reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka 2024

My mamy Cezarego, do którego mówimy ciągle Czaruś ☺ Na początku wszyscy byli zdziwieni i średnio im się podobało, a teraz wszyscy zgodnie mówią, że mega fajne imię i pasuje do niego 😁 w rodzinie mamy jeszcze Remigiusza i tu dopiero były komentarze! 😂
To Wasze dziecko i to Wam ma się podobać imię ☺ Olejcie komentarze innych osób, jak tak bardzo chcą nadawać imiona to niech kupią sobie zwierzątko ☺

reklama
Moja mama chciała Michalinę, do tej pory mowi, że do Natki też by pasowała Misia 😂😂😂 gdybym była w drugiej ciąży to też by mi pewnie truła głowę o Michalinę 😅
Na moja Marcelinę mówią Krysia. Co mnie denerwuje xd ale jednocześnie się w duchu śmieje bo jej pasuje 😂😂
Ale nie mówię im tego, bo się jeszcze przyzwyczaja i będą mi w przyszłości wybierać nie daj boze dla 3 dziecka imie xD
Michalina mojemu mężowi się podobało, i chciał ale ja uparłam się na Marcelinę 😅

To bardzo ładne imiona. Tylko szkoda ze tak często nadawane. Kiedy imię jest zbyt popularne ze smutkiem ale skreślam z listy. Pamiętam jak za moich czasów w klasie zawsze było po kilka Karolin, Patrycji czy np Mateuszków i nie bardzo im się to podobało.

Mój 13 letni Jan na swojej edukacyjnej i ogólnie życiowej drodze jeszcze nigdy nie spotkał innego Jana. Córka mimo że jej imię chyba nawet nie jest w pierwszej 20 w grupie przedszkolnej miała aż 3 koleżanki Basie. Najmłodszy Staś chyba będzie miał najgorzej bo wszędzie spotykamy Stanisławów, a też nie jest to imię na 1 miejscu.

Cała ciążę syn mówił, żeby go nazwać Adolf. Faktycznie dawno nikt tego imienia nie nadawał. Jako że mi się raczej kojarzy z Adolfem Dymszą niż Adolfem H. to może bym i na to poszła, ale nie pasuje do nazwiska i nie ma skrótów 😅

Mój 13 letni Jan na swojej edukacyjnej i ogólnie życiowej drodze jeszcze nigdy nie spotkał innego Jana. Córka mimo że jej imię chyba nawet nie jest w pierwszej 20 w grupie przedszkolnej miała aż 3 koleżanki Basie. Najmłodszy Staś chyba będzie miał najgorzej bo wszędzie spotykamy Stanisławów, a też nie jest to imię na 1 miejscu.

Cała ciążę syn mówił, żeby go nazwać Adolf. Faktycznie dawno nikt tego imienia nie nadawał. Jako że mi się raczej kojarzy z Adolfem Dymszą niż Adolfem H. to może bym i na to poszła, ale nie pasuje do nazwiska i nie ma skrótów 😅
Jak to nie jak Adaś 😂😂😂
(Dlatego nigdy nie dałabym synowi Adam na imię. Bo właśnie mi się brzydko kojarzy XD)

Jednym się nie podobają imiona, bo zbyt rzadkie i nietypowe, znowu inni nie chcą imion tych popularnych. Ja zawsze mówiłam 'o kolejna Lena' albo 'to trzecia Zosia w tym roku u kolejnych znajomych, nie ma innych imion?'. Mąż zawsze podzielał moje zdanie, a jak sama zaszłam w ciążę i przyszedł czas na wybór imienia to razem wybraliśmy najpopularniejsze imię jakie chyba jest od paru lat 🫣 Większość z rodziny i znajomych narzekała, że to zbyt popularne i oklepane, ale no nie było dla nas innego imienia i koniec 💁🏼‍♀️
Więc i Wy wybierzcie to co WAM się podoba. Po porodzie każdy się przyzwyczai do dziecka i zapomni, że to imię się nie podobało 😉

Na moja Marcelinę mówią Krysia. Co mnie denerwuje xd ale jednocześnie się w duchu śmieje bo jej pasuje 😂😂
Ale nie mówię im tego, bo się jeszcze przyzwyczaja i będą mi w przyszłości wybierać nie daj boze dla 3 dziecka imie xD
Michalina mojemu mężowi się podobało, i chciał ale ja uparłam się na Marcelinę 😅
O masakra 😂 u mnie Krysia nie ma szans, za dużo złych skojarzeń 😀
Jednym się nie podobają imiona, bo zbyt rzadkie i nietypowe, znowu inni nie chcą imion tych popularnych. Ja zawsze mówiłam 'o kolejna Lena' albo 'to trzecia Zosia w tym roku u kolejnych znajomych, nie ma innych imion?'. Mąż zawsze podzielał moje zdanie, a jak sama zaszłam w ciążę i przyszedł czas na wybór imienia to razem wybraliśmy najpopularniejsze imię jakie chyba jest od paru lat 🫣 Większość z rodziny i znajomych narzekała, że to zbyt popularne i oklepane, ale no nie było dla nas innego imienia i koniec 💁🏼‍♀️
Więc i Wy wybierzcie to co WAM się podoba. Po porodzie każdy się przyzwyczai do dziecka i zapomni, że to imię się nie podobało 😉
U mnie było podobnie w takim sensie, że zawsze myślałam, że moja córka będzie Zosią, Tosią, no ewentualnie Małgosią, a jak przyszło co do czego to żadnego z tych imion nie brałam pod uwagę 😀 Bardzo chciałam mieć córkę, ale wyszłam z założenia, że na pewno będę miała syna, któremu dam na imię Michał. Gdy okazało się, że naprawdę będę miała córeczkę to nagle nie umiałam wybrać imienia 😀

O masakra 😂 u mnie Krysia nie ma szans, za dużo złych skojarzeń 😀

U mnie było podobnie w takim sensie, że zawsze myślałam, że moja córka będzie Zosią, Tosią, no ewentualnie Małgosią, a jak przyszło co do czego to żadnego z tych imion nie brałam pod uwagę 😀 Bardzo chciałam mieć córkę, ale wyszłam z założenia, że na pewno będę miała syna, któremu dam na imię Michał. Gdy okazało się, że naprawdę będę miała córeczkę to nagle nie umiałam wybrać imienia 😀
U mnie moja babcia jest Krysia i mała bardzo poszła w moja rodzinę. Jest czysta jak ja i wygląda podobnie jak moja babcia. Dlatego mówią że Krysia 😂
Ja mam na drugie Krysia.

Trzeba brać na poprawkę, że teraz te starsze imiona poprostu wracają, a starsi ludzie widocznie nie ogarniają tego.
Imiona mają podobać się wam, a nie innym osobom. Jeśli chcecie wandę lub Czarka to tak nazwijcie, nie przejmując się tym co kto powie.

U mnie Franek, Julia, i w brzuchu Leon.

Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣

Pracuje na codzien z psami i dementuje, że Cezary to częste imię dla psa :p może jakiś tam by się znalazł, ale bez przesady. To nie jest Sara, Sonia ani Luna ;)

reklama
Aaa i dodam, że mi się imię Wanda bardzo podoba, mój numer 1, ale mąż nie chciał. A Czarek jak dla mnie normalne imię.
Sara też mi się bardzo podoba jakby co :p

Do góry