reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Jak ja wam zazdroszczę, że macie już pewność co do "waszych " bijących serduszek. Ja już miałam dwa usg, przy czym piewsze jak byłam 3 dni w szpialu(zaczęłam lekko krwawić) to lekarz powiedział że nie widzi płodu tylko pusty pęcherzyk ciążowy. Kazał zrobić następne usg za 9 dni (najdłuższe 9 dni w życiu). No i tym razem było widać płód- ale nie była pewna czy serce bije i znou czekanie do pon.- to takie stresujące. A czas w domu (w łóżku) się dłuży......

Kochana przykro mi, że takie stresy musisz przechodzić, ale jestem dobrej myśli i Ty tym bardziej powinnaś być. Wiem, że to mimo wszystko dosyć trudne, trzymamy kciuki:tak:

reklama
witam wszystkie mamuski!!
Ale mi sie dzis pospalo. A to dlatego ze w nocy byl taki wiatr ,ze budzilam sie co pol godziny. Za to rano jak wszyscy sobie poszli (Mick do pracy a Erni do szkoly) ale udusilam komara. Do 11.30 :). A co? Nie wolno mi? :)

Nadal czuje sie dobrze choc dzisiaj mnie len ogarnal. Musze posprzatac troszke i mi sie nie chce :)

Chcialam powiedziec wszystkim tym , ktore zyja teraz w niepewnosci co z ich fasolkami , ze trzeba wierzyc , ze bedzie dobrze ale z drugiej strony zaufac naturze. Jesli cos jest nie tak czasem lepiej pogodzic sie z faktem a sprobowac za jakis czas raz jeszcze. Matka natura wie co robi . Ale wiara czyni cuda :). Trzymam za Was wszystkie kciuki i zycze duzo sily i wiary. I wspierajacych partnerow. Buzka.

cześć dziewczyny

Wpadam się tylko przywitać.....:-D:-D:-D
U mnie mdłości na przemian z zawrotami głowy.....:baffled::baffled::baffled:
Nie jest najlepiej....:no:

miłego dnia

Cześć dziewczyny i RRAAAAAATTTTUUUNNKKKUUUUU!!!

Jestem chora :wściekła/y:Strasznie się czuję. Byłam już na szczęście u mojego ulubionego lekarza i coś tam mi zalecił (płukanie nosa, jakieś inhalacje, z leków jedynie rutinoscorbin, płukanie gardła). Będę wdzięczna jak i wy poratujecie mnie jakimiś domowymi sposobami na mocne przeziębienie i zawalone zatoki.

Jeśli chodzi o usg to mam pytanie: jesteście badanie koncówką dopochwową czy przez powłoki brzuszne? Moja ginka chyba ma zepsutą końcówkę dopochwową, ale powiedziała mi że w ciąży to już nie ma znaczenia, zbada brzuszną i ponoć nawet nie muszę mieć pełnego pęcherza.

A wracając do tematu zajścia w ponowną ciążę, to podejmując decyzję starałam się jak najmniej wspominać poród, nawet teraz staram się nie myśleć. Przypuszczam, że strach mnie ogarnie jak już będę blisko. Ból może i zapomniałam, ale pamiętam, że było to dla mnie traumatyczne przeżycie (no ale urodziłam w godzinkę i stąd tak bolesne wspomnienia). Pocieszam się, że drugi ponoć lżejszy. Mimo wszystko ponownie chcę rodzić drogami natury :-)

Mnie podobnie jak Fasolkę ogarnęły wspomnienia i też Was czasem podczytuję, mam nadzieje ze nie macie mi za złe:-)
Tak Wam zazdroszczę brzuszków, bo dla mnie ciąża to był wspaniały i niezapomniany czas, i strasznie załuję ze już raczej sie nie powtórzy, mam już trójeczkę wiec wystarczy.
O porodach nie myślcie za wiele, ja sobie powiedziałam, ze bedzie dobrze, bo musi byc i tak było, szybko, bezstresowo, praktycznie bez bólu.

Pozdrawiam gorąco i życzę wszystkim brzuchatkom zdrówka

Ja się trochę boję tego porodu naturalnego, ale jak taki będę miała to przecież czego nie robi się dla dzidzi:) A jak cc to feler, że ślad zostanie, a plus to zero bólu w trakcie cesarki tylko po niej podobno ból jest z 3 dni dosyć ostry, ale to znam z opowiadań.

Mama Stacha najlepiej to herbatka z miodem i cytryną, może być mleko z miodem i czosnkiem, może też być wodzionka (pyszota!!). Coldrex do picia pewnie też Ci nie można? Bo jest skuteczny. Nie znam innych sposobów domowych.

Mama Stacha - na przeziębienie polecam syrop *spam*(specjalnie dla kobiet w ciąży) oraz może coś z homeopatii np.oscillooccinum albo paragrippe
Jestem farmaceutką i sama w aptece dla kobiet w ciąży polecam homeopatię (mimo że raczej nie jestem entuzjastką tego rodzaju leczenia) bo w 100% bezpieczna i naprawdę wielu osobom pomaga
Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia

A i jeszcze jedno: na mdłości ciążowe też są granulki homeopatyczne więc jak któraś zaintersowana to służę radą

reklama
Witam !! Bylam dzis na usg serdusyko ladnie bilo ,dzidzia ma 29mm i wg usg to 10tc i 2 dzien ale niestetz yrobila mi pomiar karku i wyszlo 2.5 czyli nie dobrze za 2 tyg ponowny pomiar i dostane skierowanie na badania praenatarne:-( .strasznie sie martwie chac mam nadzieje ze bedzie dobrze. Pozdrowienia

Do góry