć na początku nie byłam do niego przekonana. Położna w szpitalu pytając o imię powiedziała, że dawno nie było Natalki na oddziale. Gdybyśmy mieli drugą córkę dalibyśmy jej na imię Julia 😊

Wanda, super imię.
Cezary podoba się mojemu mezowi, a mnie już niekoniecznie.

Poza tym. Jeśli Wy obydwoje czujecie się super z waszym wyborem to tak dajcie na imię, inni niech się przymkną.

Nadaj takie imię, jakie ci się podoba. Po co się przejmować zdaniem innych?

My postawiliśmy na Teodora. Nikomu w rodzinie mojej i partnera się nie podoba i słyszeliśmy „co to za pomysł i kto na niego wpadł” + miliony przedziwnych min, gdy usłyszeli imię pierwszy raz, ale na szczęście nas to nie interesuje, nie reagujemy na to.

Swoje dzieci już nazwali, a jak ktoś się będzie śmiał z imienia, to świadczy tylko o nim.
ejj ale Teodor wcale nie jest jakieś niezwykłe, dziwne itp o co im chodzi? 🤣
a Teo jest super uniwersalne!

Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣
co za argument... delikatne imie ma byc...

bo pewnie najlepiej, by całe życie byla słodką, grzeczna i infantylną dziewczynką... niż poważną panią z poważnym imieniema 🤷‍♀️🤦‍♀️

reklama
Do góry