Maris01
Fanka BB :)
Ja byłam w 5t6d i był widoczny pęcherzyk o serduszku lekarka nic nie mowilaMam pierwszą wizytę w 6t1d. Myślicie, że będzie już serduszko? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja byłam w 5t6d i był widoczny pęcherzyk o serduszku lekarka nic nie mowilaMam pierwszą wizytę w 6t1d. Myślicie, że będzie już serduszko? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.
Teoretycznie powinno być serduszko, ja z synkiem jak byłam to zarodek miał 4 mm, biło serce i lekarz określił jako 6+1. Ale, ale pytanie czy faktycznie będziesz w 6+1, bo owulacja się mogła przesunąć i wtedy ciąża będzie młodsza to i zarodka może nawet jeszcze nie byćMam pierwszą wizytę w 6t1d. Myślicie, że będzie już serduszko? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży.
Wapno nie ma żadnego działania na alergię, było kilka badań. To placebo.I zaraz się zabieram za zamówienie w aptece. Powiedzcie mi czy coś zamówić na mdłości beż recepty? Jaki magnez? Bo z witaminek prenatal uno
Coś warto jeszcze zamówić? Wapno na alergie?
A to nie wiedziałam, ale nawet jeszcze czasami pediatry mowia, żeby w razie co dać dziecku wapno. W tej ciąży nie mam zaleconego magnezu a przynajmniej jeszcze. Ale w poprzednich miałam magnezin, a jego już nie sprzedająWapno nie ma żadnego działania na alergię, było kilka badań. To placebo.
Magnezu nie musisz brać wg zaleceń z marca 2024, chyba, że lekarz już Ci zalecił? To powinien powiedzieć jakie i jaka dawka.
Mdłości w zasadzie nigdy w życiu nie miałam, więc nie pomogę
Są gumy do żucia na mdłości, zamówiłam sobie, bo w każdej ciążyI zaraz się zabieram za zamówienie w aptece. Powiedzcie mi czy coś zamówić na mdłości beż recepty? Jaki magnez? Bo z witaminek prenatal uno
Coś warto jeszcze zamówić? Wapno na alergie?
Ponoć to tylko w Polsce taki kult wapnia na alergię i właśnie wszyscy polecają, a naukowo nie ma to żadnego uzasadnieniaA to nie wiedziałam, ale nawet jeszcze czasami pediatry mowia, żeby w razie co dać dziecku wapno. W tej ciąży nie mam zaleconego magnezu a przynajmniej jeszcze. Ale w poprzednich miałam magnezin, a jego już nie sprzedają
Ogólnie najbezpieczniej poczekać do 2 trymestru, ale jeśli jest duży ból to lepiej zrobić w 1 niż czekać. Tak ogólnie dentysci zalecają. W necie poczytaj zresztą możeSłuchajcie, mam problem z ósemkami. Zostały mi dwie, jedna to pełna chirurgia, bo to dolna ósemka i jest poziomo pod kością. Ale to nie boli i pamiętając poprzednią jaki to ból po zabiegu - odwlekam w czasie Za to niedawno zaczęły mi się problemy z górnymi. One wyszły nad dziąsła, ale nie mają miejsca, strasznie się rozpychają, już byłam przez to na antybiotykach 2 razy. Jedną usunęłam prawie 2 tygodnie temu (krótko po owulacji, nie wiedziałam o ciąży i mam nadzieję że nic nie zaszkodziło). Bez komplikacji, po zabiegu prawie bez bólu i wszystko super. Została mi druga górna, okolica mnie pobolewa, czuję że się rozpycha pewnie będę musiała poczekać do 2 trymestru? Miała któraś z Was taką sytuację?