reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam, Mea osi mam nadzieje, ze nie wysylasz tych chmurek w strone raciborza bo u nas narazie (odpukac) sloneczko....:-) a przygody Lilijki to znam z autopsji, wprawdzie nie sa tak drastyczne ale szczegolnie z rana, albo gdy dluzej postoje to mroczki sie pojawiaja a musze dodac, ze wyniki mam celujace...
Pozdrawiam wszystkie nowe grudnioweczki!!

juz chmurki wyslalam i zaczyna po malu wychodzic slonce :)
Madzialenka to ty niedaleko mnie mieszkasz !!! do raciborza rzut beretem :) - tobie tych chmurek oszczedze bo wam woda tez do szczescia nie potzrebna :)

reklama
Wizytę najbliższą u ginekolożki mam 17 lipca, to będzie 18 tyd. więc może uda się podejrzeć płeć. Ja ciągle czuję, że to drugi chłopak, ciężko mi uwierzyć, że będę tą szczęściarą co w dwóch podejściach dorobi się parki. Zresztą moi panowie mówią tylko o chłopczyku, jak będzie dziewczynka będzie niespodzianka :-)

no nareszcie ktos kto idzie do lekarza w tym dniu co ja :) ja tez mam nadzieje sie juz czegos dowiedziec ale u mnie to dopiero bedzie 16 (1) wiec zobaczymy co maluszek pokarze :)

Ja byłam we wtorek, i wiemy już że będzie chłopczyk!!!
Dziwnie się czułam jak lekarz spytal czy jesteśmy zadowoleni z płci. Przecież najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe!!!

Kurcze a ja niewiem czy bylabym zadowolona gdyby mi doktor powiedzial jaka plec jakos nie interesuje mnie to.... wiem, ze bedzie chlopczyk i juz!!!!!!

Dzien dobry:-)
Zjedz po prostu, lub zrób napar / syrop. A na nasiadówki bardzo dobra jest kora dębu, jest nawet płyn do higieny intymnej Soraya z korą dębu, który zalecają ginekolodzy po porodzie ;-)
Nasiadowek w ciazy absolutnie sie nie robi, ale mozesz sobie te kore debu zaparzyc i zrobic sobie z niej oklad. Jest tez bardzo polecana przy problemach typu hemoroidy. Aby zwlaczyc problemy pecherzowe polecam herbatke z pokrzywy.
Witam dziewczynki!
Mam pytanie do tych dziewczyn które pisały o długości szyjki macicy! Jak wam to doktor mierzył? podczas badania gin? Bo ja jak na razie miałam tylko raz takie badanie w 5 tyg żeby potwierdzić ciąże!
Mi lekarz mierzyl szyjke macicy podczas badania USG ( dowcipnego) Dlugosc 30 mm, podczas nastepnego USG ( juz przez brzuch) dlugosc ta sie potwierdzila, wiec chociaz jest dosc krotka ( zdaniem mojego gina) to jednak najwazniejsze, ze sie nie skraca. Stwierdzil, ze byc moze to taka jej uroda :-) Jesli masz jakas infekcje to powinnas poprosic o badanie ginekologiczne, jednak jesli wszytsko jest ok, to lepiej tych badan unikac. Ja tez mialam badanie ginekologiczne ( z wymazem) tylko raz i mam nadzieje, ze nie bedzie trzeba czesto tego robic.
Tabletki w oparciu o własne słowa???? Jezuuu co to za gin? Wiem, że czasem mniej badają, bo każde badanie przyspiesza akcję porodową, ale lekarza powinnością jest sprawdzić, czy wsio jest pozamukane i szyjka się nie rozwiera / skraca ... Ja bym poszła do innego lekarza. Mój gin sprawdza przy każdej wizycie i robi usg, owszem prywatnie, ale do innego bym w życiu nie poszła :-)
Dlugosc szyjki macicy itp sprawy lekarz moze zobaczyc podczas badania USG. U mnie podczas USG lekarz tez zauwazyl krwiaczka... nie jest wiec potrzebne badanie ginekologiczne aby diagnozowac takie rzeczy. Jednak jesli jest jakas infekcja ( pieczenie, uplawy itp) to lekarz powinien tam zajrzec.

No ja jak szukalam tego to tylko Grudzien mi sie wyswietlil... kurcze zastanawiam sie czy isc na to, w sumie narazie wszystko ok a takie badanko to troszku kosztuje, jak sie doda wizyty y lekarza+badania to troche z tego portfela ubywa..

reklama
No ja jak szukalam tego to tylko Grudzien mi sie wyswietlil... kurcze zastanawiam sie czy isc na to, w sumie narazie wszystko ok a takie badanko to troszku kosztuje, jak sie doda wizyty y lekarza+badania to troche z tego portfela ubywa..

jak bylam u iego a 12 tyg na genetycznym to mi powiedzial ze warto takie badanie zrobic w 22 tygodniu ciazy - wtedy jest kontrola wszystkich narzadow !! bo poza tym wystarczy jak sie robi normalne usg u swojego lekarza :) znowu nie ma co przeginac !! kasa na drodze nei lezy !!

Do góry