reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hej:)
Mi doszło straszne rozkojarzenie! Myślałam, że to się zdarza na początku ciąży i mija. Wczoraj zrobiłam Mojemu moją kawę a sobie jego kawę. Nawet się nie zorientowałam, Mój mi powiedział abym kubek z jego kawką mu oddała:p
I ogólnie rozkojarzenie. Coś czytam a zaraz myślami przy Bobasku;)) I potem nie wiem co robiłam:D No szok.

Dodałam kilka ubranek do odpowiedniego wątku oraz fotkę brzuszka i zdjęć z USG:)

reklama
O Emwu jest.
To moze polecisz jakies fajne filmy? Ja mam ostatnio ochote na jakies babskie filmidla. Ogolnie ogladam wszystko, ale... moze to z racji mojego stanu chce mi sie ostatnio babskie filmy.

Ja moge wam polecic takie do ktorych wracac lubie
Niesmiertelne Dirty dancing
Dom na jeziorze -The Lake House
Totalna magia (jej to jeden z tych filmow do ktorych moglabym sie przeniesc, szczypta magii i milosci)
Fajny tez Slodki Listopad -Sweet November
Taki troszke nastolatkowy ale piekny Szkola uczuc
Capitan Colrelli's Mandolin- Kapitan Corelli

Poleccie cos jak macie

Ale pisze z opoznieniem

Georgina co do teiny w herbatkach owocowych to to zlezy od herbatki. jesli jest to wyciag z suszu owocowego to nie powinno byc teiny, jesli jest dodatek zwyklych wiorek herbacianych to pewnie troche jej tam jest.
Ja sie herbata nie przejmuje wogole, nie pije jej hektolitrami, a i tak wiecej kofeiny w kawie niz herbacie.

Aaa no i oczywiscie lubie prawie wszystkie fimy z Meg Ryan:tak: Najlulubienszy to chyba Kiedy mezczyzna kocha kobiete- When a man loves a woman

Chyba taka typowa baba ze mnie:-p

Czesc Dwupaki :-)
Ciszej sie zrobilo, bo Dziewczynki maja dzis wolne od pracy i uzywaja dnia... mam nadzieje.;-) My niestety pracujemy. Rano bylam na spotkaniu z polozna. Wyniki mam w normie.Cisnienie tez, brakiem wzrostu wagi kazala absolutnie sie nie przejmowac.Wszystko oki wiec jestem super zadowolona :tak:
Ruchow nie czuje, ale polozna mowila zeby sie tym nie martwic, bo to ciagle wczesnie...Moze powinnam wieczorkiem tak sie zrelaksowac jak Wy i wczuc sie w Nasz organizm :tak: Tylko, ze jak sie relaksuje to zaraz zasypiam. :-D
Apetytow nie mam jakis szczegolnych- codziennie jednak musze wypic minimum litr soku pomaranczowego, ogolnie jakos wiecej pije w ciazy... ciagle popijam wode, herbatki owocowe, no i koniecznie INKE.
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie...na razie uciekam popracowac ale oczywiscie bede tu zagladac.:tak:

Co do filmów to ja uwielbiam horrory:D Dziś Laleczkę Czaki sobie obejrzymy z Moim, czy jak się to pisze;)) W piątek znowu inny horror i w niedzielę też. Jakoś nas wzięło na oglądanko w tym tyg.:)) Horrory górą a później to jakieś wyciskacze łez:)

No nareszcie jestescie :).
A ja jestem zmuszona do ogladania filmow familijnych w weekend (harry poter, gladiator, troja,wladca pierscieni, madagaskar itp...) i filmow akcji (matrix, itp) . A poniewaz mam samych chlopow w domu jestem skoncentrowana na meskim kinie. Lubie skomplikowane filmy psychologiczne, thillery trzymajace w napieciu, uwielbiam filmy oparte na faktach (polecam Song For a Raggy Boy), a takze o seryjnych mordercach. Jakas dziwna chyba jestem :) . Mimo to czasem hukne piescia w stol i krzykne "dzisiaj babski film " :).
No i nie ma dyskusji.
ogolnie ogladamy baaaardzo duzo filmow. Nie moge sie teraz skupic zeby cos polecic. Mam taki metlik w glowie. Jak mi cos wskoczy na mysl to napisze.
Jak Martuska lubisz babskie romantyczne komedie to moze Ci sie spodoba "50 pierwszych randek".

