reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

dzien dobry dziewczynki.
Nie moge sie rozpisywac bo musze leciec do pracy. Chcialam sie tylko zameldowac :)
Rano zadnych plamek , sluz bialutki - mam iec nadzieje ,ze to bylo przemeczenie. Caly dzien na nogach a nogi oczywiscie na obcasach i to fiku - miku noc wczesniej. Mimo wszystko bede miala na oku moj sluz a raczej oko na sluz :)
I jeszcze odkrylam co mi pomaga na mdlosci - herbata bardzo slodka z cytryna , duzo cytryny. Moze nie powinno sie pic w ciazy ale lepsza od kawy a i mdlosci przechodza. Poza tym trezba ciagle podjadac. nie moge byc glodna bo wtedy sie zaczyna.

A o tym jaka tu w Irlandii jest opieka medyczna nad kobieta w ciazy napisze popoludniu jak tylko wroce z pracy.
Milego dnia

a - i witam nowe mamuski :)

reklama
Jasne, nie martw się, jak będziesz leżeć bedzie oki, zobaczysz:tak: ja tez maiłam plamienia, najpierw bóle ale jak leże wszystko ustąpiło;-)

Apropo ginów- wiecie, jak poszłam na pierwsza wizyte, w 5 tyg, odesłał mnie:szok: zrobił badanie, stweirdził ciąże i powiedział ze usg on do 10 tyg nie robi:szok: ja oczywiście miałam badania juz porobione, to stweirdził ze niepotrzebnie sie spieszyłam, dobrez ze bete zrobiłam. No ale jemu powiediałam o swich przezyciach z ciąż, jak to przechodziłam ciężko, i ze teraz znowu silne bóle podbrzusza mam- kazał a 3 tyg przyjsc. Wkurzył mnie niesamowicie. Zadwoniłam do swojeo gina co ciąże z Antosiem prowadził, pochwalił za badania, zrobił usg, kazał leżeć z powodu tych bóli i ostatecznie pozwolił no spe brać.
Na nastepny dzien miałam krwawienia, okazało sie oki, dostałam luteine, no i pozniej przedwczoraj znowu. W kazym raie wiem, że musze leżeć.

Do czego zmierzam- lekarz lekarzowi nierówny, naprawdę, każda ciąża inna jest, nie można wszytskich pacjentek tak samo traktwać. Jakiekolwiek bóle moga być pierwszym objawem, lepiej chuchać na zimne.
Koleżanka miała pdbne przezycia z ginem, poszła do innego na usg i okazło sie ze zarodek źle sie zagnieźdił, brała jakies leki i musiała leżeć 3 tyg. No i powiedział jej lekarz, że w innym wypadku mogłaby poronić:szok:
Nie rozumiem dlaczego niektórzy nie chcą od razu usg robić, przecież w wielu przypadkach to ratuje ciążę.

karothinka - nie martw się kochana, wszystko będzie dobrze!! Myśl pozytywnie :tak::tak: powiedz tylko ku przestrodze- plamiłaś na "czerwono" (krwią) czy brunatno ?
Dziekuje za slowa otuchy ;))

Plamilam ciemna krwia - ciezka to okreslic teraz leze w lozku, ale wydaje mi sie ze to nie wrozy dobrze skoro juz na samym pocztku sa plamienia :( boje sie

Marta masz racje , ja tez uważam ze sa rózni lekarze zawsze warto isc do kogos poleconego.Niestety juz wiem z doswiadczenia moich kolezanek ze tylko prywatne wizyty wchodza w gre u nas Pani dr w przychodni juz dawno powinna byc na emeryturze. niestety jak chcemy być spokojniejsze i wiedzieć ze lekarz nad nami czówa to niestety musimy chodzić prywatnie, a składne zdrowotna i tak płacimy. ehh:tak::tak:

nie bój się i chociaż to trudne - postaraj się nie zamartwiać :tak: słuchaj lekarza,bierz leki i urodzisz sliczną zdrową dzidzię! :) trzymam kciuki szczególnie za Twoje nerwy (wiem jak wyobraźnia pracuje bo mam podobne problemy, ale ja nie dostałam zwolnienia i półleżę codziennie w pracy... )

. Nie tak dawno bralam prysznic i zauwazylam ze sluz jest lekko zabarwiony - nawet nie rozowy tylko taki kremowo rozowy. Wtyknelam wiec palucha bo taka jestem ze musze pomacac i na palcu mialam dwie plamki wielkosci glowki od szpilki . Ciemno krwawe. Teraz po jakiejs godzinie sprawdzilam i zadnego plamienia nie ma. Mam nadzieje ,ze to tylko przemeczenie lub wczorajsze fiku-miku. .

