Fenix83
Fanka BB :)
madziara ja też już myślę o tym,żeby małą sadzac na nocnik.dzien dobry z pochmurnego krakowa
mam pytanko - probujecie juz uczyc bable samodzielnego jedzenia?
ja sie przymierzam tylko nie wiem czy ogarne to jedzenie dookola...
zastanawiam sie tez czy zaczac oswajac mala juz z nocnikiem,
i mam pytanko tez do bardziej doswiadczonych mam - jaki nocniczek jest najpraktyczniejszy?
jest ich mnostwo, od najprostszych do z oparciem na plecki, z wyjmowanym pojemniczkiem, ze zdejmowana klapa ktora mozna zalozyc pozniej na zwykly sedes,
sa tez nocniczki ktore pozniej mozna poskladac i sluza jako podest zeby malec dosiegnal umywalki lub zwyklego kibelka
co sadzicie? za duzo jest opcji, nie wiem.... :-)
jesli chodzi o forum zamkniete, to jak bylam aktywna to mialam od poczatku tam dostep, ale jak moja aktywnosc znacznie spadla to mnie wykoszono
ale i tak mi nie potrzebne, najbardziej lubie otwarte forum grudnioweczek 2009,
jesli chodzi o jezdzik chicco, z pewnoscia macie super zabawe, my wczoraj dostalysmy pchacza i jest boski,
kilka godzin sie przebawilysmy
jeden minusik - mala probuje sie po nim wspinac do wstawania, ale on jej nie utrzyma,
zastanawiam sie co jej dac, zeby cwiczyla wstawanie... probuje po naszej lawie, ale po gladkiej sciance i przewaznie konczy sie to uderzeniem noskiem...
chyba najlepiej sie cwiczy w lozeczku no bo co innego wymyslic
Daffi ja tez startuje koncem 2011, ale jak Emilka jest bardzo grzeczna, tuli sie i chichra to juz bym chciala nastepne takie slodkie
tylko zeby jakos wymazac samopoczucie w ciazy/porod/pierwsze pol roku
pozdrowienia i milego piiiijaaateczku
mojej najlepiej się robi kupkę właśnie na siedząco.
jak ją kładę to strasznie grymasi a na siedząco jest ok.
mama ostatnio podsunęła mi pomysł kupna nocniczka.
zastanawiam się tylko czy mała na nim usiedzi :-) i powiem Ci,że też mam problem z wyborem,bo jest tego mnóstwo.
zastanawiam się który będzie lepszy
myślałam,żeby małej sprawic np taki
tylko nie wiem czy nie byłaby bardziej zainteresowana nim niż robieniem kupki ;-)
może jednak zwykły byłby lepszy?? ale z drugiej strony dziecko trzeba zainteresowac i zachęcic do nocniczka :-) hehe,sama nie wiem,ale pewnie kupię tą żabke .
jeśli chodzi o zamknięty to zapewne niedługo podzielę Twój los :-( bo nie nadażam z czytaniem,nadrabianiem i odpisywaniem.
Ja nie wiem laski skąd wy tyle czasu wolnego bierzecie.a jak mi dojdzie szkoła to już w ogóle przed lapkiem będę gościem :-(
a powiedzcie mi moje drogie czy to normalne że moja mała jeszcze nie raczkuje??
jak daje jej rączki to się ładnie podciąga i siada,ale generalnie jest za leniwa żeby samej to robic.
moja mama ciągle ją sadzała ale teraz zarządziłam szlaban co by moje dziecię jeszcze bardziej się nie rozleniwiło.
raczkowac,raczkuje a raczej pląsa do tyłu,no i chce stawac na nogi.
kurcze zastanawiam się czy wszystkie dzieci raczkują??czy niektóre po prostu zaczynaja stawac i chodzic.
wczoraj mój mąż właśńie zadał mi to pytanie co ja wam,bo widział na placu zabaw dziecko 2 razy mniejsze od naszej małej,które tak śmigało raczkują po piaskownicy,że ciezko było nadążyc wzrokiem.
tłumaczę mu,że jedne dzieci raczkują a inne nie,ale jemu ktoś tak w pracy powiedział,że to nienormalne i chce małą wziąc do lekarza.
tak jakbym swoją teściową słyszała.
mała jak się urodziła to praktycznie wcale nie spała,tzn urządzała sobie drzemki po 10 do 15 minut i tak non stop,więc teściowa oznajmiła,że z małą na pewno jest coś nie tak,bo to nienormalne,żeby małe dziecko tak mało i krótko spało.
nosz kurde przecież nie każdy noworodek tylko je i śpi