reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

Witam nowe kobietki.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty 🤞

Mnie też najlepiej zupa stawia na nogi. Jakoś mięsa nie mam ochoty jeść za bardzo.
Oj a brzuch juz też mi lekko wybił 🤣 właśnie spodnie jeansowe już mnie cisną, przy siedzeniu cały dzień przy biurku. Niech się robi ciepło co wskoczymy w sukienki bez rajstop 🙈.
Ja mam tak, że mogłabym jeść drożdżówki, paczki (a nie mogę:/ ), warzywa. Od mięsa mnie też zaczęło.odrzucac 😢

reklama
A macie coś jakąś radę na piekące cyce? :D
I w ogóle czy któraś z Was ma duże piersi? Nie wiem gdzie miękki stanik kupić? Pasowałoby mi XL z hmu, ale coś widziałam tylko do l. Kupiłam l że zwyklego działu, taki.miecutki, ale piersi mi wyłażą 😭
A no I kupiłam.tez dwie koszule nocne z sinsaya i material super, ale kurde cyce też mi wychodzą xd
A i kupiłam sobie sukienkę mama z hmu taka niebieska plus majtki i majtko-spodenki. Majtkospodenki zaraz zamawiam inny kolor, bo mega, a sukienkę to Wam pokaże chyba dopiero na zamkniętym, ale brzuch mam już jak w 5-6 miesiącu xd
Jeny faktycznie to niedługo trzeba będzie się rozglądać za ciążową garderobą 😳 Cycki w sumie tak jakby miały zaraz wypaść z miseczek. Ja sobie pooglądam na IG Sandrę Kubicka i ona poleca a Oceans Apart (ja wiem, że na te ichne polecajki to trzeba brać poprawkę, bo dostają za to kasę 😜), ale popatrzę chociaż 😃

No właśnie wczoraj wieczorem dałam radę tylko głowę umyć i pachy ogolić. Reszty nie dałam rady🤢🤢🤢
Dzisiaj żyję myślą o kebabie, który sobie kupię po drodze z wizyty w nagrodę 😅 to mnie postawi na nogi😏😅
Rano wymiotowałam na pusto, nawet nic nie zdążyłam wody się napić. Mnie potem strasznie ściska żołądek, piecze w sumie też trochę...
Ja też myślę o kebabie…

reklama
Ja na prenatalne się nie zapisuje. Właśnie wczoraj na wizycie pytałam mojego profesora o nie. Mówił że USG on robi, wszystko po kolei sprawdza. Uważa że to jest jego obowiązek, zrobić porządne USG. Fakt z pierwszej ciąży też mam od niego cały wydruk z każdymi wymiarami. A co do badań z krwi - nie poleca bo to bardziej statystka.
Jeżeli ktoś bardzo chce to te NIFTY za 2tys.

I się właśnie zastanawiam czy je robić. Jestem jeszcze przed 30 to myślę że nie ma jeszcze dużego ryzyka. W pierwszej ciąży też nie robiłam i młody zdrowy.

Do góry