reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

A przez ile tygodni? Przez 20 czy tak jak przy umowie 52? Strasznie mnie to martwi, bo wcześniej pracowałam 7 lat w jednej firmie, później prawie 3 a teraz po miesiącu ciąża w trakcie umowy próbnej 😂 Trzeba mieć farta
Ja mam podobnie, zmieniłam pracę żeby się rozwijać bo tyle czasu nie zaszłam...

reklama
Hejka, czyli jak to z nami jest?? ZUS policzy średnia z roku czyli od poprzedniego pracodawcy również?
Kurczę, niestety tego nie wiem 😢 Ja w tej samej firmie pracuje już prawie 3 lata, ale niestety umowę mam do końca września, następną miałam mieć na nieokreślony. Z niemal 100% prawdopodobieństwem przedłużą mi ją jedynie do dnia porodu. Dlatego też napisałam, że jestem w takiej samej sytuacji 😅

Hejka, czyli jak to z nami jest?? ZUS policzy średnia z roku czyli od poprzedniego pracodawcy również?
Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.

jak dzisiaj zobaczył, że myję podłogę w łazience i akurat kucałam, to prawie mi awanturę zrobił, że mam odpoczywać, a nie pracować w takiej pozycji 😂 niestety mieszkanie samo nie nie posprząta, a ten do sprzątania się nie garnie 🙄
Jakbym o sobie czytała, "tylko się nie przemęczaj", "odpoczywaj teraz", ale głupiego kurzu nie ma komu pościerać :p

Z tego co słyszałam to jeśli przepracowałaś min 3 miesiące u obecnego pracodawcy to będą liczyć tylko te 3 miesiące :) jeśli ktoś dostał podwyżkę/awans to warto iść na chociaż jeden dzień L4 i potem popracować min 3 miesiące to liczą średnia z 3 miesięcy a nie 12 miesięcy.
Ja do końca próbnej nic nie powiem, potem z miesiąc nic no i będę musiała... Liczę że po macierzyńskim może będę miała szansę z tej firmie bo byłam 3 dni na miejscu, ludzie fajni i cała firma też

Kurczę, niestety tego nie wiem 😢 Ja w tej samej firmie pracuje już prawie 3 lata, ale niestety umowę mam do końca września, następną miałam mieć na nieokreślony. Z niemal 100% prawdopodobieństwem przedłużą mi ją jedynie do dnia porodu. Dlatego też napisałam, że jestem w takiej samej sytuacji 😅
Kurczę, serio? Po 3 latach i myślisz ze Ci nie przedłużą? Mega słabe. Ja rozumiem, że ja np pracuje 2 miesiąc dopiero i nie jestem jakimś super wartościowym pracownikiem, ale po 3 latach to już mnóstwo czasu i doświadczenia.

reklama
Ja niestety nie jestem na UOP ani żadnej innej umowie. Prowadzę firmę i znając zajebiste podejście do małych biznesów w PL, w ciąży nie dostanę nic…a żeby w ogole mieć kasę będę musiała pewnie zasuwać…

Do góry