reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2024

reklama
Witajcie, ja jestem dziś 6+2. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza, jest pęcherzyk i coś tam widać. Wszystko ok jak na tamten moment. W przyszłym tygodniu kolejna wizyta. Ale mam jakiś stres, że coś może pójść nie tak. To moja druga ciąża. I zaplanowałam sobie, że ma być jeszcze w tym roku i w grudniu, bo skończę 36 lat i stwierdziłam, że to ostatni moment. U mnie z objawów: pobolewanie piersi, trądzik na dekolcie i częste sikanie 😄

Witajcie, ja jestem dziś 6+2. W zeszłym tygodniu byłam u lekarza, jest pęcherzyk i coś tam widać. Wszystko ok jak na tamten moment. W przyszłym tygodniu kolejna wizyta. Ale mam jakiś stres, że coś może pójść nie tak. To moja druga ciąża. I zaplanowałam sobie, że ma być jeszcze w tym roku i w grudniu, bo skończę 36 lat i stwierdziłam, że to ostatni moment. U mnie z objawów: pobolewanie piersi, trądzik na dekolcie i częste sikanie 😄
Jesteśmy z tego samego rocznika, u mnie dziś 5t6d dziś o 16 mam pierwsza wizytę, to chyba normalne że się stresujemy, ja przy każdej ciazy się martwiłam, jeśli chodzi o moje objawy to w sumie tylko sikanie i dyskomfort piersi

Jesteśmy z tego samego rocznika, u mnie dziś 5t6d dziś o 16 mam pierwsza wizytę, to chyba normalne że się stresujemy, ja przy każdej ciazy się martwiłam, jeśli chodzi o moje objawy to w sumie tylko sikanie i dyskomfort piersi
Mam nadzieję, że nudności się nie pojawią. Choć gin mówiła, że od 6 tygodnia mogą. W pierwszej ciąży miałam tylko lekkie nudności, jakoś lekko ją przeszłam. Ale jednak to było ponad 8 lat temu 😄 a u Ciebie która ciąża? A i zapomniałam dodać, że miałam krwiaka na ostatniej wizycie, ale się już samoistnie wchłaniał, lekarka mówiła, że to całkowicie normalne, bo mnie oczywiście zestresowała .

Mam nadzieję, że nudności się nie pojawią. Choć gin mówiła, że od 6 tygodnia mogą. W pierwszej ciąży miałam tylko lekkie nudności, jakoś lekko ją przeszłam. Ale jednak to było ponad 8 lat temu 😄 a u Ciebie która ciąża? A i zapomniałam dodać, że miałam krwiaka na ostatniej wizycie, ale się już samoistnie wchłaniał, lekarka mówiła, że to całkowicie normalne, bo mnie oczywiście zestresowała .
Ja bym też miała mega stres jak by mi lekarka powiedziała że mam krwiaka, to moja trzecia ciąża, w domu mam syna w tym roku skończył 9 lat i córkę 10mcy, pierwsza ciaze dobrze znosiłam jeśli chodzi o druga to pierwszy trymestr non stop mdlosci i wymioty, drugi trymestr ok a trzeci trymestr non stop mdlosci i zgaga

Hej. W nocy kręciło mi sie mega w glowie i dlugo od żołądka. U mnie pierwsze obfite rzyganko za mną. Łudze się jednak, że to jednorazowe. Piersi tak mocno bolą, że chyba jakiś okład zrobię czy coś 😅

reklama
Ja bym też miała mega stres jak by mi lekarka powiedziała że mam krwiaka, to moja trzecia ciąża, w domu mam syna w tym roku skończył 9 lat i córkę 10mcy, pierwsza ciaze dobrze znosiłam jeśli chodzi o druga to pierwszy trymestr non stop mdlosci i wymioty, drugi trymestr ok a trzeci trymestr non stop mdlosci i zgaga
Czytam co piszesz i u mnie tak było, że z synkiem tylko 2x rzyg i dlugo mdłości a z dziewczynkami i mdłości i ciągle wymiotowanie i nawet wizyta na IP była potrzebna. I chyba piersi z synkiem też mnie bolały hmmm

Do góry