Ja tez mam falvit mama i super sie po nich czujeW każdej aptece kupisz krem FISSAN
Co do tabletek feminatal 400 musiałam je odstawić:-( miałam po nich zaparcia, odstawiłam je, teraz mam falvit mama i jest oki:-)
reklama
Dziewczyny byłam dzis na wizycie !!!!
NO i sie wkurzyłam nastawiałam sie na usg a tu lipa !!!! Usg pojechało do serwisu bleeeeeeeee. Gin powiedział ze taz 2 tyg temu miałam usg robione i ze wsio było ok ,wiec teraz musze poczekac ,powiedział ze jak by było usg w gabinecie to pewnie bym i tak go zmusiła do zrobienia usg ahhaha ,ale ze nie ma sprzetu nic nie poradze. ahhhhhhh ! Zła byłam i tyle.
No ale dobre widomosci ..... wyniki mam rewelacyjne jak narazie. Przybieram 1 kg na 2 tyg ,wiec ok 2 na miesiac i mowi ze to super jak na taka drobinke jak ja
Zrobił cytologie , wynik bedzie na nastepnej wizycie czylio 9 lipca !!!
Cisnienie wrecz ksiazkowe ,wiec jest ok
Zbadal ze po moim zapaleniu juz prawie nic juz nie pozostało ,kazał wybrac globulki do konca i zaczac sie przytulac do meza !!!! NARESZCIE Od kiedy sie dowiedziałam ze zaciazyłam ,miałam ciaze zagrozona wiec kazał zbastowac z figielkami ....pozniej wyszło zapalenie , wiec tak od 2 miesiecy juz sie nie przytulamy z mezem !!!! Wczesniej nie maiłam ochoty ,bo senna byłam no i strach ze dzidzi zaszkodzi ,ale teraz ojjjjjj chcica i tyle. Smiał sie ze mnie gin i tyle.
NO i co Wazne oficialnie wpisał pierwsze ruchy do kart ciazy z data 4.06
Zapytałam czy to mozliwe ze juz czuje szkraba a on do mnie ze pewnie ze mozliwe ,pokazałąm gdzie dokłądnie czuje ruchy ,wieczorkiem jak leze lub popoludniu gdy odpoczywam z nozkami wyciagnietymi .a on ze taz tu moje dziecko jest i poprostu zaczeło sie ruszac Jestem ok 15 tygodnia z jego badan wychodzi no i ostatnie usg tez nam tak powiedziało ,gdyby dzis byl sprzet w gabinecie juz by mi potwierdził tydzien ciazy dokladnie ,a tak dalej trzymam sie swojego suwaka.
Kazał na nastepne badanie przyjsc z Patrykiem ,chciał go zobaczyc jak jego wczesniak urósł i pokazac rodzenstwo z brzuszka. Mowił ze dzieci sie przyzwyczajaja do tego ze pojawi sie ktos nowy , no i staje sie to prawie namacalne dla dziecka jak zobaczy ze ono tam sie rusza i zyje Wiec zabieram mlodego za miesiac na usg
NO i podał zaufane namiary na lekarza ktory wykonuje kompleksowe usg trojwymiarowe ,wiec juz nie bede sie stresowac ze do kogos niekompetentnego pojade i strace kase
Podbudował mnie po wizycie ze wrecz ksiazkowa u mnie przebiega ciaza ,gdyby nie to ze nie widziłam dzidzi bylo by super !
NO i sie wkurzyłam nastawiałam sie na usg a tu lipa !!!! Usg pojechało do serwisu bleeeeeeeee. Gin powiedział ze taz 2 tyg temu miałam usg robione i ze wsio było ok ,wiec teraz musze poczekac ,powiedział ze jak by było usg w gabinecie to pewnie bym i tak go zmusiła do zrobienia usg ahhaha ,ale ze nie ma sprzetu nic nie poradze. ahhhhhhh ! Zła byłam i tyle.
No ale dobre widomosci ..... wyniki mam rewelacyjne jak narazie. Przybieram 1 kg na 2 tyg ,wiec ok 2 na miesiac i mowi ze to super jak na taka drobinke jak ja
Zrobił cytologie , wynik bedzie na nastepnej wizycie czylio 9 lipca !!!
