reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam was wszystkich, jestem tu nowa.
Jestem teraz w 21 tygodniu i właśnie byłam na usg 3D w warszawie i muszę powiedzieć, że nie było to takie zachwycające jak myślałam. Ale odrazu poznałam płeć dziecka i będzie chłopiec :)
Szukam na forum informacji o tym gdzie chcecie rodzić na terenie warszawy i nie mogę nic na ten temat znaleźć. A mam ostatnio z tym spory dylemat.
Bo chodzę tylko państwowo do lekarza na Karową, nie jestem za bardzo zadowolona bo pomimo właśnie odkrytej choroby Hashimotto, zapaleniu szyjki macicy i ciągłych bóli w pachwinach, mój lekarz nie chce mnie puścić na zwolnienie, a w pracy ciągły stres. Ale może to nie są powody żeby nie chodzić do pracy, chociaż mam już dosyć :)
Trafiłam na Karową przypadkiem, i chyba nie chcę tam rodzić, ale w sumie nie wiem jak się przepisać do innego lekarza i gdzie? I czy warto może chodzić prywatnie do lekarza? Jak narazie endokrynolog pochłania moje całe oszczędności dlatego się zdecydowałam chodzić państwowo do ginekologa.
Niektórzy mi radzą znaleźć jakąś położną w szpitalu, ale nie wiem jak się do tego zabrać?
Pozdrawiam,
Maria

reklama
Ja idę do gina 19.08 : )
Dzisiaj poczułam pierwsze prawdziwe ruchy (mój mały chłopak strasznie się wiercił i jak się spojrzało na brzuch to widać było wypuklenia) : ) super uczucie, chodzę i przeżywam cały dzień macajac się po brzuchu :-D mój M nie może sie doczekać, żeby również poczuc ale jak na złość przy jego dotyku ruszać się brzdąkal nie chce :-D

A niecałe 3 dni temu przechodziłam psychiczną załamkę, pojechałam z M do jego kuzynów, oni maja kota i to czarne futrzane ustrojstwo skoczyło mi na brzuch :baffled::zawstydzona/y:, trochę bolało, zadzwoniłam do Dżina by mieć pewnośc ,że maluchowi nic nie jest ale stwierdziła, że łożysko spełniło swoją funkcję amortyzatora i jeśli nie mam innych żadnych dolegliwości to jest wszystko OK. Kazała zaczekać do wizyty i się nie martwić.

MOJA DZIDZIA KOPIE JAK NAJĘTA! - a dopiero co przezywałam ,że nie prędko poczuję ruchy! :-D cudo .......

No to super, NeSSi.:-):-):-) Gratuluję. Fajne uczucie.:-):-):-) Nasza dzidzia tez jak na złość taty kopnąć nie chce. Za to zauważyłam, że jak zjem coś, to rozpoczyna się buszowanie, hehehe. Oby z tym jedzeniem nie wdała się w mamę;-)

Witaj wśród nas Mario ja kończę 21 tydzień i również idę na badanie połówkowe w piątek ale w 2D. Moje miasto jest małe i nie ma tu za dużego wyboru gin, więc postanowiłam trzymac się tej do której chodziłam przed ciążą. I w sumie nie narzekam. Chodziłam do niej i państwowo i prywatnie ale stwierdzam że na pewno jest różnica jak się płaci niestety ... przynajmniej u mnie. A nie lepiej znaleźć endokrynologa państwowego a do gin chodzić prywatnie? Bo dwóch lekarzy w ciągu miesiąca to spory wydatek, mnie również nie było by na to stać ale to tylko moje zdanie....

Ja idę do gina 19.08 : )
Dzisiaj poczułam pierwsze prawdziwe ruchy (mój mały chłopak strasznie się wiercił i jak się spojrzało na brzuch to widać było wypuklenia) : ) super uczucie, chodzę i przeżywam cały dzień macając się po brzuchu :-D mój M nie może sie doczekać, żeby również poczuc ale jak na złość przy jego dotyku ruszać się brzdąkal nie chce
Mój M dopiero w zeszłym tygodniu dostał kopniaka od maleństwa, a długo jak kładł rękę na brzuchu nic nie czuł. Trzeba wyczuć moment. Ja wypiłam pół litra soku napełniłam pęcherz i jak się zrobiło ciasno maleństwo zaczęło walczyć o miejsce...:-D

:-):-D Widać przypływ energii po jedzeniu. Marzka283 muszę wypróbować ten Twój sposób z pełnym pęcherzem. Może wtedy coś mój M poczuje. Czasem jest mi go żal, bo chciałby bardzo, trzyma mi rękę na brzuchu przez godzinę, a tu jak na złość nic nie czuć.:-D

Witam nową koleżankę!!!
Laseczki miała już któraś test obciążenia glukozą??
Ja na dzisiejszej wizycie dostanę skierowanko na 100%:no:
muszę się dokładnie wypytać ile trzeba później czekać bo znając życie to mój mąż ze mną nie pojedzie jeśli będzie miało to potrwać ponad 2h.(wystarczyże ja się będę męczyła)
Mea z tymi rachunkami to ja się nie dziwię,że są dostarczane mi bo to ja jestem w posiadaniu wszystkich kart-swoich i męża a to dlatego,że czasem po wypłacie potrafiła go zbytnio ponieść fantazja u weterynarza na specyfikach dla gołębi. Później omijał mnie szerokim łukiem i codziennie pilnował listonoszki,żeby czasem rozliczenie z jego konta nie wpadło mi do ręki:-)
Ten mój mąż to jest taki apacz,że szkoda gadać:-D

Głowa mi chyba dzisiaj pęknie:-(a jeszcze wieczorem do pracy trzeba będzie L4 zawieźć:no:

reklama
U mnie koszt USG 3D/4D (chociaz i jeden i drugi niczym się od siebie nie różnią, oko człowieka nie jest w stanie wyłapać tych różnic) kosztuje w Mińsku Mazowieckim 220-, z nagraniem, wybieram się w tym tygodniu ;-)

Do góry