reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka 2024

Moja kwietniowa córka ma na imię Wanda, teściowa troche kręciła nosem ale oprócz niej słyszałam same pozytywne opinie 😅
Naprawdę nie ma co się przejmować zdaniem innych 🙂

reklama
Jestem powiem szczerze pod wrażeniem, ze niektórzy dają takie imiona, które używało się kiedyś. Słyszałam też imię Kazimierz ;) Stanisław, Stanisława, mój kolega zkolei nazwał swoją córeczką Wiesława - Wiesia. Koleżanka ostatnio dała młodemu na imię Hubert. Z takich rzadszych imion jest jeszcze Serweryn, Cyprian, przynajmniej takie info znalazłam ;) Link do: Najrzadsze imiona w Polsce - wyjątkowe i nietypowe imiona dla dzieci

Jestem powiem szczerze pod wrażeniem, ze niektórzy dają takie imiona, które używało się kiedyś. Słyszałam też imię Kazimierz ;) Stanisław, Stanisława, mój kolega zkolei nazwał swoją córeczką Wiesława - Wiesia. Koleżanka ostatnio dała młodemu na imię Hubert. Z takich rzadszych imion jest jeszcze Serweryn, Cyprian, przynajmniej takie info znalazłam ;) Link do: Najrzadsze imiona w Polsce - wyjątkowe i nietypowe imiona dla dzieci
Stare imiona dzielą się na te rzadko nadawane mam tu na myśli nadawane w ciągu roku mniej niż 50 razy i te które wróciły i są bardzo popularne jak np. Stanisław. Np Wanda była prawie 600 razy nadana w tamtym roku,więc też dużo. Co do "nowoczesnych" imion to ja jestem pod wrażeniem jak można dać dziecku imię które jest bardziej zagraniczne niż polskie. No i też nadawanie tych samych imion w kółko jest po prostu nudne według mnie ;)

Do góry