reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ada200 musi być dobrze, lekarze też się czasem mylą więc bądź dobrej myśli.
Może warto też odwiedzić innego lekarza z lepszym aparatem usg. Już nie jedna tu płakała bo jej lekarz bzdur naopowiadał, a po zmianie lekarza okazało się, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki.

reklama
Dziewczyny mam pytanie, właśnie czytałam o zdrowym odżywianiu kobiet w czasie ciąży i natknęłam się na Tran. Można łykać kapsułki Tranu bez problemu?

Hej!tez wlasnioe slyszałam o tranie, moja kolezanka brała, ale lepiej zapytac lekarza.Dziewczyny, a jakie ilosci kwasu foliowego bierzecie?Kolezanka mi dzis powiedziala, ze bierze 2 tabletki dziennie i powiem sczzerze jestem zaskoczona.Mnie lekarz kazal tylko jedna, albo sie przesłyszalam, juz sama nie wiem.A jak to wygląda u WAS?
POZDRAWIAM

Witam z rana:tak:
Nie wiem po co brac więcej witamin, wszystkie dostępne witaminy dla kobiet w ciąży mają odpowiednie proporcje;-) A naprawdę lepiej nadrabiać zdrową żywnościa- warzywami, owocami, tego nigdy w nadmiarze:tak:

Co do porodów nie ma się czego bać, to i tak nieuniknione;-) boleż musi, innej rady nie ma, sama się boję ale to nic nie zmieni, A poza tym tylke zcasu nam zostało że hoho. I wierzcie mi Dziewczyny (te które pierwszy raz będą rodzić) już na koniec ciąży jest tak ciężko z dużym brzuchem, że każda wręcz marzy o rozwiązaniu;-)

Ada głowka do góry!!! Bedzie dobrze, nie warto sie stresować na zapas, to dopiero poczatek i wiele może się zmienić.

Mama Stacha naprawde warto farmaceutki posłuchac;-)Grydor poleca homeopatie, ja jak byłam teraz przeziebione to tez koleżanka farmaceutka mi poleciła homeopatyczne leki i przeszło. Juz jest oki.

ŻYcze wszystkim miłego dnia!!!

Cześć Wam:) Co do kwasu foliowego to bierze się 1 tabletkę dziennie i też tak biorę.
Dziś rano zjadłam banana i ku mojemu zaskoczeniu leciałam do wc w wiadomej sprawie:) Mimo wszystko było to dosyć krótkie i przeszło prędko, potem mogłam już dokończyć bananka:) Dzidzia chyba chciała mi powiedzieć, że z nią wszystko OK:)

czesc:-)ja tez biore tylko jedna tabletke kwasu foliowego(lekarz tak kazal),na opakowaniu tez tak pisze,wiec mysle ze dwie to juz przesada co za duzo to nie zdrowo.....ja to z ranka nic nie moge do ust wsadzic:-(wiem ze musze ale jest mi ciezko wiec chyba napije sie tylko herbatki i moze za pol godzinki cos przekasze:-p

czesc:-)ja tez biore tylko jedna tabletke kwasu foliowego(lekarz tak kazal),na opakowaniu tez tak pisze,wiec mysle ze dwie to juz przesada co za duzo to nie zdrowo.....ja to z ranka nic nie moge do ust wsadzic:-(wiem ze musze ale jest mi ciezko wiec chyba napije sie tylko herbatki i moze za pol godzinki cos przekasze:-p

Ja też nie mogę z samego rana nic zjeść, dziś myślałam, że banan spowoduje, że ranne mdłości miną, ale wiadomo jak już było hehe. Po jakiejś godzince zjadłam płatki z mlekiem bo dzidzia się upomniała, że czas najwyższy coś zjeść i jest ok:)

Skoro zaczynamy sobote od narzekan to ja tez :)
Jak juz wiadomo mdlosci mi przeszly ale jestem strasznie slaba. Nie wiem normalnie co ze soba zrobic. Nie moge wstac z lozka. Pod prysznicem ledwo stoje. Po namydleniu sie dostaje zadyszki :). Najlepiej caly dzien bym lezala i nic nie mowila bo ruszanie ustami to nielada wysilek. Mimo to wykapalam sie , ubralam, zjadlam i nawet pomalowalam bo blada jestem jak przescieradlo. Chcialam gdzies wyjsc - na spacer moze ale cholera nie mam sily. Teaz tak macie??

reklama
Skoro zaczynamy sobote od narzekan to ja tez :)
Jak juz wiadomo mdlosci mi przeszly ale jestem strasznie slaba. Nie wiem normalnie co ze soba zrobic. Nie moge wstac z lozka. Pod prysznicem ledwo stoje. Po namydleniu sie dostaje zadyszki :). Najlepiej caly dzien bym lezala i nic nie mowila bo ruszanie ustami to nielada wysilek. Mimo to wykapalam sie , ubralam, zjadlam i nawet pomalowalam bo blada jestem jak przescieradlo. Chcialam gdzies wyjsc - na spacer moze ale cholera nie mam sily. Teaz tak macie??

Ja nie mam aż tak tragicznie, ale od początku ciąży trochę trudno mi się wchodzi po schodach:p Ciężko:-) A bez gadania to ja nie wiem jakbym wytrzymała:confused::-D

Do góry