Mi się śpi coraz gorzej w nocy, tzn z moim wężem Motherhood to jest bajka po prostu-ale jak mam sie przekręcić, to zawsze boli i ciągnie brzuch. Jak byłam u rodziców bez tego węża, to całą noc prawie nie spałam, brzuch tak ciągnął!!!I tak sobie jakąś poduszkę między nogi włożyłam-ale nic nie dalo..do tego jak tano wstalam bylam taka obolała..kręgoslup tak bolał..Wrociliśmy do domu..jedna noc z wężem..i wow..co za ulga!Naprawde to jest genialne dla kobiet w ciąży!!!Bez tego nie wiem jak bym funkjonowała..[\QUOTE]
Mi tez sie tak spi ciagnie przy przekrecaniu i twardnieje. No ale ja mam sposob z poduszkami jedna podkladam pod brzuch jedna z tylu plecow i jeszcze jedna pomiedzy nogi i tak daje rade musze powiedziec ze zazwyczaj budze sie tylko dwa razy ok 3 i 6 na siusiu no i teraz dojdzie jeszcze ten piekielny fenoterol o 5 ale za to brzuch juz tak nie ciagnie
reklama
Pierwsze 3 mies bralam folik a potem absolutnie nic, ale DZIS zapytam... W pierwszej ciazy nic tez nie bralam - lekarz mowil - dobrze sie odzywiac i bedzie oki.
Co do kopniakow - czuje je wszedzie, jakby buszowalo we mnie tuzin nozek, po nerkach, pecherzu, wszedzie... Tylko kiedy spi mam spokoj a tak w nocy porazka, nie wiadomo na jakim boku spac, na plecach nie moge oddychac i w ogole, ale jeszcze troche i plum ) wytrzymamy :-)
Co do kopniakow - czuje je wszedzie, jakby buszowalo we mnie tuzin nozek, po nerkach, pecherzu, wszedzie... Tylko kiedy spi mam spokoj a tak w nocy porazka, nie wiadomo na jakim boku spac, na plecach nie moge oddychac i w ogole, ale jeszcze troche i plum ) wytrzymamy :-)
NeSSi
Moderatorka
Hej Dziewczyny,
Witam się z rana i życzę miłego dzionka.
Co do oglądania "filmów" to mi to nie przeszkadza do momentu kiedy nie jest ukrywane. Ale strasznie wkurzające są akcje typu nie oglądam a potem się okazuje że to ściema. I nie chodzi tu już wtedy o sam fakt oglądania tylko o KŁAMSTWO (brrrr..). Po co ściemniać i kłamać? Ze wstydu? To niech nie ogląda jak się wstydzi. Ech, Ci faceci.
Kiedyś ukrywali się przed matkami, a teraz przed Nami
A tak od początku to;
WITAM!
Zle spałam całą noc więc dopiero co w sumie godzinę temu otworzyłam oczy nakarmiłam siebie i bobaska standardowo na śniadanie:
płatki na mleku, potem kanapki, jajecznica lub co mi tam się zachce, i 2 jabłka , teraz odżyta i syta mogę się zabierać za robotę chociaż chęci pozostały na poziomie spania .......... oj żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce ...
Pozdrawiam,
Hura!!! Hura!!! Jak sie ciesze, ze mam tu rowiesniczke))) Bo tak staro sie czulam troche... I dzieci w podobnym wieku, roznica bedzie podobna)Gogana- widzę, że jesteśmy z jednego rocznika, przy czym ja odrobinę starsza- z marca i mamy dzieci w tym samym wieku- mój synek ma 9 lat i 7 miesięcy ( z 4 stycznia 2000)
lajtway
Fanka BB :)
Witam dziewczyny Czytam od kilku godzin i doczytać się nie mogę bo a to pranie, a to zmywanie, koleżanka zadzwoniła... I mnie dopadły skurcze łydek, wrr... Ale Wasz sposób z podciąganiem nóg jest super- pozwala stłumić ból w zarodku- mądre dziewuchy z nas:-)
Moje maleństwo też sobie niziutko leży i kopie mamusię. Chociaż na początku miałam wrażenie że jest nieco wyżej. Ale dopiero ostatnio zrozumiałam że to tylko bulgotki były a kopniaczki są dopiero teraz
Moje maleństwo też sobie niziutko leży i kopie mamusię. Chociaż na początku miałam wrażenie że jest nieco wyżej. Ale dopiero ostatnio zrozumiałam że to tylko bulgotki były a kopniaczki są dopiero teraz
NeSSi
Moderatorka
Co do ruchów to ja czułam 2 dni wczesniej ruchy tylko na zewnatrz po przyłożeniu ręki, ale wczoraj to mi mały zasnąć nie dał, nie dość ,że bez przerwy kopał to jeszcze gdzieś mi tam w organy jakieś się wciskał aż mi się wyć chciało w prawym dolnym rogu, mój M też poczuł ruchy ( w końcu ) i wydał lekkie zdziwienie, że raz kopie w jednym a raz w drugim miejscu , na co mu odpowiedziałam, że to chyba logiczne bo mały nie jest już ziarenkiem :-) M już duma co z Niego za sportsmen wyrośnie
A wczoraj przeżywałam z lekka kryzys ekonomiczny , zapłaciliśmy właścicielce 2100, za wynajem 2 miechy do przodu i teraz przyjdzie 5 wrzesnia do zapłaty 1950, za moje studia , ciekawe jak bede studiować i zdawać egzaminy na przełomie stycznia i lutego ledwo co po porodzie , tyle obaw ........ tyle wydatków ............ehhh.....
A wczoraj przeżywałam z lekka kryzys ekonomiczny , zapłaciliśmy właścicielce 2100, za wynajem 2 miechy do przodu i teraz przyjdzie 5 wrzesnia do zapłaty 1950, za moje studia , ciekawe jak bede studiować i zdawać egzaminy na przełomie stycznia i lutego ledwo co po porodzie , tyle obaw ........ tyle wydatków ............ehhh.....
lajtway
Fanka BB :)
Spokojnie:-) Nie Ty pierwsza i nie ostatnia- przecież jak nie my to kto? Damy radę i proszę tu się nie martwić Jest nas tu kilka grudnióweczek studentek więc z takim wsparciem nie ma co się martwić.Co do ruchów to ja czułam 2 dni wczesniej ruchy tylko na zewnatrz po przyłożeniu ręki, ale wczoraj to mi mały zasnąć nie dał, nie dość ,że bez przerwy kopał to jeszcze gdzieś mi tam w organy jakieś się wciskał aż mi się wyć chciało w prawym dolnym rogu, mój M też poczuł ruchy ( w końcu ) i wydał lekkie zdziwienie, że raz kopie w jednym a raz w drugim miejscu , na co mu odpowiedziałam, że to chyba logiczne bo mały nie jest już ziarenkiem :-) M już duma co z Niego za sportsmen wyrośnie
My też ostatnio dołek finansowy zaliczyliśmy- tez opłata za wynajmowane mieszkanko. Ale MUSI byc dobrze
reklama
Chérie
Mama Danielka
Spokojnie:-) Nie Ty pierwsza i nie ostatnia- przecież jak nie my to kto? Damy radę i proszę tu się nie martwić Jest nas tu kilka grudnióweczek studentek więc z takim wsparciem nie ma co się martwić.
My też ostatnio dołek finansowy zaliczyliśmy- tez opłata za wynajmowane mieszkanko. Ale MUSI byc dobrze
ja na szczęście zamierzam studiować systemem e-learning, ale też nie wyobrażam sobie póki co sesji styczeń-luty chyba z dzieckiem przy cycku