reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ech, jak to łatwo ciężarną zdenerwować, wystarczy isg do serwisu wysłać;-)
No ale cieszę się, że jest oki z dzidzia i powiem, że super pomysł z przyprowadzeniem dziecka na usg. Nawet o tym nie pomyslałam;-)

A ja właśnie jak byłam w poprzedniej ciąży to wzięłam swojego synka na USG i był bardzo zachwycony bo lekarz mu pokazał wszystkie części ciała jego siostrzyczki, no i właśnie nam się wygadał choć nie chciałam wiedzieć jakiej płci jest kruszynka, że będzie córeczka.:tak: Oba moje chłopaki i ja wizytą i wrażeniami zachwyceni:-):-):-)

reklama
Oj no i wszystkie pouciekały, a ja chciałam się wizytą pochwalić;-) Na razie zostaję z Wami bo mam termin z miesiączki na 22 grudnia:-) Znów koniec roku wycyrklowaliśmy z M hehehehehehe:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

dziwczynki mam pytanie troszke z innej beczki. mhhhh zastanawiam sie jak liczycie ciaze ( i jak pokazuja to wasze suwaczki) od okresu czy z usg. bo np moja jest o 5 dni starsza niz @. i poza tym na ost usg tym 4d pa i doktor wyznaczyla termina na 20 grudnia ( poprzedni z @ na 27 grudnia) i kazala sie tego terminu trzymac.

wiec jak z tym jest bo ja juz zglupialam :)

dziwczynki mam pytanie troszke z innej beczki. mhhhh zastanawiam sie jak liczycie ciaze ( i jak pokazuja to wasze suwaczki) od okresu czy z usg. bo np moja jest o 5 dni starsza niz @. i poza tym na ost usg tym 4d pa i doktor wyznaczyla termina na 20 grudnia ( poprzedni z @ na 27 grudnia) i kazala sie tego terminu trzymac.

wiec jak z tym jest bo ja juz zglupialam :)

Mnie z okresu i z usg wyszły takie same terminy :D Ale o ile wiem - termin z usg jest wiarygodniejszy i to chyba ten jest brany pod uwagę.

Hej :D ja w sumie nigdy nie myłam się mydłem, codziennie używam peelingu i mleczka albo żelu pod prysznic... choć ostatnio nie mogłam używać mleczka kokosowego z Ziaji, bo skóra zaczęła mnie strasznie piec w ciąży... a dopiero co sobie go kupiłam :p tzn tydzień przed ciążą chyba, ale to tak szybko leci!! co do piersi, to po kąpieli smaruję je razem z brzuchem kremem na rozstępy, kupiłam sobie Ziaja Mamma mia. Są chyba jakieś specjalne kremy do brodawek, ale to chyba raczej dla kobiet karmiących :)

Asiaczek88 a jakiego peelingu używasz?

Witajcie:-)

przede wszystkim dziewczyny gratuluję zdrowych maluchów i pomyślnych wczorajszych wizyt:tak:

Ja też byłam na usg tyle, że w szpitalu, bo ponoc lepsze niż ma mój gin i sam mnie tam wydelegował:happy:

Malństwa rosną jeden ma 5.36cm i przezierność 1.5mm
drugi 5.66 cm i przezierność 2mm, kość nosowa widoczna u obu dzieciaczków:-)
Konsultowałam się potem z dwoma lekarzami i zapewniaja, że wszystko jest ok i maluszki są zdrowe:-)

Strasznie się cieszę! Aha no i jest mała niespodzianka, bo lekarz ma wątpliwości czy maluchy faktycznie są dwujajowe, ponieważ widział tylko jedno łożysko. Jeśli faktycznie jest tylko jedno, a drugie nigdzie się nie schowało to będą jednojajowe:tak:

Zdjęcia mam troszki niewyraźne, ale wklejam do albumu;-)

reklama
Oj no i wszystkie pouciekały, a ja chciałam się wizytą pochwalić;-) Na razie zostaję z Wami bo mam termin z miesiączki na 22 grudnia:-) Znów koniec roku wycyrklowaliśmy z M hehehehehehe:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:

Makunga no to mamy taki sam termin! Ja też z Om mam na 22.12 i z USG równiez wychodzi mi tak samo...:-)
Ahhh zapowiada się ,,ciekawy" koniec roku- ,,jakieś " urozmaicenie w zimowy czas;)))

Pozdrawiam;)

Do góry