reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny ja dzis mam zamulony dzien ze ho ho !!!!!! I plecy mnie bola!!!!!!! Dlugo siedziec tez nie da rady bo dupa boli! Juz niewiem jak trzymac laptopa co by mi wygodnie bylo.
ja dziś od rana siedzę w łóżku, aż wstyd :zawstydzona/y: położyłam sobie pod plecy bardzo grubego jaśka, łopatki mam trochę bardziej z tyłu niż dół kręgosłupa i o dziwo, dupka nie boli :-D

reklama
Georgina! Czy ten sernik na zimno robiłaś czy piekłaś? Bo za mna chodzi sernik na zimno juz od kilku dni!Jesli ktos ma takowy przepis ,please o zapodanie go w dziale przepisów!!!!!!
sylwik1987 pochwal sie jak po wizycie.Trzymam kciuki :)

Na zimno:-D Na razie zajęta jestem, ale jak ktoś już wcześniej nie da przepisu to ja dam jak najszybciej;*

:)
już po wizycie-jak zobaczyłam dzidzie to az łezka mi poleciała..,to uczucie wręcz nie do opisania!!!! lekarz mówi ze wygląda na zdrową, także bardzo mnie uspokoił, a jak maluszek fikał mi w brzuszku:D a potem dostał czkawke-jak wspaniale to wyglądało, nawet gin się smiał;) ale niestety najprawdopodobniej termin porodu trochę sie przesunął o 5-6 dni, czyli wychodzi na to, że może zdażyć sie i tak, ze urodzę w pierwszych dniach stycznia, ale jak sam lekarz powiedział-dziecko urodzi się kiedy samo będzie chciało;) zdjęcie z usg wstawię jak znajdę chwileczkę;) teraz jadę do mojej mamy pochwalić sie;P

Ja mam podobny problem wyskakują mi ciągle jakieś krostki i długo się goją, apropos problemów z cerą czy wiecie jakich kosmetyków nie wolno stosować do pielęgnacji w ciąży? Słyszałam że w składzie należy unikać substancji takich jak: kwasy owocowe , retinol, kofeina, kwasem alfaliponowy, witamina C, olejki roślinne, jak cyprysowy, różany, rozmarynowy.

Podobno też nadtlenek benzolu nie jest wskazany, a z tego co wiem, jest w większości preparatów na trądzik :nerd:.

----> Dziewczyny powiedzcie, jak często wasi lekarze zlecają wam te standardowe badania tzn. mocz i krew? Ja na razie miałam raz i trochę się dziwię, bo słyszałam, że w ciąży to co miesiąc :confused:. Ale gin stwierdził, ze wyniki są dobre i na razie nie trzeba robić. W sumie dobrze :happy2:.

Ja w końcu powiedziałam szefowi no i reakcja była pozytywna- pogratulował i ogólnie było sympatycznie. :-)

----> Dziewczyny powiedzcie, jak często wasi lekarze zlecają wam te standardowe badania tzn. mocz i krew? Ja na razie miałam raz i trochę się dziwię, bo słyszałam, że w ciąży to co miesiąc :confused:. Ale gin stwierdził, ze wyniki są dobre i na razie nie trzeba robić. W sumie dobrze :happy2:.

Ja w końcu powiedziałam szefowi no i reakcja była pozytywna- pogratulował i ogólnie było sympatycznie. :-)

Też miałam bardzo dobre wyniki i na poprzedniej wizycie nie dostałam skierowania na nowe badania:-)

:-)
ja mam dobre wyniki badan ale musze robic co miesiąć przed kazda wizytą

a jesli chodzi o krostki to ja dostaje od nich szału, nigdy wczesniej nie mialam, a teraz plecy, dekolt, czolo... Na szczescie z czola juz poznikały, a reszty staram sie nie drapac to sie goi, a nie stosuje nic na tradzik bo wlansie nie wiem co mozna i wole nie ryzykowac

najwazniejsze zeby nie bylo wit A i retinolu !!! z wit C to chyba przegiecie :)
witamine C mozna przeciez jest nawet w tych wszytskich preparatach witaminowych dla kobiet w ciazy, ja mialam ostatnio zapalenie pęcherza i gin kazal mi brac furagin i wit C w tabletkach przez tydzien 2x 1 tabl, wiec chyba wit C mozna

Czesc kobitki!
Ja mam zamulony dzien zas ,pogoda mnie dobija bo znowu pada ! Posprzatałam,pobuszowałam po necie ,obiad naszykowany i nie mam co robic.Nudze sie cholernie.
No i bede robic sernik na zimno ,Georgina znalazłam w desperacji jakis przepis w necie bo tak mi sie chciało,ciekawe czy mi sie uda ahhah!!!
kopciuszek2107 pewnie ze mozesz !!!!! Witamy wsrod nas!

reklama
Do góry