reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2022 :)

jak dzisiaj zobaczył, że myję podłogę w łazience i akurat kucałam, to prawie mi awanturę zrobił, że mam odpoczywać, a nie pracować w takiej pozycji 😂 niestety mieszkanie samo nie nie posprząta, a ten do sprzątania się nie garnie 🙄
Hahaha 😂 jakbym o swoim chlopie czytała 🙈😅 ten sam typ...mam odpoczywać, nic nie robić a sam za nic się nie weźmie 😂

reklama
Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒

Macie Dziewczyny już jakieś zachcianki? Bo ja dzisiaj przechodzę samą siebie.. najpierw jadłam frytki, później 3 kawałki pizzy.. teraz mam ochotę na lody.. Wiem, że nie powinnam się objadać takimi rzeczami, ale to tak za mną chodzi, że w dzień jak się zdrzemnęłam to śniło mi się jak jem chipsy 😂 na owoce niestety ochoty brak 😒
Ja miałam tylko na chipsy Twistosy bo sobie o nich przypomniałam, ale to pewnie dlatego ze lubię słone przekąski, ale ze względu na aparat orto. od jakiegoś czasu w ogóle nie jem chipsów, a one są takie fajne miękkie jak prażynki. ❤️ Zjadłam wczoraj w ramach obiadu paczkę i później miałam taki ciężki żołądek, że więcej nie ulegnę pokusie. A tak to normalnie jem, o ile jedzenie w większości posiłków kanapek można nazwać normalnym. Nudzi mnie zwykłe jedzenie i w sumie na nic nie mam ochoty.

tak! w piątek wieczorem jechaliśmy specjalnie do teściów, bo zachciało mi się placków ziemniaczanych, a teściowa zgodziła się je dla mnie zrobić 😂

A ja siedzę i sie stresuje…. Okazało sie, ze moja siostrzenica ma ospę, a dwa dni temu była u nas na jakieś 3 godziny…. Synka nie zdążyłam jeszcze zaszczepić, bo ciagle chorował :( ja przechorowałam w dzieciństwie, ale bardzo sie boję ze złapię półpaśca albo nawet ospę drugi raz, bo ponoc i to sie zdarza…. Jeju a tak chciałam żeby ta ciąża była bez zmartwień :(((((

Kurczę, serio? Po 3 latach i myślisz ze Ci nie przedłużą? Mega słabe. Ja rozumiem, że ja np pracuje 2 miesiąc dopiero i nie jestem jakimś super wartościowym pracownikiem, ale po 3 latach to już mnóstwo czasu i doświadczenia.
Taka polityka firmy 😢 Będę rozmawiać z przełożoną, ale obserwując jak kończyły moje koleżanki w podobnej sytuacji wiele niestety nie zdziałam 😢

A jak to jest z tym zasiłkiem macierzyńskim, trzeba do ZUS jechać i składać wniosek czy do pracodawcy ?
I od czego zależy płatność 100% a 80%?
Mi się też umowa będzie kończyć w dniu porodu
100% przez pierwsze pół roku, i 60,% przez kolejne 26 tygodni. Albo 80% przez 52 tygodnie.

Ale od sierpnia ma się coś zmienić, więc musimy poczekać 😅

reklama
Do góry