Cisnienie wrecz ksiazkowe ,wiec jest ok
Zbadal ze po moim zapaleniu juz prawie nic juz nie pozostało ,kazał wybrac globulki do konca i zaczac sie przytulac do meza !!!! NARESZCIE Od kiedy sie dowiedziałam ze zaciazyłam ,miałam ciaze zagrozona wiec kazał zbastowac z figielkami ....pozniej wyszło zapalenie , wiec tak od 2 miesiecy juz sie nie przytulamy z mezem !!!! Wczesniej nie maiłam ochoty ,bo senna byłam no i strach ze dzidzi zaszkodzi ,ale teraz ojjjjjj chcica i tyle. Smiał sie ze mnie gin i tyle.
NO i co Wazne oficialnie wpisał pierwsze ruchy do kart ciazy z data 4.06
Zapytałam czy to mozliwe ze juz czuje szkraba a on do mnie ze pewnie ze mozliwe ,pokazałąm gdzie dokłądnie czuje ruchy ,wieczorkiem jak leze lub popoludniu gdy odpoczywam z nozkami wyciagnietymi .a on ze taz tu moje dziecko jest i poprostu zaczeło sie ruszac Jestem ok 15 tygodnia z jego badan wychodzi no i ostatnie usg tez nam tak powiedziało ,gdyby dzis byl sprzet w gabinecie juz by mi potwierdził tydzien ciazy dokladnie ,a tak dalej trzymam sie swojego suwaka.
Kazał na nastepne badanie przyjsc z Patrykiem ,chciał go zobaczyc jak jego wczesniak urósł i pokazac rodzenstwo z brzuszka. Mowił ze dzieci sie przyzwyczajaja do tego ze pojawi sie ktos nowy , no i staje sie to prawie namacalne dla dziecka jak zobaczy ze ono tam sie rusza i zyje Wiec zabieram mlodego za miesiac na usg
NO i podał zaufane namiary na lekarza ktory wykonuje kompleksowe usg trojwymiarowe ,wiec juz nie bede sie stresowac ze do kogos niekompetentnego pojade i strace kase
Podbudował mnie po wizycie ze wrecz ksiazkowa u mnie przebiega ciaza ,gdyby nie to ze nie widziłam dzidzi bylo by super !
Asiaczek88
Zaciekawiona BB
Hej ja w sumie nigdy nie myłam się mydłem, codziennie używam peelingu i mleczka albo żelu pod prysznic... choć ostatnio nie mogłam używać mleczka kokosowego z Ziaji, bo skóra zaczęła mnie strasznie piec w ciąży... a dopiero co sobie go kupiłam tzn tydzień przed ciążą chyba, ale to tak szybko leci!! co do piersi, to po kąpieli smaruję je razem z brzuchem kremem na rozstępy, kupiłam sobie Ziaja Mamma mia. Są chyba jakieś specjalne kremy do brodawek, ale to chyba raczej dla kobiet karmiącychCześć Dziewczynki! Czy Wam te tygodnie też tak szybko mijają?Tak mi się wydaje że całkiem niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży a tu już prawie 14 tydzień. Widzę że wczoraj na tapecie był temat rozstępów, ja na razie stosuję zwykły balsam nawilżający Johnsona. Co do tych pokłuwań w dole brzucha ja też je mam od czasu do czasu. Gin powiedziała mi że jeśli to nie jest cały czas to jest w normie. Napiszcie jak pielęgnujecie piersi bo wydaje mi się że moje brodawki są nieco słabo nawilżone czy to prawda że nie powinno się piersi myć mydłem bo wysusza brodawki? Czy któraś z was ma problemy z cerą tzn z wypryskami? Mi wyskakują takie drobne jak dawniej przed okresem. ;-)
Co do rezstepów ajjjj ja tam mam i maz mowi ze nawet ich nie zauwaza.Mam na tyłku ( stringi na plaze nie załoze hahahahahaha ) i na cyckach !! A smarowałam sie codziennie kremem z gerbera przeciwko rozstepom i lipa ! Jak macie miec to i tak wyskocza wczesniej czy pozniej ,co nie znaczy ze kremy nie pomagaja.Teraz intensywnie wcieram w siebie Ziaja Mamma mia i głeboko wierze ze mi pomoze co bedzie to bedzieHej ja w sumie nigdy nie myłam się mydłem, codziennie używam peelingu i mleczka albo żelu pod prysznic... choć ostatnio nie mogłam używać mleczka kokosowego z Ziaji, bo skóra zaczęła mnie strasznie piec w ciąży... a dopiero co sobie go kupiłam tzn tydzień przed ciążą chyba, ale to tak szybko leci!! co do piersi, to po kąpieli smaruję je razem z brzuchem kremem na rozstępy, kupiłam sobie Ziaja Mamma mia. Są chyba jakieś specjalne kremy do brodawek, ale to chyba raczej dla kobiet karmiących
Asiaczek88
Zaciekawiona BB
ja też już miałam 4 usg, w tym jedno ze względu na plamienia, a tak to mam na każdej wizycie, chociaż takie króciutkie, żeby serduszko bijące zobaczyćWspaniale wiesci Georgina oby tak dalej Prawda niesamowite jest ogladanie swojego maluszka. Chyba juz wszystkie jestesmy po co najmniej jednym usg nie?
