reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Asiaczek88 a jakiego peelingu używasz?
Używam peelingów z Joanny. Świetnie pachną owocowo :) są takie małe, po 100 ml i są takie po 200... o zapachu jabłka, kiwi, pomarańczy, truskawek, owoców leśnych chyba albo jagody, grejfruta... naprawdę świetne :) z tej samej serii są też szampony o takich zapachach i olejki do kąpieli- wanilia ze śmietanką, truskawka ze śmietanką i kawa ze śmietanką :) też ich kiedyś używałam, ale teraz nie mam wanny, a pod prysznicem nie bardzo... polecam :):)

reklama
Oj coś o tym wiem, że smaczki bywają silniejsze;) choć po 3 paczce chitosów powiedziałam basta i zaczęłam objadac się marakonem z sosem spagetti :D Tak zastanawiam się -skoro juz teraz mam takie zachciewajki to co będzie poźniej;)? mój facet chwilami ręce załamuje bo ja jestem w ciągłym jedzeniu, samą mnie to przeraża ale co zrobić kiedy ja ciągle czuję się głodna albo znowu mam na coś ochotę;) az dziwne że jak narazie mam tylko 4 kg do przodu;P
skąd ja to znam :laugh2: ciągle jem, a waga stoi w miejscu... dwa tyg temu na wizycie ważyłam o pół kg mniej niż na pierwszej i drugiej wizycie.. zobaczymy, jak będzie za dwa tyg :) brzuch mi już urósł, ale za to nogi i tyłek schudły :rofl2: z czego baaaardzo się cieszę :):-):tak:

Makunga no to mamy taki sam termin! Ja też z Om mam na 22.12 i z USG równiez wychodzi mi tak samo...:-)
Ahhh zapowiada się ,,ciekawy" koniec roku- ,,jakieś " urozmaicenie w zimowy czas;)))

Pozdrawiam;)
Fajnie.:-) Ja mam termin z om mam na 22 grudnia, ale z Usg i moich obserwacji wychodzi, że jestem o.k. 2 tyg. krócej, no ale wiadomo termin wyznaczają z om :tak: A dzidzia kiedy będzie gotowa to sama się zapowie:-)
Lilijka to super, że jest wszystko o.k.:-) tak trzymać:tak:

Co do smaczków to mnie bierze na bardziej zdrowe jedzonko typu, truskawki, surowe marchewki, paprykę itd.

Aha no i jeszcze co do wagi to byłam pewna na 100% , ze coś przytyłam, a tu NIC , nawet 1kg. na minusie :eek:
no ja właśnie tak samo :szok: ale po wizycie jak się okazało, że schudłam, to tak popatrzyłam na siebie i faktycznie, nogi szczuplejsze :tak: a dziś miałam białe spodenki krótkie i takie chudzielce nogi :happy: a biały przecież pogrubia :zawstydzona/y:

Hejcia wszystkim:):) Wczoraj miałam kolejną wizytę wszystko oki:):) Nie miałam robionego Usg więc nie widziałam mojej kruszynki:(:( Nio ale teraz mam wizyty co 2 tygodnie więc kalendarz pęka w szwach do końca lipca i na pewno do tego czasu się jeszcze napatrze na moje maleństwo:):)Dostałam skierowanie na badania prenetalne czy coś takiego tylko tak profilaktycznie i dlatego że jest promocja w szpitalu:) Wiecie na czym polegają te badania i czy któraś z was je miała??? Pozdrowionka i buziczki:):) Miłego dnia dla was i kruszynek:):)

Cześć dziewczyny!:-) Trochę zaniedbałam pisanie, ale ostatnio jakiś podły humor mnie dopadł, to pewnie przez tą pogodę. Urlop mi się kończy, a pogoda nadal beznadziejna. Cały dzień najchętniej bym przespała. Może rozpogodzi się po południu, to wyciągnę mojego M na spacer. W piątek idę zrobić badania, gin zlecił mi grupę krwi, morfologię i badanie og. moczu. O dziwo ostatnio miałam całkiem wysoką hemoglobinę, jak na ciążę, ale to pewnie dlatego, że jem wszystko i w hurtowych ilościach.;-);-);-) A skoro o tym mowa, zmykam zrobić sobie jakieś śniadanie.;-)pa pa

reklama
Hejcia wszystkim:):) Wczoraj miałam kolejną wizytę wszystko oki:):) Nie miałam robionego Usg więc nie widziałam mojej kruszynki:(:( Nio ale teraz mam wizyty co 2 tygodnie więc kalendarz pęka w szwach do końca lipca i na pewno do tego czasu się jeszcze napatrze na moje maleństwo:):)Dostałam skierowanie na badania prenetalne czy coś takiego tylko tak profilaktycznie i dlatego że jest promocja w szpitalu:) Wiecie na czym polegają te badania i czy któraś z was je miała??? Pozdrowionka i buziczki:):) Miłego dnia dla was i kruszynek:):)

To badanie się ma między 11 a 14 tygodniem. Miałam je w poniedziałek i wszystko wyszło idealnie:-) Zwymiarują Ci Dzidziusia, głównie obwód główki, rączki, nóżki, na podstawie wymiarów stwierdza się czy są jakieś nieprawidłowości.

Do góry