reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

Jezus Maryjo to co tam masz ? Ja miałam morfologię i mocz podstawe, crp, toxo, kiłę, HIV, cmv, homocysteine, TSH, ft4 i 3. I to chyba wszystko.

Dziewczyny a propo detektora tętna pytalam mojego gina powiedział że mam nie kupować bo zawału dostanie a on razem ze mną 🙊 ogolnie powiedział mi że u dzieci jest tak że niekiedy zdarzają się przerwy w biciu serca i to jest normalne jakoś tak mi tłumaczył i wtedy jest stres. Powiedział że mam jego numer prywatny i jakby cokolwiek się działo to mam dzwonić o każdej porze i on mnie przyjmie czy to w szpitalu czy u siebie, żeby uspokoi ale z detektorem mam sobie dać spokój.
Nieee detektor odradzam bardzo, mi się często zdarzało że na wizycie nie mogłam znaleźć i musialam USG robić 😂 nie wspomnę jak spanikowane wtedy są kobiety.
Co do serca to nie słyszałam żeby stopowalo może o co innego mu chodziło lub o zaszumienie wtedy rzeczywiście będzie takie wrażenie.
Ja się zastanawiam, po co wizyta zaraz po prenatalnych? Bo mi mój lekarz kazał przyjść dzień po prenatalnych i nie wiem czy nie przełożę tego chociaż o tydzień później. Ja głupia oczywiście nie zapytałam po co ta wizyta, może Wy wiecie?

Wybrałam C, taki standardowy mi się wydaje. Już się nie mogę doczekać, u siostry jak bez ciąży spałam z tą poduszka to było cudownie, więc teraz na pewno będzie jeszcze lepiej 😁 tylko nie wiem skąd ona miała.. A super mami ma mnóstwo dobrych opinii, dlatego się zdecydowałam t

@Poplątana9 tez mam prenatalne 24 maja i mój lekarz prowadzący kazał iść na Pappe tydzień wcześniej, ale sama nie wiem czy iść czy zrobić w dniu prenatalnych 😭
@kasiaa91 kochana, mądra koleżanko, co Ty uważasz o tym? 🙏

Ale świetny pomysł! ❤️ I cała rodzina będzie z dwóch stron i wszyscy najbliżsi razem z Wami przy odkryciu jaka płeć ❤️ fajowo ❤️ ja imprezy raczej nie będę robić, bo będzie to trochę problematyczne u nas, ale chciałabym z mężem przebić balona. Myślę, żeby dać karteczkę z płcią przyjaciółce, żeby ogarnęła balona i pójść w ładne miejsce, żeby przebić i żeby zrobić foteczki i filmik 😍🙏
Jak najszybciej żeby wynik był na wizycie

reklama
Na czczo zawsze powyzej 100 blizej 110 nawet. W 2 poprzednich ciazach tez mialam insuline nocna.
To jakieś straszne przekroczenia to chyba nie są jak norma na 92 się kończy... dietą nie idzie wyregulować?
Ja się bardzo boję cukrzycy 🙈
Miałaś też wcześniej wywoływany poród ze względu na to?

Ja się zastanawiam, po co wizyta zaraz po prenatalnych? Bo mi mój lekarz kazał przyjść dzień po prenatalnych i nie wiem czy nie przełożę tego chociaż o tydzień później. Ja głupia oczywiście nie zapytałam po co ta wizyta, może Wy wiecie?

Wybrałam C, taki standardowy mi się wydaje. Już się nie mogę doczekać, u siostry jak bez ciąży spałam z tą poduszka to było cudownie, więc teraz na pewno będzie jeszcze lepiej 😁 tylko nie wiem skąd ona miała.. A super mami ma mnóstwo dobrych opinii, dlatego się zdecydowałam t

@Poplątana9 tez mam prenatalne 24 maja i mój lekarz prowadzący kazał iść na Pappe tydzień wcześniej, ale sama nie wiem czy iść czy zrobić w dniu prenatalnych 😭
@kasiaa91 kochana, mądra koleżanko, co Ty uważasz o tym? 🙏

Ale świetny pomysł! ❤️ I cała rodzina będzie z dwóch stron i wszyscy najbliżsi razem z Wami przy odkryciu jaka płeć ❤️ fajowo ❤️ ja imprezy raczej nie będę robić, bo będzie to trochę problematyczne u nas, ale chciałabym z mężem przebić balona. Myślę, żeby dać karteczkę z płcią przyjaciółce, żeby ogarnęła balona i pójść w ładne miejsce, żeby przebić i żeby zrobić foteczki i filmik 😍🙏
Też tak miałam w poprzedniej ciąży z wizytą i usłyszałam, że po co przyszłam? 🙄
Tam gdzie ja robiłam pappa pobranie było tego samego dnia co usg, bo twierdzili, że wtedy jest najbardziej miarodajne.

Też tak miałam w poprzedniej ciąży z wizytą i usłyszałam, że po co przyszłam? 🙄
Tam gdzie ja robiłam pappa pobranie było tego samego dnia co usg, bo twierdzili, że wtedy jest najbardziej miarodajne.
No, a mi mój doktorek sam kazał przyjść następnego dnia (on nie robi prenatalnych) a ja debil nie zapytałam po co od razu na wizytę 🙈

Moim hobby w ostatnim czasie staje się jedzenie... też tak macie? Zaczęłam od bułeczki z serkiem, po czym obowiązkowo drożdżówka, za chwilę owoce że śmietana i cukrem. Nie minęło 2 godziny biorę się za podsmażane ziemniaczki z kawałkiem smażonej kiełbasy i pomidorem a jest lekko po 12 w południe...

Moim hobby w ostatnim czasie staje się jedzenie... też tak macie? Zaczęłam od bułeczki z serkiem, po czym obowiązkowo drożdżówka, za chwilę owoce że śmietana i cukrem. Nie minęło 2 godziny biorę się za podsmażane ziemniaczki z kawałkiem smażonej kiełbasy i pomidorem a jest lekko po 12 w południe...
ja tak miałam na początku, ale potem się otrzaslam i teraz staram się patrzeć co jem. Jeśli jestem głodna to jem, ale nie pierwsze co wpadnie w ręce. :)

ja na szczęście nie bo z moja przemiana materii to byłabym zaraz pączkiem :D jedyne co mnie cieszy to że nie mam ochoty na słodycze. Jedt nadzieja że dzięki temu nie przytyję dużo :D …. Ja tak gadam a pewnie w 2 trymestrze mi się włączy turbo jedzenie :D

Musiałam iść po paczka do sklepu!

reklama
u mnie całkowity odrzut od jedzenia 😬 dziś jedynie zjadłam bułkę z serem i szynką ale musiałam bo antybiotyk na pusty żołądek nie bardzo .
U mnie już 3kg mniej 🙃

Do góry