reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

Hej dziewczyny czy moglibyście spojrzeć na ten test ( przepraszam że rozebrany ale nie mogłam przez ten plastik złapać ostrości) czy tylko ja widzę tutaj druga blada kreskę ?

Załączniki

• Screenshot_20240409-173914.png
    Screenshot_20240409-173914.png
    185,3 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Ja dzisiaj zrobiłam badania krwi wszystkie potrzebne na początku, na te wszystkie choroby i czekam tylko do 15.04 na 19:40 aż się udam do lekarza. Będę wtedy 6t+6d więc mam nadzieję że coś więcej będzie już widać :) trochę się stresuję bo idę do całkowicie nowego lekarza, bo mój ginekolog który mnie prowadził do tej pory, nie prowadzi ciąż. Ale sam mi go polecił, niby mówił żeby przyjść jeszcze do niego i dopiero potem się umówić do finalnie prowadzącego, ale stwierdziłam że trochę bez sensu , więc odrazu się umówiłam do tego finalnego :)

Ja dzisiaj zrobiłam badania krwi wszystkie potrzebne na początku, na te wszystkie choroby i czekam tylko do 15.04 na 19:40 aż się udam do lekarza. Będę wtedy 6t+6d więc mam nadzieję że coś więcej będzie już widać :) trochę się stresuję bo idę do całkowicie nowego lekarza, bo mój ginekolog który mnie prowadził do tej pory, nie prowadzi ciąż. Ale sam mi go polecił, niby mówił żeby przyjść jeszcze do niego i dopiero potem się umówić do finalnie prowadzącego, ale stwierdziłam że trochę bez sensu , więc odrazu się umówiłam do tego finalnego :)

Dziewczyny czy wam lekarz od razu na pierwszej wizycie zalozyl kartę ciąży? Pytam bo dziś byłam u swojej lekarki, pęcherzyk jest ale karty nie dostałam, zaczęłam się martwić że coś jest nie tak
Ja też nie mam karty. Lekarka też poruszyła temat poronień i z tego co wiem nie zakładają tak wcześnie, bo różnie bywa. W pierwszej ciąży też nie maiłam założonej od razu. Dopiero w 10 tygodniu. A mam do Was pytanie czy macie większy brzuch? Bo ja niestety tak. Nie mogę sobie przypomnieć jak to było za pierwszym razem, ale jestem przerażona, że się tak zaokrąglił szybko

Dostalam info z przedszkola ze panuje rumień zakaźny. Jestem przerażona bo jest niebezpieczny dla płodu. Od jutra córka asekuracyjnie nie idzie do placówki. Zostawie ją do końca tygodnia w domu. Czy ktoras z Was sie z tym spotkala w np. Wczesniejszej ciazy? Jakie bylo postepowanie? Mam wrazenie ze moim życiem wlada teraz stres od kiedy wiem o ciąży. Co chwile coś nowego. Teraz akurat rumień.

reklama
Cześć dziewczyny :) przede wszystkim chciałam wszystkim pogratulować
Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa i wg USG dziś wychodzi 5+2, natomiast termin z om to 7+6 więc rozbieżność spora. Na razie mam kontrolować bhcg i przyjść za ok 2tyg na kontrolę.
Mam już starszą córkę (w tym roku skończy 5 lat) i wydaje mi się, że w tamtej ciąży dużo mniej się stresowałam.
Z objawów to mam mdłości i generalnie niechęć do jedzenia, do tego zmęczenie. Hormony mi szaleją, bo byle co wyprowadza mnie z równowagi i zaczynam płakać

Do góry