PasiastyOgon
Moderator
Dziewczyny, sprawdźcie skrzynki, mamy zamknięty wątek
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
JaKtóraś z Was bierze luteinę?
I wiesz jak długo będziesz brała? Masz jakieś skutki uboczne?
Do 12tyg bo ja mam tylko tak zapobiegawczo przez to że moje ciałko żółte było pęcherzykowate.I wiesz jak długo będziesz brała? Masz jakieś skutki uboczne?
Ja dopiero wczoraj wykupiłam i jeszcze nie wzięłamDo 12tyg bo ja mam tylko tak zapobiegawczo przez to że moje ciałko żółte było pęcherzykowate.
Efekt uboczny to w cholerę upławów i jak raz założyłam wkładkę to było tylko gorzej a Ty jakiego powodu masz zaleconą? Odczuwasz jakieś skutki uboczne?
Ja biorę od poczatkuKtóraś z Was bierze luteinę?
I masz jakieś skutki uboczne? Albo jakieś rady jak to wsadzać bez traumy?Ja biorę od poczatku
A co było powodem porodu tak wcześnie?Ja dopiero wczoraj wykupiłam i jeszcze nie wzięłam
Zalecona chyba bardziej profilaktycznie, ze względu na pierwszy poród w 36 tc...
Odeszły wodyA co było powodem porodu tak wcześnie?
Ja była na podtrzymaniu od 34-36tyg, szyjka skrócona maksymalnie i jakieś skurcze się pisały na ktg, dodatkowo wypadł czop śluzowy. W szpitalu miałam magnez w kroplówce, luteinę, a później wjechały już sterydy na rozwój płuc, bo jako nie było widać skutków zatrzymania. Na moje szczęście udało się jednak i donosiła dziecko do skończonego 39tyg, w sumie jedne dzień i byłby już 40
A ile wcześniej byłaś na rutynowej wizycie? Pytam bo u mnie akcja zaczekała się 2 dni przed tym jak miałam iść na wizytę.Odeszły wody