reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Ale ja to samo! Ja panicznie boję się dentysty. Za pierwszym razem jak byłam to nie wiedziałam że jestem w ciąży i po zrobieniu zdj prosiłam o znieczulenie. On natomiast powiedział że ząb jest martwy i nic nie będę czuła, no i faktycznie tak było, nic nie czułam. A to jest mój dentysta prywatny i zaufanie do niego mam, pomimo że przy każdej wizycie trzęsę portami 🤣
No jak martwy to tak, to oczywiście bez znieczulenia 😅

reklama
Byłam dziś na usg. Wszystko jest ok. Torbiel się zmniejsza i jest już praktycznie pęcherzykiem 😊😊😊
Ciąża młodsza o tydzień w stosunku do miesiączki, więc mam podawać datę z usg 😊 czyli to samo co powiedział mój gin 🙂
Super wiadomosci! To w którym jesteś tc? 💪🍀🌹

Hej Dziewczyny,
trochę się nie odzywałam, bo czekałam jak na szpilkach na wyniki badań prenatalnych, na szczęście na ten moment wszystko dobrze u obojga dzieci :)
Cieszę się, że u Was w większości również dobrze <3
Świętuję przeżycie prenatalnych chinszczyzną, właśnie sobie zamówiłam i czekam na dostawę :D
Super!!

Teraz to będzie z górki. Magiczny 13 tydzień zaczęty 😊 zazdroszczę wakacji, my w tym roku obejdziemy się smakiem, bo za 2 tygodnie mam dwie komunię A w sierpniu dwa wesela😁
czyli dużo wydatków, ale też dużo fajnych imprez! 😁 ja potrzebuję chwili odpoczynku, po tych dwóch ostatnich miesiącach, a i w czerwcu znalazłam apartament w atrakcyjnej cenie, więc nie wyjdzie nas aż tak drogo. Tydzień później cena idzie w górę o 700zł 🤦🏼‍♀️

Dzisiaj w końcu powiedziałam przełożonemu o ciąży 🥳 poinformuje tylko naszego vice presidenta, bo tu chodzi o kwestie budżetowe w dziale, a tak to reszcie mogę powiedzieć, kiedy będę gotowa.
Był bardzo miły, powiedział, że jest „excited” i że ta informacja „made his day” 😁
Gdy powiedziałam mu, że chcę iść na zwolnienie we wrześniu, to na początku myślał, że chcę tak wcześnie zacząć macierzyński 🤣 dopytywał się, czy w takim razie nie będzie mnie od września do września. W UK chyba to niespotykane, że bierze się zwolnienia w trakcie trwania ciąży 🤔 w każdym razie już ogarnął i będziemy szukać powooooli kogoś na zastępstwo.

Nie chce mi się dzisiaj gotować i czekam właśnie na zamówiony set: nuggesty sojowe, bułeczki bao, kimchi, edamame, piklowany ogórek, marchewka w sezamie i frytki z batata z sosikami 😋

reklama
czyli dużo wydatków, ale też dużo fajnych imprez! 😁 ja potrzebuję chwili odpoczynku, po tych dwóch ostatnich miesiącach, a i w czerwcu znalazłam apartament w atrakcyjnej cenie, więc nie wyjdzie nas aż tak drogo. Tydzień później cena idzie w górę o 700zł 🤦🏼‍♀️

Dzisiaj w końcu powiedziałam przełożonemu o ciąży 🥳 poinformuje tylko naszego vice presidenta, bo tu chodzi o kwestie budżetowe w dziale, a tak to reszcie mogę powiedzieć, kiedy będę gotowa.
Był bardzo miły, powiedział, że jest „excited” i że ta informacja „made his day” 😁
Gdy powiedziałam mu, że chcę iść na zwolnienie we wrześniu, to na początku myślał, że chcę tak wcześnie zacząć macierzyński 🤣 dopytywał się, czy w takim razie nie będzie mnie od września do września. W UK chyba to niespotykane, że bierze się zwolnienia w trakcie trwania ciąży 🤔 w każdym razie już ogarnął i będziemy szukać powooooli kogoś na zastępstwo.

Nie chce mi się dzisiaj gotować i czekam właśnie na zamówiony set: nuggesty sojowe, bułeczki bao, kimchi, edamame, piklowany ogórek, marchewka w sezamie i frytki z batata z sosikami 😋
Bao 😰😰 kochom!

Trochę lżej jak powiedziałaś przełożonemu? Ja odetchnęłam :) tez mam szefostwo firmy w USA i nie do końca rozumieja to ze tak szybko poszłam na L4, ale niby się cieszą :p

Do góry