reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2024

No wlasnie powiedzcie mi dziewczynki, jak tam wasze brzuszki? Kurcze ja to chodzę ciągle głodna, co dwie godziny tak mnie ssie, że nie wyrabiam i przez to też brzuch jakbym była w 5 miesiącu 😅ale na szczęście tylko wieczorami😅u mnie to dopiero 7.2..jakoś tak wolno leci ten czas, a wydaje mi się że już tak dawno rozbiłam ten test
Jem normalnie, no może więcej podjadam bo nie mogę się doprowadzić do stanu odczuwania głosu - nie dobrze mi wtedy i już brzuszek lekki mam. W sumie to spory bo z córą to w 20tyg i takiego nie miała 🙈🙈😁

reklama
A właśnie Wy wszystkie słyszałyście już serduszko? Bo mi lekarz pokazał jak bije, ale powiedział, że nie będziemy słuchać żeby dziecku nie zaszkodzić. A nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży 🤔
Też tak miałam że tylko widziałam..w poprzedniej na chwilę mi lekarz pościł, ale to było 6 lat temu.

A właśnie Wy wszystkie słyszałyście już serduszko? Bo mi lekarz pokazał jak bije, ale powiedział, że nie będziemy słuchać żeby dziecku nie zaszkodzić. A nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży 🤔
Serduszka jeszcze nie słyszałam ale widziałam jak bije i lekarka mierzyła ilość uderzeń. Kolejna wizyta 22.05 więc liczę że usłyszę serduszko.

Kiedyś słuchało się na samym początku ciąży, teraz pojawiły się badania, że może to jednak zaszkodzić zarodkowi i na początku tylko się ogląda.

Następną wizytę mam dopiero 3.06, ale na czwartek położna zaproponowała "podgląd" przez powłoki brzuszne. Nie wiem czy już będzie coś widać przez brzuch, ale jeśli nie, to umowie się do moje lekarza na przyszły tydzień. Dwa tygodnie wcześniej niż kazał, ale co tam. Nie wytrzymam do tego 3.06...

A który masz tydzień ? Ja byłam u gina w 9+1 i już mi też robił przez powłoki brzuszne i wszystko było super widać.

Mi też w domu jakoś nie dobrze, mdli mnie wciąż. Najlepiej jak na tarasie nie wyłożę. 🤣
Jutro idę na badania, już dziś ogarnęłam, zapłaciłam a jutro tylko pobranie bez kolejki.

Jestem obecnie w 10t6d i jak wcześniej czułam się dobrze nic mi nie dokuczało tak teraz się zaczęło, ciągle mdłości na jedzenie patrzeć się nie mogę, jedyne co mi wchodzi to smothie, i od kilku dni bardzo przeszkadzają mi zapachy, nie ważne jakie czy to zapach pizzy czy perfumy od razu wymioty

Mam to samo 😔🤢
Muszę z rana o 7 w pracy na siłę jakieś śniadanko zjeść, bo tak to cały dzień z głowy.

Mi na chwilkę włączył jak byłam w 7 tygodniu i potem kazał przyjść w 9 tyg na sprawdzenie czy wszystko dobrze i też włączył na ciut dłuższą chwilę.
Nawet mąż ze mną poszedł i widziałam, że jak zobaczył na monitorze dzidzię i usłyszał serduszko to dopiero tak na serio uwierzył i taki szczęśliwy. Całkiem inny jest, widzę że się cieszy. 🥰

reklama
To ja się przewitam. Czytam was od początku bo miałam nadzieję że zostanę grudniową mamą i się udało. Aktualnie jestem w 8tc, termin mam na 24.12. Mam już trójkę dzieci to będzie 4 :) I uwaga wszytskie dzieci mam z końca roku czyli z listopada i grudnia :) Oczywiście jak mnie przyjmiecie też jestem chętna do wątku prywatnego.

Ja serduszka nie słyszałam tylko widziałam że bije bo moja Pani doktor powiedziała że do 10 tc się nie słucha takie są nowe wytyczne.

Do góry