A jedne z moich ulubionych filmow to "Czlowiek w ogniu", "Wiezienie Shawshank" ,

Aaa no wlasnie dlatego pusteczki, ze dzis w PL Boze Cialo i pewnie czesc paraduje z odstajacym brzuszkiem na procesji;-):-p
Ale wam fajnie dziewczynki. Po poludniu pewnie wizyty rodzinne i moze jakies ciacho domowej roboty. U nas Boze Cialo przeniesione na niedziele, a ja nawet chcialm isc do kosciola z rana to zaspalam :zawstydzona/y:
Tak sie nie moge doczekac juz powrotu do Polski i choc bedzie mi brakowalo tez zycia tutaj to mimo wszystko wole byc tam.

To tak sie pochwale cichutko, ze u nas fundamenty koncza sie stawiac. Zawsze to krok w strone Polski:tak:

Kulaszusza ja juz tez po wizycie z polozna kiedy masz nastepna? Ja mam teraz z GP dopiero w 20 tyg, a z polozna nastepna w 25 :eek: Jakos wydaje mi sie, ze z Alkiem czesciej chodzilam.

A teraz chcialabym zmienic temat. Wiem ,ze do naszych porodow jeszcze duzo duzo czasu ale wzielo mnie na przemyslenia. Pisalam Wam juz kiedys jak wyglada nasza sytuacja. Bardzo chcialabym urodzic w Polsce ale musze tez wziasc pod uwage porod tutaj w Irlandii. Dzis na onecie przeczytalam o dziewczynie , ktora urodzila na autostradzie (chyba w anglii jak sie nie myle). Czemu zwrocilam na to uwage? Dziewczyna byla odsylana kilkakrotnie ze szpitala do domu poniewaz akcja porodowa nie rozpoczela sie dostatecznie. Tu w Irlandii takie praktyki sa czyms normalnym. Moja kolezanka prawie przez tydzien jezdzila z bolami do szpitala i wciaz ja odsylali. Bo niby nie bylo jeszcze prawdziwych boli. Nie jest to jedyny przypadek o ktorym slyszalam. To tutaj normalne ,ze dopiero jak wody odejda albo ciaza przenoszona albo juz bardzo silne bole sa - dopiero wtedy zatrzymuja w szpitalu.
Martwi mnie to bo w pierwszej ciazy milam termin na 28 lutego. Dziecko bylo bardzo duze (4600) i nie mialam , zadnych objawow nadchodzacego porodu. Kompletnie nic. Tydzien przed chodzilam do szpitala na ktg . Oczywiscie w Polsce. 27go czyli dzien przed terminem (ciaza wiec nie przenoszona) Lekarz stwierdzil ,ze dziecko bedzie ogromne, akcja sie nie rozpoczela ale wody sa zielone . Podano mi wiec oxytocyne i urodzilam po 2 godz i 45 min.
Moja siostra przenosila ciaze dwa tygodnie i tez nie rozpoczela sie akcja porodowa. Tez oxytocyna. Martwie sie ,ze jest to uwarunkowanie genetyczne.
Co jesli sytuacja sie powtorzy tutaj? Mimo ,ze termin jeszcze nie nadejdzie, boli nie bedzie - to szpital mnie oleje i kaza wracac do domu. A co jesli znow wody beda zielone? Dziecko moze sie udusic, zatruc, i nawet nie chce myslec co jeszcze jesli bedzie przetrzymane zbyt dlugo. W przyszlosci moze miec problemy z nauka - moze byc poprostu wolniejsze. OJ brrr. nawet strach pomyslec. Martwi mnie to.
Jeszcze bardziej mysle o porodzie w Polsce. Tylko nie tak latwo mi to zorganizowac .

reklama
A Martuska to mamy kilka Bobowych budowniczych na tym forum :). Ty , ja , Marta :).
U nas juz parapety wenetrzne zakladaja. W zeszlym tygodniu kominek postawili, lazienki wykafelkowane i kuchnia przyjechala :). Mimo to jeszcze mnostwo roboty. Garaz musimy budowac, teren zagospodarowac bo bloto dookola (a dzialka spora) no i wykonczyc wnetrze. Mam nadzieje ,ze do grudna sie uporamy :).

Jestes moze zalogowana na forum muratora?

Do góry