reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

reklama
to zależy jakie bo jest silniejsze i takie bezpieczne , zawsze trzeba poinformować stomatologa że się jest w ciąży i on dobiera właśnie bezpieczne znieczulenie (to tak z tego co moja dentystka mówiła 😛)
U mojego dentysty nie ma cudowania - daje zawsze takie same czy to w ciąży czy przy kp 😶 jednocześnie jest też lekarzem, więc mu całkowicie ufam i nigdy się nic nie działo, a nowe opracowania potwierdzają bezpieczeństwo takich metod (koleżanka z branży medycznej szukała jak jej powiedziałam, bo się dziwiła i się doszukała 🙃 ).

Kobietki a czy w ciąży może usunac 8? Ukruszyla mi się w weekend i zaczęła bolec i nie wiem czy leczyć czy usuwać…
Ja od samego początku ciąży jestem w trakcie leczenia zęba i to 8, pomimo że jest pęknięty nie usuwa go tylko leczył kanałowo bo stan zapalny był. Teraz akurat lekarstwo włożone i kolejna wizyta 28czerwca. Wszystko bez znieczulenia. U mnie dziś 11tydz 3dni

U mojego dentysty nie ma cudowania - daje zawsze takie same czy to w ciąży czy przy kp 😶 jednocześnie jest też lekarzem, więc mu całkowicie ufam i nigdy się nic nie działo, a nowe opracowania potwierdzają bezpieczeństwo takich metod (koleżanka z branży medycznej szukała jak jej powiedziałam, bo się dziwiła i się doszukała 🙃 ).
no to jestem w szoku bo moja doktorka mówiła że w tych normalnych jest jakiś składnik co jest nie wskazany w ciąży a te znieczulenie drugie ma składnik bezpieczny w ciąży 🤷
Jestem zielona w tym temacie szczerze mówiąc ale różnica jest 🤣 tamte znieczulenia powodują faktycznie znieczulenie i się tak nie czuje wiercenia a te w ciąży to się czuje 🤣🤣🤣🤣 albo moja psychika już tak ma 🤔🤣

Ja od samego początku ciąży jestem w trakcie leczenia zęba i to 8, pomimo że jest pęknięty nie usuwa go tylko leczył kanałowo bo stan zapalny był. Teraz akurat lekarstwo włożone i kolejna wizyta 28czerwca. Wszystko bez znieczulenia. U mnie dziś 11tydz 3dni
Nie dałabym dotknąć się nikomu do zęba bez znieczulenia 😱😱😱

reklama
Nie dałabym dotknąć się nikomu do zęba bez znieczulenia 😱😱😱
Ale ja to samo! Ja panicznie boję się dentysty. Za pierwszym razem jak byłam to nie wiedziałam że jestem w ciąży i po zrobieniu zdj prosiłam o znieczulenie. On natomiast powiedział że ząb jest martwy i nic nie będę czuła, no i faktycznie tak było, nic nie czułam. A to jest mój dentysta prywatny i zaufanie do niego mam, pomimo że przy każdej wizycie trzęsę portami 🤣

Do góry