Główka do góry, stawiam że to od figlowania - mój Gin to tak przedstawił: generalnie nie ma przeciw wskazań ale trzeba się liczyć, że po współżyciu może się pojawiać delikatne krwawienie dlatego trzeba ostrożnie , nie do maksymalnej głębokości i absolutnie unikać pozycji z naciskiem na brzuszek - to tak na przyszłość.

Poza tym witam nasze nowe Grudnióweczki! :)

Mnie dziś od rana za to okropnie mdli :baffled: , mam nadzieję że Wy czujecie się lepiej dziewczyny :)

Plamilam ciemna krwia - ciezka to okreslic teraz leze w lozku, ale wydaje mi sie ze to nie wrozy dobrze skoro juz na samym pocztku sa plamienia :( boje sie

Witam nowa mamusie:)
Nie martw sie moje 3na 4 kolezanki tez tak miały, polerzały , dufaston łykali i maj teraz sliczne dzidziuse, tylko duzo odpoczywaj i sie niemartw bedzie dobrze zobaczysz:);-);-):-D

emwu nam lekarz zabronił, mam dosc silne bóle brzucha prawie całymi dniami łykam nospe, i po ostatniej wizycie miałam lekkie plamki, do 12 tygodnia powiedział zebysmy sie inaczej zabawiali:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam wszystkie Dziewczynki i Fasolki :-):-):-)

;-)
Kulaszusza to nie czekasz na skierowanie ze szpitala? Bylas u GP czy bedziesz chodzila do polskiego gina? Ja tam wcale sobie zagladac do dziurki nie dam skoro to nie koniecznie. W Angli zreszta nie ma takich zasad. Oni uwazaja, ze skoro nic sie nei dzieje to nie ma co niepotrzebnie zagladac i uwazam, ze to calkiem rozsadne podejscie. Z Alkiem nikt przez cala ciaze mnie tam na dole nie sprawdzil, dopiero rozwarcie podczas porodu;-)

Maruska- bylam juz u GP. A w sobote jedziemy do prywatnego lekarza... w normalnych okolicznosciach czekalabym na zaproszenie ze szpitala na USG i spotkanie z polozna, ale my w polowie maja jedziemy na prawie 3 tygodnie do Polski. Bedzie to akurat miedzy 10 a 13 tygodniem.Dogadalam sie wiec z GP i skierowanie na USG dostane po powrocie z Polski, czyli prawdopodobnie w polowie czerwca a teraz przed ta dluga podroza samochodem lepiej sprawdzic czy wszystko ok. :tak: Ja tez nie jestem zwolenniczka zbyt czestego tam zagladania i ingerencji :tak:ale wydaje mi sie, ze to USG warto zrobic, zwlaszcza ze jest wysokie prawdopodobienstwo, ze ja mam tam dwoch mieszkancow ;-)
Dobrze, ze trafilas na takiego fajnego lekarza co sie dobrze Toba zajal... Mi tez GP tlumaczyl, ze gdybym przed tym 12 tygodniem krwawila, czy przez kilka dni nie mogla przyjmowac pokarmu z powodu mdlosci, to mam sie zglosic do przychodni a pokieruja mnie na odpowiednie badania.:tak: Rozmawialismy jednak na temat podtrzymywania ciazy za pomoca lekow i przyznal, ze nie stosuja tu tego do 12 tygodnia ciazy.Z jednej strony brzmi to brutalnie ale z drugiej na pewno w jakims stopniu zapobiega wadom wrodzonym.
W jakiej czesci Anglii mieszkasz?

reklama
Do góry