reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka

Jak byś doczytała to byś wiedziała że bierze pod uwagę [emoji14] gdyby nie pytała to nie miałabym potrzeby pisać o imieniu o które nie pyta
Mogę również napisac to samo. Szukasz jakiegoś problemu tam gdzie go nie ma. Jezeli nie wiesz jak w innych językach brzmi Blanka to sie nie wypowiadaj.

reklama
Mi też żadne się nie podoba, ale to kwestia upodobań ;) ja dla chłopca dałabym Stanisław (po dziadku kochanym), a dla dziewczynki się wahamy ;) mamy 3, a nawet 4 typy, z czego jeden jest dla mnie kompletnie nie do przyjęcia 🤣 gdyby nie to, że jestem przeciwna nadawaniu imion po rodzicach, dałabym swoje imię dla dziewczynki, bo mi się bardzo podoba 🤣

Cześć 😉 chciałabym się doradzić, mam 3 typy jeśli chodzi o imię dla dziewczynki i tak samo dla chłopca. Dziewczynka Blanka, Olga, Liwia a chłopiec Jakub, Tymoteusz i Nikodem. Co sądzicie o tych imionach? Które byście wybrały i dlaczego?
Tak po zastanowieniu się, to dla dziewczynki z tych imion najbardziej Olga mi się podoba, Liwia to dla mnie skrót od Oliwii, a po co zdrabniać ładne imiona ;) Blanka też jest ładne, No ale dla dorosłej osoby już mniej poważne. Dla chłopca z tych imion nie wiem🤔 Tymoteusz to będzie Tymek, Jakub Kuba-Kubus, a Nikodem kojarzy mi się z Nikosiem Dyzmą😁 tutaj miałabym problem ;)

Do góry