czesc:-)ja tez biore tylko jedna tabletke kwasu foliowego(lekarz tak kazal),na opakowaniu tez tak pisze,wiec mysle ze dwie to juz przesada co za duzo to nie zdrowo.....ja to z ranka nic nie moge do ust wsadzic:-(wiem ze musze ale jest mi ciezko wiec chyba napije sie tylko herbatki i moze za pol godzinki cos przekasze
Cześć Mamuśkibazylek, to chyba też zależy od ilości kwasu foliowego w 1 tabletce. Ja dostałam dawkę 800 w jednej i też jedną łykam (feminatal 800). Mamy bliźniaków łykają po 2 bo większe zapotrzebowanie. ;-) A jak się dziś czujecie? Ja pierwszy raz nie biegłam z rana do łazienki w celu bliskiego przywitania się z muszlą
Ja po sąsiedzku z listopada ) chociaż może się okazać że grudzień zalicze ) co do kwasu foliowego to ja mimo że mam w witaminach dla kobiet 800 to jeszcze biorę dodatkowo 400 a wcale nie mam bliźniaków. Kwas foliowy zaczęłam zażywać jeszcze przed ciążą i lekarz powiedział że każda kobieta powinna brać 1 tabl kwasu foliowego, a te które są w ciąży mogą brać dawki nawet do 2000, bo jest zwiększone zapotrzebowanie, a trudno je wyrównać warzywami, bo jest tylko w zielonych warzywach )ale wszystko zależy od prowadzącego lekarza ja jeszcze biorę MagneB6 (magnez z wit B6) oraz Biofer (żelazo) bo często są ich braki. widać to zwłaszcza w morfologi ) ja mam całą ciąże poprawną )
miłego wieczorku i żadnych mdłości ) Wiem co przeżywacie, ja miałam do 10 tygodnia )