reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

mnie lekarka powiedziała we wtorek że niemożliwe żeby czuć ruchy w 12 tygodniu więc to raczej gazy w jelitach 🙈
Ruchy już bardziej czuć q okolicach 16/17 tyg w kolejnej ciąży 🙂
gazy napewno nie, bo to jest bardzo nisko.

Ja dzisiaj sprawdzałam to pierwsze kopnięcia widoczne, a raczej pykniecia brzucha miałam w 15+4, ale teraz mam momentalnie takie coś dziwne i obce, ze aż się czuje dziwnie 😂 oczywiście tez wiem, ze ruchy w 12 czy 13 to raczej niemożliwe, zastanawiam się właśnie w kolejnych ciążach jak to bywa, bo na jakiś grupach właśnie piszą ogólnie ze szybciej.

reklama
Postaram się jakoś do jutra wytrzymać 🙈 to nawet nie jest ból ciągły tylko chyba mam odsłonięty kanał czy jak się to nazywa i momentami mam taki ból, że mam wrażenie, że mi oczy wyskoczą na wierzch 😁
mam ten sam problem, ukryszyla mi się 6. Udało mi się dostać jeszcze na dzisiaj do dentysty. Jak nie urok to sraczka...

Hej Dziewczyny,
trochę się nie odzywałam, bo czekałam jak na szpilkach na wyniki badań prenatalnych, na szczęście na ten moment wszystko dobrze u obojga dzieci :)
Cieszę się, że u Was w większości również dobrze <3
Świętuję przeżycie prenatalnych chinszczyzną, właśnie sobie zamówiłam i czekam na dostawę :D
tez masz blizniaki w brzuszku? 😍

A na kolację pierdyknelam te carpaccio i zapilam winem😛 ale dobre ,musujące i zimne🙈

Załączniki

• 20220531_174315.jpg
    20220531_174315.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 59
  • 20220531_175452.jpg
    20220531_175452.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 63
czyli dużo wydatków, ale też dużo fajnych imprez! 😁 ja potrzebuję chwili odpoczynku, po tych dwóch ostatnich miesiącach, a i w czerwcu znalazłam apartament w atrakcyjnej cenie, więc nie wyjdzie nas aż tak drogo. Tydzień później cena idzie w górę o 700zł 🤦🏼‍♀️

Dzisiaj w końcu powiedziałam przełożonemu o ciąży 🥳 poinformuje tylko naszego vice presidenta, bo tu chodzi o kwestie budżetowe w dziale, a tak to reszcie mogę powiedzieć, kiedy będę gotowa.
Był bardzo miły, powiedział, że jest „excited” i że ta informacja „made his day” 😁
Gdy powiedziałam mu, że chcę iść na zwolnienie we wrześniu, to na początku myślał, że chcę tak wcześnie zacząć macierzyński 🤣 dopytywał się, czy w takim razie nie będzie mnie od września do września. W UK chyba to niespotykane, że bierze się zwolnienia w trakcie trwania ciąży 🤔 w każdym razie już ogarnął i będziemy szukać powooooli kogoś na zastępstwo.

Nie chce mi się dzisiaj gotować i czekam właśnie na zamówiony set: nuggesty sojowe, bułeczki bao, kimchi, edamame, piklowany ogórek, marchewka w sezamie i frytki z batata z sosikami 😋
Ale żeś se zarlo zamówiła😳

reklama
Do góry