reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka 2024

My mamy Cezarego, do którego mówimy ciągle Czaruś ☺ Na początku wszyscy byli zdziwieni i średnio im się podobało, a teraz wszyscy zgodnie mówią, że mega fajne imię i pasuje do niego 😁 w rodzinie mamy jeszcze Remigiusza i tu dopiero były komentarze! 😂
To Wasze dziecko i to Wam ma się podobać imię ☺ Olejcie komentarze innych osób, jak tak bardzo chcą nadawać imiona to niech kupią sobie zwierzątko ☺

reklama
Moja mama chciała Michalinę, do tej pory mowi, że do Natki też by pasowała Misia 😂😂😂 gdybym była w drugiej ciąży to też by mi pewnie truła głowę o Michalinę 😅
Na moja Marcelinę mówią Krysia. Co mnie denerwuje xd ale jednocześnie się w duchu śmieje bo jej pasuje 😂😂
Ale nie mówię im tego, bo się jeszcze przyzwyczaja i będą mi w przyszłości wybierać nie daj boze dla 3 dziecka imie xD
Michalina mojemu mężowi się podobało, i chciał ale ja uparłam się na Marcelinę 😅

To bardzo ładne imiona. Tylko szkoda ze tak często nadawane. Kiedy imię jest zbyt popularne ze smutkiem ale skreślam z listy. Pamiętam jak za moich czasów w klasie zawsze było po kilka Karolin, Patrycji czy np Mateuszków i nie bardzo im się to podobało.

Mój 13 letni Jan na swojej edukacyjnej i ogólnie życiowej drodze jeszcze nigdy nie spotkał innego Jana. Córka mimo że jej imię chyba nawet nie jest w pierwszej 20 w grupie przedszkolnej miała aż 3 koleżanki Basie. Najmłodszy Staś chyba będzie miał najgorzej bo wszędzie spotykamy Stanisławów, a też nie jest to imię na 1 miejscu.

Cała ciążę syn mówił, żeby go nazwać Adolf. Faktycznie dawno nikt tego imienia nie nadawał. Jako że mi się raczej kojarzy z Adolfem Dymszą niż Adolfem H. to może bym i na to poszła, ale nie pasuje do nazwiska i nie ma skrótów 😅

Mój 13 letni Jan na swojej edukacyjnej i ogólnie życiowej drodze jeszcze nigdy nie spotkał innego Jana. Córka mimo że jej imię chyba nawet nie jest w pierwszej 20 w grupie przedszkolnej miała aż 3 koleżanki Basie. Najmłodszy Staś chyba będzie miał najgorzej bo wszędzie spotykamy Stanisławów, a też nie jest to imię na 1 miejscu.

Cała ciążę syn mówił, żeby go nazwać Adolf. Faktycznie dawno nikt tego imienia nie nadawał. Jako że mi się raczej kojarzy z Adolfem Dymszą niż Adolfem H. to może bym i na to poszła, ale nie pasuje do nazwiska i nie ma skrótów 😅
Jak to nie jak Adaś 😂😂😂
(Dlatego nigdy nie dałabym synowi Adam na imię. Bo właśnie mi się brzydko kojarzy XD)

Jednym się nie podobają imiona, bo zbyt rzadkie i nietypowe, znowu inni nie chcą imion tych popularnych. Ja zawsze mówiłam 'o kolejna Lena' albo 'to trzecia Zosia w tym roku u kolejnych znajomych, nie ma innych imion?'. Mąż zawsze podzielał moje zdanie, a jak sama zaszłam w ciążę i przyszedł czas na wybór imienia to razem wybraliśmy najpopularniejsze imię jakie chyba jest od paru lat 🫣 Większość z rodziny i znajomych narzekała, że to zbyt popularne i oklepane, ale no nie było dla nas innego imienia i koniec 💁🏼‍♀️
Więc i Wy wybierzcie to co WAM się podoba. Po porodzie każdy się przyzwyczai do dziecka i zapomni, że to imię się nie podobało 😉

Na moja Marcelinę mówią Krysia. Co mnie denerwuje xd ale jednocześnie się w duchu śmieje bo jej pasuje 😂😂
Ale nie mówię im tego, bo się jeszcze przyzwyczaja i będą mi w przyszłości wybierać nie daj boze dla 3 dziecka imie xD
Michalina mojemu mężowi się podobało, i chciał ale ja uparłam się na Marcelinę 😅
O masakra 😂 u mnie Krysia nie ma szans, za dużo złych skojarzeń 😀
Jednym się nie podobają imiona, bo zbyt rzadkie i nietypowe, znowu inni nie chcą imion tych popularnych. Ja zawsze mówiłam 'o kolejna Lena' albo 'to trzecia Zosia w tym roku u kolejnych znajomych, nie ma innych imion?'. Mąż zawsze podzielał moje zdanie, a jak sama zaszłam w ciążę i przyszedł czas na wybór imienia to razem wybraliśmy najpopularniejsze imię jakie chyba jest od paru lat 🫣 Większość z rodziny i znajomych narzekała, że to zbyt popularne i oklepane, ale no nie było dla nas innego imienia i koniec 💁🏼‍♀️
Więc i Wy wybierzcie to co WAM się podoba. Po porodzie każdy się przyzwyczai do dziecka i zapomni, że to imię się nie podobało 😉
U mnie było podobnie w takim sensie, że zawsze myślałam, że moja córka będzie Zosią, Tosią, no ewentualnie Małgosią, a jak przyszło co do czego to żadnego z tych imion nie brałam pod uwagę 😀 Bardzo chciałam mieć córkę, ale wyszłam z założenia, że na pewno będę miała syna, któremu dam na imię Michał. Gdy okazało się, że naprawdę będę miała córeczkę to nagle nie umiałam wybrać imienia 😀

O masakra 😂 u mnie Krysia nie ma szans, za dużo złych skojarzeń 😀

U mnie było podobnie w takim sensie, że zawsze myślałam, że moja córka będzie Zosią, Tosią, no ewentualnie Małgosią, a jak przyszło co do czego to żadnego z tych imion nie brałam pod uwagę 😀 Bardzo chciałam mieć córkę, ale wyszłam z założenia, że na pewno będę miała syna, któremu dam na imię Michał. Gdy okazało się, że naprawdę będę miała córeczkę to nagle nie umiałam wybrać imienia 😀
U mnie moja babcia jest Krysia i mała bardzo poszła w moja rodzinę. Jest czysta jak ja i wygląda podobnie jak moja babcia. Dlatego mówią że Krysia 😂
Ja mam na drugie Krysia.

Trzeba brać na poprawkę, że teraz te starsze imiona poprostu wracają, a starsi ludzie widocznie nie ogarniają tego.
Imiona mają podobać się wam, a nie innym osobom. Jeśli chcecie wandę lub Czarka to tak nazwijcie, nie przejmując się tym co kto powie.

U mnie Franek, Julia, i w brzuchu Leon.

Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣

Pracuje na codzien z psami i dementuje, że Cezary to częste imię dla psa :p może jakiś tam by się znalazł, ale bez przesady. To nie jest Sara, Sonia ani Luna ;)

reklama
Aaa i dodam, że mi się imię Wanda bardzo podoba, mój numer 1, ale mąż nie chciał. A Czarek jak dla mnie normalne imię.
Sara też mi się bardzo podoba jakby co :p

Do góry