reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

:)
już po wizycie-jak zobaczyłam dzidzie to az łezka mi poleciała..,to uczucie wręcz nie do opisania!!!! lekarz mówi ze wygląda na zdrową, także bardzo mnie uspokoił, a jak maluszek fikał mi w brzuszku:D a potem dostał czkawke-jak wspaniale to wyglądało, nawet gin się smiał;) ale niestety najprawdopodobniej termin porodu trochę sie przesunął o 5-6 dni, czyli wychodzi na to, że może zdażyć sie i tak, ze urodzę w pierwszych dniach stycznia, ale jak sam lekarz powiedział-dziecko urodzi się kiedy samo będzie chciało;) zdjęcie z usg wstawię jak znajdę chwileczkę;) teraz jadę do mojej mamy pochwalić sie;P

Moja dzidzia też miała czkawkę!!! :)) ale się śmiałam, patrzyłam na monit jak zauroczona :))
I mam zdjęcie jak wsadza sobie rączkę do oka :D

Co do Badań Mocz+ krew, ja mam co miesiąc , na każda następną wizytę idę z wynikami.

Teraz mam skierowanie do neurologa :/ nie mogę stawać na prawą nogę :/

reklama
Cześć Laski:)
A ja pomagam w robieniu sałatek mojej mamie bo dziś mama odprawia urodzinki. No i trochę tej roboty jest. Tak jej od rana pomagam, że mnie stopy bolą hehe. Trochę uciążliwe a mama mówi, że wszystko przede mną:p
Wczoraj czytając książkę przed snem coś mnie ''kopnęło'' od środka brzuszka:) Nie mam pojęcia co to, nie twierdzę, że może to być Bobasek choć cicha nadzieja jest, że to ono:) Coś jakby mi właśnie leciutko puknęło wyraźnie zaznaczam acz delikatnie i to tak było nad wzgórkiem łonowym mniej więcej:)

Dziewczynki nie będzie mnie 1-2 tygodnie,
chciałam wam życzyć zdrówka na ten czas, co bym się nie dowiedziała, że mi się któraś pochorowała, albo coś bo dorwę :-D
No i tyle właśnie wyłączam kompka, podłączę w nowym domku :happy2:
Jeszcze raz zdrówka dla was i dzidziorków i 3majcie się cieplutko.
Papaty

Czekamy więc Dagmar, wracaj prędko:)
Ja jednak jestem pewna, że to ''pukanko'' ''kopanko'' należało do Dzidzi:D Ależ ja ją kocham!! Silna moja Dzidzia:)

Georgina ja mam dokładnie takie samo uczucie..takie pyknięcie, puknięcie:-)Może my słabiej odczuwamy, gdyż ja np. mam umiejscowione łożysko na brzuchu (z przodu) i dzidzię bardzo głęboko-mój brzuszek prawie niewidoczny:-)Słabiej też mogę odczuwać teraz ruchy dzidzi..ale czuję..takie uczucie jak muśnięcie rybki, albo jak sprężynka w brzuszku:-)
Na szczęście moje wyniki bardzo dobre, te zasłabniecia to sprawa bardzije neurologiczna no i tak już mam:-(Musze bardzije uważac i potrzebuję wiecej wody i tlenu.

LILIJKA no to w takim razie uważaj na siebie:-)
Co do róchów to fajnie ze juz je czujecie,ja w pierwszej ciazy poczułam dopiero około 18 tyg.Potem to dopiero wspaniale uczucie jest:-)

LILIJKA no to w takim razie uważaj na siebie:-)
Co do róchów to fajnie ze juz je czujecie,ja w pierwszej ciazy poczułam dopiero około 18 tyg.Potem to dopiero wspaniale uczucie jest:-)

Ja pierwsze wyraźne ruchy czułam 19 czerwca, wczoraj ''puknięcie'' jakby Maluszek kopnął, ale delikatnie:) Jejciu, cudowne:-):-) A ja dziś często kicham i funduję Maluszkowi trzęsienie w brzuszku, wówczas smyra mnie od środka:-)

Mam nadzieje ze juz niedługo je poczuje:-)podobnież w kolejnej ciąży jest czuc je wczesniej-zobaczymy.
A pamietacie jak Mea pisała ze jej znajoma w 12 tyg ciąży poznała płec-ona pisała wtedy o mnie:-)sama juz nie wiem co o tym myslec ale mój gin powiedział ze jest pewien na 99%,pozatym on pomylił sie co do płci tylko raz.Co o tym myslicie?
Ja znam juz takie przypadki ze w 12 tyg lekarz powiedział płec i sie nie pomylił.

Mam nadzieje ze juz niedługo je poczuje:-)podobnież w kolejnej ciąży jest czuc je wczesniej-zobaczymy.
A pamietacie jak Mea pisała ze jej znajoma w 12 tyg ciąży poznała płec-ona pisała wtedy o mnie:-)sama juz nie wiem co o tym myslec ale mój gin powiedział ze jest pewien na 99%,pozatym on pomylił sie co do płci tylko raz.Co o tym myslicie?
Ja znam juz takie przypadki ze w 12 tyg lekarz powiedział płec i sie nie pomylił.

Jestem w szoku, że tak wcześnie i kurcze aż zazdroszczę bo też chcę znać płeć:-) Najlepiej nie brać jeszcze serio płci tylko z przymrużeniem oka i okaże się na kolejnych USG:-)

reklama
Do góry