reklama
PasiastyOgon
Moderator
U mnie sami ustalali.A jak to z tymi prentalanymi jest? Lekarz sam ustala najlepszy termin?
I 2 pyt. Mniej ciążowe. Używacie wcierek do włosów?
Ja durna zakupiłam ziołowa a teraz czytam że ziolka to zakazane w ciąży ale czy ze skóry głowy mogą zaszkodzić?
No, ale jeszcze muszę pogadać z moim ginem, bo nie mam wskazań, wiec to kupa kasy A jeśli to ma być tylko wyliczanka statystyczna + usg, to wolę żeby mój gin zrobił porządne usg zamiast tego. W jednej ciąży tak zrobiłam.
Wcierek używałam daaaaaawno temu, ale zrezygnowałam za każdym razem w ciąży. W sumie to chyba bardziej przez mdłości, bo każdy zapach szamponu/żelu nawet do mycia wywołuje u mnie odruch
Maris01
Fanka BB :)
Jak ja się zapisywałam na prenatalne to zapytali tylko o OM i sami podali termin kiedy mam się zgłosićA jak to z tymi prentalanymi jest? Lekarz sam ustala najlepszy termin?
Ja durna zakupiłam ziołowa a teraz czytam że ziolka to zakazane w ciąży ale czy ze skóry głowy mogą zaszkodzić?
Yenna011
Zadzwoniłam, podałam termin z USG i mi pani podała daty w których mogę się zapisać, bo tam robią tylko we czwartki i piątki.A jak to z tymi prentalanymi jest? Lekarz sam ustala najlepszy termin?
Ja będę miała za darmo, bo lekarz dał mi skierowanie. Wg niego to jest nienormalne żeby badania prenatalne nie były refundowane dla wszystkich ciężarnych
Chce_byc_mama_wielu
Hej. Ja po tych urodzinkach ledwo zywa. Ale nie przez robotę, ale przez dzieci i chorobę i ciążę xd. Ale mi dały w kość od piątku. Najmłodsza jeczy nadal bo nie chodzi jeszcze do żłoba. Coś mnie wzięło. Bol gardła, kicham, kaszel ;/ a dzisiaj mam pobranie krwi na pappa i boję się, że przez infekcje coś złego wyjdzie. Moja rodzina najbliższą wie. Mama się na początku ucieszyła, ale potem pewnie radziła z siostra moja i już jakieś nadasane .. od najmłodszej siostry dostałam opier..l ahahah.
Ja troszkę więcej zwracam a mdłości się nasiliły niestety mi też raz zimno raz gorąca, ale częściej zimno :/
Wczoraj był chrzestny mojej córki i będą mieć dziecko znowu w podobnym terminie a nasze najstarsze córki dzieli doba, a teraz ona jest w 14 tyg a ja w 11 no i znowu mam stracha czy dziecko zyje.. za tydzień we qtorek gin, a w czwartek prenatalne
Ja troszkę więcej zwracam a mdłości się nasiliły niestety mi też raz zimno raz gorąca, ale częściej zimno :/
Wczoraj był chrzestny mojej córki i będą mieć dziecko znowu w podobnym terminie a nasze najstarsze córki dzieli doba, a teraz ona jest w 14 tyg a ja w 11 no i znowu mam stracha czy dziecko zyje.. za tydzień we qtorek gin, a w czwartek prenatalne
PasiastyOgon
Moderator
Ja też za tydzień we wtorekHej. Ja po tych urodzinkach ledwo zywa. Ale nie przez robotę, ale przez dzieci i chorobę i ciążę xd. Ale mi dały w kość od piątku. Najmłodsza jeczy nadal bo nie chodzi jeszcze do żłoba. Coś mnie wzięło. Bol gardła, kicham, kaszel ;/ a dzisiaj mam pobranie krwi na pappa i boję się, że przez infekcje coś złego wyjdzie. Moja rodzina najbliższą wie. Mama się na początku ucieszyła, ale potem pewnie radziła z siostra moja i już jakieś nadasane .. od najmłodszej siostry dostałam opier..l ahahah.
To ile masz rodzeństwa?
Yenna011
Opieprz od siostry? No to grubo...Hej. Ja po tych urodzinkach ledwo zywa. Ale nie przez robotę, ale przez dzieci i chorobę i ciążę xd. Ale mi dały w kość od piątku. Najmłodsza jeczy nadal bo nie chodzi jeszcze do żłoba. Coś mnie wzięło. Bol gardła, kicham, kaszel ;/ a dzisiaj mam pobranie krwi na pappa i boję się, że przez infekcje coś złego wyjdzie. Moja rodzina najbliższą wie. Mama się na początku ucieszyła, ale potem pewnie radziła z siostra moja i już jakieś nadasane .. od najmłodszej siostry dostałam opier..l ahahah.
Ale w ogóle śmieszy i denerwuje mnie jak ktokolwiek komentuje czyjąś ciążę, tak jakby to nie była sprawa tylko i wyłącznie przyszłych rodziców - pomijam oczywiście ciążę u nieletniej itp
Moja mama na początku nie kipiała entuzjazmem (bo wie jak mi było ciężko ze starszą) ale już chyba się przekonała
Chce_byc_mama_wielu
DwojeJa też za tydzień we wtorek
To ile masz rodzeństwa?
Kosinka94
Moderator
Prenatalne mam już ustalone przez moją ginekolożkę.A jak to z tymi prentalanymi jest? Lekarz sam ustala najlepszy termin?
reklama
paulinawts
Aktywna w BB
Cześć dziewczyny. Ja jestem i czytam ale jakoś nie udzielam się. Chyba jeszcze do mnie do końca nie dociera, że jestem w ciąży 21 maja idę na drugą wizytę do gina to będzie 9tc. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Skierowanie na prenatalne chyba dostanę, bo w tym roku kończę 35 lat. Ogólnie to w moim życiu póki co jakby wszystko po staremu. Normalnie pracuję, czasami mnie trochę mdli ale to naprawdę rzadko w porównaniu do pierwszej ciąży. O ciąży wie tylko moja siostra, przyjaciółka i teściowa. Córki nie wiedzą. Chcę w pracy i rodzinie powiedzieć po prenatalnych.
Życzę Wam dużo zdrówka
Życzę Wam dużo zdrówka