reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla dziecka 2024

reklama
Ale grono w szczególności starszych twierdzi że inne dzieci będą się śmiać.. I że skrzywdzimy nadając takie imię. I tylko ten fakt nas zastanawia. Czy to faktycznie dzieci mogą się śmiać z takich imion w erze Stasiów Franków czy Helenek. Czy to raczej rodzice nakręcają.
coooo śmiać? z imion, które są może nie jakieś popularne, ale powszechnie spotykane? nie sądzę 🤦‍♀️🤷‍♀️

Natomiast u mnie był wybór między Teodorem, a Krzesimirem i też się nasłuchałam jakie to dziwne imiona 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Jak wam się widzi imię Wanda dla dziewczynki, lub Cezary dla chłopca?
Osobiście z mężem bardzo się nam podobają ale opinie osób starszych nie są fajne.
Wanda piękne imię, sama mam je na liście dla dziewczynki :) Cezary też fajne i jest wielu Czarków, nie wiem kto i czemu miałby wyśmiewać 🤷‍♀️

Przede wszystkim to decyzją. A Starszym możesz powiedzieć, że oni mieli swój czas na wybieranie dzieciom imion, a teraz jest Wasz czas. A jak nie pomoże- to samo, dosadniej, do skutku ;)

Moja córka jakiś czas temu na placu zabaw poznała dziewczynkę. Jak spytałam jak ma na imię to córka powiedziała, że jest mega dziwne. Aż nie pamięta jakie. Że ona nie zna nikogo i takim imieniu. Nigdy nie słyszała.

Okazało się że to imię to Monika 🤣

Moje dzieci to: Jan, Barbara i Stanisław.
Mamy wśród znajomych Józefinę czy Gustawa także teraz to raczej właśnie Kasia i Paulina to dziwne imiona 😉

Moja córka jakiś czas temu na placu zabaw poznała dziewczynkę. Jak spytałam jak ma na imię to córka powiedziała, że jest mega dziwne. Aż nie pamięta jakie. Że ona nie zna nikogo i takim imieniu. Nigdy nie słyszała.

Okazało się że to imię to Monika 🤣

Moje dzieci to: Jan, Barbara i Stanisław.
Mamy wśród znajomych Józefinę czy Gustawa także teraz to raczej właśnie Kasia i Paulina to dziwne imiona 😉
Dokladnie. Ja nazwałam syna Piotr i usłyszałam ostatnio, że rzadko się teraz to imię słyszy u dzieci.

reklama
Nadaj takie imię, jakie ci się podoba. Po co się przejmować zdaniem innych?

My postawiliśmy na Teodora. Nikomu w rodzinie mojej i partnera się nie podoba i słyszeliśmy „co to za pomysł i kto na niego wpadł” + miliony przedziwnych min, gdy usłyszeli imię pierwszy raz, ale na szczęście nas to nie interesuje, nie reagujemy na to.

Swoje dzieci już nazwali, a jak ktoś się będzie śmiał z imienia, to świadczy tylko o nim.

Do góry