Ja juz mialam 4 usg...Pewnie dlatego,ze bardzo szybko sie zglosilam do lekarza i poprzednia ciaza zakonczyla sie poronieniem.Zobaczymy czy i przy tej wizycie zrobia...
NO zdenerwował mnie strasznie choc bardzo go lubie !Ech, jak to łatwo ciężarną zdenerwować, wystarczy isg do serwisu wysłać;-)
No ale cieszę się, że jest oki z dzidzia i powiem, że super pomysł z przyprowadzeniem dziecka na usg. Nawet o tym nie pomyslałam;-)
Pech to pech bleeeeee!Ja tam bym mogla codziennie podgladac dzidzie a co !
Co do przyprowadzenia malego ,ja juz o tym myslalam ale tak naprawde to mi gin dzis sam to zaproponował ,cos w tym jest ze dla dziecka bardziej namacalne jest to ze dzidzia bedzie z nami jak to zobaczy i uwierzy.My se gadac mozemy ale dzieci tak do konca w to wierza? Jak powiedziałm małemu ze go zabiore to sie tak ucieszył ze niewiem jak ten miesiac wytrzyma do wizyty.NO i najlepsze ze tatus tez zaczol sie domagac zobaczenia ,ze niby co on gorszy? Wiec tak bedzie ze całą famila poduje na usg !
Co do usg 3d pojedziemy sami chyba,nie chce aby Patryk sie zniechecił i zraził do dzidiz jak zobaczy dziecko tak bardzo realnie ( a tym bardziej w mazi itp)
Joanna to nie masz wyboru, musisz familie na nastepne usg zabrać
W sumie Patryk dużo starszy od mojego Antosia, Antoś ma dopiero 3 latka, bardzo sie cieszy jak mówię o dzidzi ale co on naprwde mysli heh to nie wiem;-) Wiem, że nie uniknę zazdrości.
W sumie Patryk dużo starszy od mojego Antosia, Antoś ma dopiero 3 latka, bardzo sie cieszy jak mówię o dzidzi ale co on naprwde mysli heh to nie wiem;-) Wiem, że nie uniknę zazdrości.
Asiaczek88
Zaciekawiona BB
Ja mam rozstępy jeszcze sprzed ciąży(stringów też nie założę na plażę, tylko szorty) na udach, pośladkach, pod kolanami, na plecach... bleeeeeeeeeeeeeeee z ciąży żadnych świeżych nie mam na szczęście...Co do rezstepów ajjjj ja tam mam i maz mowi ze nawet ich nie zauwaza.Mam na tyłku ( stringi na plaze nie załoze hahahahahaha ) i na cyckach !! A smarowałam sie codziennie kremem z gerbera przeciwko rozstepom i lipa ! Jak macie miec to i tak wyskocza wczesniej czy pozniej ,co nie znaczy ze kremy nie pomagaja.Teraz intensywnie wcieram w siebie Ziaja Mamma mia i głeboko wierze ze mi pomoze co bedzie to bedzie
AAA wiecie może czy można w ciąży stosować jakieś kremy/balsamy/serum antycellulitowe, wyszczuplające itp? bo używałam przed ciążą i teraz się brzydka zrobiłam na nogach i pupie hahaha
reklama
Asiaczek88
Zaciekawiona BB
a i jeszcze co do wyprysków... to też jestem w kropki jak przed okresem