reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Ja jestem 9+4 też się już zapisałam na USG plus pappa choć ostatnio miałam dwa razy podczas spaceru bardzo intensywne skurcze żołądka i macicy i się bardzo martwię czy w piątek będzie się z czego cieszyć na USG.

reklama
Mam taką nadzieję, ale biorąc pod uwagę wcześniejsze dwie ciąże, mój mózg automatycznie nastawia się na złe.
Rozumiem, ja to nie wiem dlaczego w tej ciąży mam same czarne myśli... 😩
Właśnie czekam pod gabinetem i nie wyrabiam z nerwów...
Jeszcze na dokładkę ciągle mi wyskakują jakieś głupie artykuły z krwotoków przy porodzie, o sepsach albo inne tego typu😕🙄 melisę dożylnie będę musiała chyba zacząć brać...

Cześć dziewczynki. Gratuluje udanych wizyt🥰 ja mam dopiero w sobotę. Ale tak jak wy też się nakręcam.. nie mam siły pisać nawet bo jakoś nie czuje, że jestem w ciazy..a już na pewno nie czuje, że będzie wszystko ok😒piersi też mnie przestały boleć dzisiaj. Na domiar złego mój syn ma bostonke...Bardzo niebezpieczna dla kobiet w 1 trymestrze..także jestem klebkiem nerwów. Powiedzcie mi czy badałyscie progesteron? Ja mam tylko 28 ng/ml. Wydaje mi się że w poprzednich ciążach miałam wyższy. A wy jaki macie?

Jest zarodek z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️
Z om 7+4 USG 7+2 więc jest idealnie. Oczywiście nie może być zbyt kolorowo. Jutro muszę zbadać cmv awidność IgG bo z badań które robiłam wychodzi, że nie dawno miałam tego wirusa. Jeśli wyjdzie, że pół roku temu to nie ma tematu, a jeśli było to świeższe to niestety jest konieczność wdrożenia leków.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki. Gratuluje udanych wizyt🥰 ja mam dopiero w sobotę. Ale tak jak wy też się nakręcam.. nie mam siły pisać nawet bo jakoś nie czuje, że jestem w ciazy..a już na pewno nie czuje, że będzie wszystko ok😒piersi też mnie przestały boleć dzisiaj. Na domiar złego mój syn ma bostonke...Bardzo niebezpieczna dla kobiet w 1 trymestrze..także jestem klebkiem nerwów. Powiedzcie mi czy badałyscie progesteron? Ja mam tylko 28 ng/ml. Wydaje mi się że w poprzednich ciążach miałam wyższy. A wy jaki macie?
Ja miałam 17 na początku ciąży i dostałam luteinę, bo ponoć dobrze mieć powyżej 20.

Jest zarodek z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️
Z om 7+4 USG 7+2 więc jest idealnie. Jest tylko małe, ale. Jutro muszę znać cmv aktywność IgG bo z badań które robiłam wychodzi że dnie dawno miałam tego wirusa. Jeśli wyjdzie, że pół roku temu to nie ma tematu, a jeśli było to świeższe to niestety jest konieczność wdrożenia leków.
Istnieją leki na cytomegalię w ciąży?🤔

reklama
Miałam na samym początku 28 i nic nie biorę 😉

Ja po wizycie. Jest serduszko🥰, z om 25.12, a z usg 26.12.(nasza 9. rocznica ślubu)

Do góry